Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

«Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε την μία ούτε την άλλη»

Από την λεηλασία των ταμείων των διαφόρων εργαζομένων, από τα τρωκτικά που εισέβαλαν στην μεταπολιτευτική κουλτούρα της πολιτικής, δεν γλύτωσε ούτε το πάλαι ποτέ ισχυρό Μ.Τ.Σ. με την εξ ίσου ισχυρή του Τράπεζα.
Όπως σ’ όλους του χώρους, όπου η άθλια κομματική επέμβαση έκαμνε την παρουσία της, το τελικό αναμφισβήτητο αποτέλεσμα θα ήταν, η διάλυση και η οικονομική καταστροφή, έτσι έγινε και στο Μ.Τ.Σ.
Η σταδιακή και μεθοδική αλλαγή των νόμων και διατάξεων που ίσχυαν, η αρχή της τοποθέτησης ημετέρων, η έλλειψη σθένους συγκρούσεως, με τις ανομίες της εξουσίας και η απαξίωση αρχών και θεσμών, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την τελική πλήρη λεηλασία του ισχυρού αυτού οικονομικού οργανισμού, των αποστράτων Αξιωματικών και όχι μόνο.
Η λεηλασία του ταμείου αυτού ξεκίνησε από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η οποία από κάποια χρονική περίοδο των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ετέθη από αυτές ετσιθελικά στην ελεεινή υπηρεσία των κομματικών συμφερόντων των. Αποτέλεσμα, σταδιακά να παρθεί από το Μ.Τ.Σ. που ήταν ο κύριος φορέας του, να λεηλατηθεί από τα ανεξέλεγκτα τρωκτικά των κομματικών ινστρουκτώρων, με αποτέλεσμα της πλήρους υποβάθμισης και τελικής πώλησης αντί πινακίου φακής.
Η τράπεζα αυτή εάν σήμερα ακόμη υπάρχει, έστω στην πλήρη υποβάθμισή της οφείλεται κατά κύριο λόγο στον συναισθηματικό δεσμό των αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι συνεχίζουν τις δοσοληψίες των, μέσω αυτής και δεύτερον διότι διατηρούν τις χρυσοπληρωμένες μετοχές της Τράπεζας, λόγω εντολής της υπηρεσίας, από την εποχή που ήταν εν ενεργεία.
Η τελική λεηλασία του Μ.Τ.Σ. προήλθε αποκλειστικά από τις άμεσες επεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας, σε έργα και διαχείριση της περιουσίας του, και λόγω έλλειψης ισχυρής αντιδράσεως πιθανόν, των εκάστοτε οριζόμενων Προέδρων, του οικονομικού αυτού φορέα των Αποστράτων Αξιωματικών. Η χαριστική δε βολή, της ελλειμματικής κατάστασης που αντιμετωπίζει σήμερα το Μ.Τ.Σ. προήλθε από την κομματική απόφαση της τότε Κυβερνήσεως ν’ αποκαταστήσει κομμουνιστές αντάρτες, που πολέμησαν εναντίον του Ελληνικού Στρατού, εις βάρος του Μ.Τ.Σ. χωρίς να έχει δικαίωμα προς τούτο.
Τι! Τραγική περίπτωση της τύχης. Και! ο νοών νοείτο.
«Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε την μία ούτε την άλλη» (ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ)

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τιμή μου που είχα Διοικητή τον Αντιστράτηγο Ασλανίδη. Ένας Αξιωματικός που ξεκίνησε από υπαξιωματικός και έφτασε εκεί που έφτασε.
Σε ότι αφορά δε τον σχολιασμό του για το ΜΤΣ φυσικά και συμφωνώ. Το ταμείο μας λεηλατήθηκε από τις αγγέλες των τρωκτικών που έβαλαν οι πολιτικοί.
Τα λαμόγια πολιτικοί.
Ουδείς πολιτικός εξαιρούμενος.

Υπολοχαγός από ΣΜΥ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα κανέναν Στρατηγό να παραιτείται,αντιδρώντας στις παράνομες αποφάσεις του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,ειδικά στο θέμα της αποκατάστασης των συμμοριτών!!!
Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις παραλήψεις μας!

Απόστρατος