Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Θέλουν να εκποιήσουν το Attica;

Δήλωση-καταγγελία του υποψηφίου Προέδρου της ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλου

Με αφορμή τις αντικρουόμενες πληροφορίες θα ήθελα να προσθέσω μεθ' επιφυλάξεως ότι υπάρχει ένδειξη για υποθήκευση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ πλέον σοβαρού περιουσιακού στοιχείου του Μ.Τ.Σ. σε τρίτον ( και όταν αναφέρομαι σε τρίτους σημαίνει τα πάντα, ακόμη και το ίδιο το Κράτος).
Σεβαστοί και αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΑΝ, επαναλαμβάνω ΕΑΝ αληθεύει αυτή η πληροφορία δεν πρέπει ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ, για δύο Λόγους :
1. Αποτελεί ιστορικό κτίριο.
2. Δεν θα πρέπει να ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τις επόμενες γενεές Ελλήνων Αξιωματικών, στερώντας τους ένα έσοδο που εμείς για μία δεκαετία απολαύσαμε για τα καλά (2001- 2010).

Δεν θα πρέπει για λίγα ακόμη χρόνια μέρισμα να θυσιάσουμε και αυτό το Οικοδομικο Ιστορικό Τετράγωνο.
Οι επερχόμενες γενεές αξιωματικών θα μας καταριούνται.
Υπάρχουν άλλες λύσεις και το ΣΥΣΤΗΜΑ θα τις βρεί, μην φοβάσθε αν δεν θα μας χορηγούν μέρισμα για λίγα χρόνια ή λίγους μήνες δεν θα πάθουμε τίποτε σοβαρό, χάσαμε τόσα και τόσα χωρίς αντίδραση των Υπευθύνων.
Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το σήμερα.

ΣΗΜ : 1. Οι αρμόδιοι Φορείς Υπουργείο, Γ.Ε.Σ. και η Ε.Α.Α.Σ, καλούνται να αναλογισθούν τις ευθύνες τους.

2. Εύχομαι να είναι η διαχεομένη πληροφορία ψίθυρος και όχι αληθινή
Με τιμή προς άπαντες
Παντελής Μαυροδόπουλος
Επίτιμος Διευθυντής Διευθύνσεως ΠΒ / Γ.Ε.Σ
mavrodopoulos@hotmail.com
Τηλ - Φαξ : 210 63 99 857
Κιν : 6974 017 717

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο το Άττικα αγόρι μου...την Ελλάδα θέλουν να εκποιήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση προς τον Στγο κ. Μαυροδόπουλο

Στγε

Δεν απολαύσαμε όλοι μαζί το ιστορικό κτήριο του Attica γιατί πολλοί από εμάς δεν είμασταν απόστρατοι και τροφοδοτούσαμε με τις κρατήσεις του μισθού μας τις υπέρογκες αυξήσεις του 10-15 % που έδινε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα μερίσματα και τώρα που ήρθε η σειρά μας να λάβουμε και εμείς μέρισμα τα χρήματα τελείωσαν.

Τι ακριβώς σημάινει η φράση "αν δεν μας δώσουν μέρισμα μερικά χρόνια ή μερικούς μήνες δεν θα πάθουμε τίποτε σοβαρό" ... προφανώς έχετε επιλύσει τα οικονομικά σας προβλήματα και τα χρήματα αυτά για εσάς ήταν κάποια έξτρα ίσως για ταξίδια κλπ.

Πολλοί από εμας (τους νεώτερους αποστράτους) έχουμε παιδιά που σπουδάζουν, περιμένουμε επι 2 χρόνια να πάρουν το ΒΕΑ που έχουμε πληρώσει, έχουμε νοίκια λογαριασμούς κλπ.
Ζούσαμε απο τον μισθό μας και τώρα απο την σύνταξη μας. Δεν έχουμε λυμένα τα οικονομικά μας προβλήματα με μεταθέσεις εξωτερικού και Κύπρου ....

Το ότι χάσαμε τόσα και τόσα είναι δικαιολογία για να τα χάσουμε όλα ;

Συμφωνώ μαζί σας στο να μην ξεπουληθούν περιουσιακά στοιχεία του ΜΤΣ .... αλλά με τα επιχειρήματα σας καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Η Τράπεζα Πειραιώς (Σάλλας) προσφέρθηκε όχι για να αγοράσει το Attica, αλλά για να προεξοφλήσει τις υποχρεώσεις τις 25ετίας που έχει αναλάβει. Το ΜΤΣ αρνήθηκε διότι θεωρει ότι υποθηκεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
- Ποιό μέλλον το ανύπαρκτο;
- Γιατί δεν παίρνουν τώρα "ζεστό" χρήμα, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (βοηθήματα, μερίσματα) και τα υπόλοιπα (γιατί θα μείνουν και υπόλοιπα) να τα τοποθετήσουν απλά σε προθεσμιακούς λογαριασμούς που σήμερα έχουν υψηλότατα επιτόκια;
Όσο για το μέρισμα που δεν πήραμε.
Για ψάξτε το
Το ΜΤΣ μήπως ήταν ήσυχο,έχοντας λάβει υπόσχεση απο τον κ. Μπεγλίτη ότι θα μπεί;
Μήπως με τη σειρά του ο κ. Μπεγλίτης είχε λάβει και αυτός υπόσχεση απο τους κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη;
Όταν ήρθε όμως η ώρα της πληρωμής Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης ήταν στις Βρυξέλλες και το Υπουργείο Οικονομικών απλά απάντησε ότι "Δεν μπορεί να καλυφθεί το μέρισμα απο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων"

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση δεν αντέχει κανέναν σχολιασμό!
Αυτόματα έφερα στο νού μου μια παλαιά Δγη,που περιέγραφε τον όρο Απαστράπτουσα Πενία!!!
Δεν θυμάμαι ποιός γραφικός την υπέγραφε!
Δυστυχώς η λάμψη θάμπωσε και μετά από 30 χρόνια μας απέμεινε η πενία,χωρίς να υπάρχει κανείς υπεύθυνος!
Η Πατρίδα στο χείλος του γκρεμού και εμείς που την υπηρετήσαμε ευόρκως,αποδιοπομπαίοι τράγοι,δακτυλοδεικτούμενοι από τους κλεπτοκράτες αστράτευτους πολιτικούς.
Είμαστε άξιοι της τύχης μας,την οποία μας επιφύλαξαν ορισμένοι μέτριοι Ανώτατοι Αξκοί{κομματόσκυλα) προσδοκώντας ίδιον όφελος!!!
Ειλικρινά ντρέπομαι για την κατάντια μας!!!

Απόστρατος