Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Διαμαρτυρία Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποίησης Στρατού Ξηράς προς τον ΑΝΥΕΘΑ

Έξαλλοι οι ε.α Αξκοί και Υπξκοί για την απαξιωτική στάση του Μπεγλίτη σήμερα στη ΝΕΤ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,
Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών Στρατού καταγγέλλει έντονα το απαράδεκτα, ειρωνικό , αλαζονικό , απαξιωτικό και εκδικητικό ύφος το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας κ. Μπεγλίτης χρησιμοποίησε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μιλώντας σήμερα (7/7) στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» με θέμα το ασφαλιστικό των « ενστόλων».
Φαίνεται ότι ο κ. Μπεγλίτης έχει ενοχληθεί από την καθολική εκτίμηση με την οποία ο ελληνικός λαός περιβάλλει τις ένοπλες δυνάμεις σε αντίθεση με τους πολιτικούς.
Aποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, υπουργός σε υπουργείο στο οποίο οι εργαζόμενοι μόνο προβλήματα δεν δημιουργούν και συνειδητοποιημένα εκτελούν τις υποχρεώσεις τους και του επιλύουν όλα τα θέματα, να μην έχει ακόμη, μετά από 9 μήνες υπουργίας, αισθανθεί σε τι υπουργείο ανήκει, και με ποίου είδους προσφορά προσωπικό έχει να κάνει όταν μόνο απαξιωτικά αναφέρεται για το προσωπικό που προΐσταται χωρίς να αναγνωρίζει κανενός είδους προσφορά . Ξέχασε αυτά που έλεγε ο ίδιος στη βουλή πριν μερικούς μήνες ως αντιπολίτευση μαζί με τους επερετώντες «σντρόφους» του. Τι έχει να πει για την προσφορά των 9-10 ετών υπηρεσιών που επιβαρύνεται το κάθε στέλεχος χωρίς να αμοίβεται , τις 13-20 μεταθέσεις τις οποίες υφίσταται, τις συνθήκες διαβίωσης που ζει αυτός και η οικογένειά του σε συνδυασμό με την οικονομική του δυσπραγία και άλλα πολλά.
Διαπιστώνεται ότι ο κ. Υπουργός στερείται του ψυχικού σθένους να πει ένα καλό λόγο για προσωπικό του οποίου προΐσταται. Να του πει κάποιος ειδικός τι θα πει ηθικό, τι λέγουν οι άλλοι υπουργοί για το προσωπικό των υπουργείων τους αλλά και τη ρήση του λαού «ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο» .
Μετά λοιπόν τις σημερινές δηλώσεις, φάνηκε ξεκάθαρα η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ το κύρος και την αξιοπρέπεια των οποίων έπρεπε να προασπίζεται. Από έναν τέτοιο πολιτικό προϊστάμενο τα ε.ε και ε.α στελέχη δεν έχουν παρά να αναμένουν την παραπέρα απαξίωση του ρόλου και της αποστολής τους.
Καλούμε τον κ. υπουργό εθνικής άμυνας να λάβει θέση για την αποκατάσταση της θηγείσας αξιοπρέπειας ΟΛΩΝ των Στελεχών.

Αθήνα ,7 Ιουλίου 2010

Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών
e-mail : synepsj@gmail.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ.ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ΟΥΣΤ που θα με πείς Δημόσιο Υπάλληλο!!
Ενδιαφέρον θα είναι να μας πληροφορήσεις που υπηρέτησες και πόσο.
Φαντάζομαι ότι θα πληρωνόσουν για την θητεία σου όπως ο Χοντρο Μπένι, μάλιστα στην θεσσαλονίκη!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

.....και γιατί να μην είναι απαξιωτικός;;
Μήπως θα απεργήσουν τα στελέχη ή θα διανοηθεί ποτέ να εγκαταλείψει κάποιος τη θέση του σε βάρος της ασφάλειας της Χώρας ;
Μα και βέβαια δεν θα το κάνει και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ όσο είναι στην ενέργεια, διότι αυτός ήταν - είναι και θα είνα ο Έλληνας Αξιωματικός - Υπαξιωματικός και Οπλίτης (άνδρες-γυναίκες).
Θα υπάρξει στέλεχος που θα πάψει να λέει Μάλιστα - Όχι - Διατάξτε παραβαίνοντας τον όρκο του ;
Θα υπάρξει στέλεχος που θα αρνηθεί να μεταβεί οπουδήποτε διαταχθεί στην Ελληνική επικράτεια , όποια και να είναι τα προσωπικά προβλήματά του ;
Θα υπάρξει στέλεχος που η συνείδησή του θα του επιτρέψει να "σχολάσει" στην ώρα του , όταν νοιώθει ότι, κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά κι ο Διοικητής του πραγματικά τον χρειάζεται ;
ΌΧΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ , όσα κι αν λέει ο κάθε ένας προσωρινός και τυχαίος στο χώρο !
Τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Ανώνυμος είπε...

Ο μπεγλερίτης πιο προκλητικός από ποτέ, μόνο που δεν έβρισε τους στρατιωτικούς 'υπαλλήλους'.
Άδικα είχαν το δικαίωμα οι μακάκες στρατιωτικοί να βγαίνουν πιο νωρίς στην σύνταξη, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Όταν το ρώταγαν όμως για τις συνθήκες εργασίας,μεταθέσεις,υπερωρίες,στολές,βάρδειες,ΣΠΚ κλπ, έκανε την πάπια και έλεγε ότι αυτό είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με το ασφαλιστικό.

Έχει και άλλον ξύπνιο η μαμάκα σου??
Στην σύνταξη και στον μισθό είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι...αλλά στην δουλειά Πατριώτες Αξιωματικοί Robocop.

Μαύρο Δαγκωτό στους Μαυρογιαλούρους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ!ΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΑΝ "ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Κ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ,ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ,ΤΙΣ ΒΑΡΔΕΙΕΣ!
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ 24ΩΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΛΠ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Κ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.
ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ.Κ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι έχουν κόμπλεξ με το στρατό..
Στον ύπνο τους ακόμα βλέπουν τον Παπαδόπουλο.
Ρε ουστ... κομπλεξικοί....