Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Έρευνες και εντός στρατοπέδου για την κλοπή των εκρηκτικών

Ερωτηματικά για τα μέτρα φύλαξης των πυρομαχικών στις βασικές αποθήκες της Εθνικής Φρουράς.

Το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Αστυνομία διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση κλοπής έκρηκτικών υλών από τις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς στο στρατόπεδο της Παλώδιας.
Σημειώνεται, πως μετά τις ακριβείς έρευνες του Υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε ότι οι εκρηκτικές ύλες που κλάπηκαν είναι βάρους 172 κιλών και όχι 330, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πρόκειται -πάντως- για την εκρηκτική ύλη PG2, ισπανικής προέλευσης.
Την ίδια ώρα εκφράζονται έντονες ανησυχίες ότι τα εκρηκτικά θα καταλήξουν σε χέρια ανθρώπων του υποκόσμου. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, μιλώνατς το πρωί σε ραδιοφωνικη εκπομπή διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για κλοπή και κεφαλών βλημάτων για άρματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται πάντως, εντός και εκτός στρατοπέδου της Παλώδιας, ενώ οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για συνεργασία ατόμου που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου (στρατιώτη ή μόνιμου στελέχους της ΕΦ).
Παράλληλα, με μετάθεση την πληρώνει ο διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών του στρατοπέδου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι οι έρευνες αποσκοπούν και στον εντοπισμό των διαδρόμων διαφυγής των δραστών. Είπε επίσης ότι από έρευνες διαπιστώθηκε ότι κλάπηκε εκρηκτική ύλη Ππί Τζί δύο, βάρους 172 κιλών και ότι η κλοπή φαίνεται να διαπράχθηκε μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου.
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι ανακρίθηκαν πολλά άτομα και λήφθηκε μεγάλος αριθμός καταθέσεων. Ταυτόχρονα παραλήφθηκαν από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται.
Ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, βρέθηκε το πρωί στο στρατόπεδο της Παλώδιας και συγκεκριμένα στο χώρο απ' όπου έχουν κλαπεί τα εκρηκτικά προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση μετά την κλοπή.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι πρόκειται για εγκληματική, απαράδεκτη και αξιόποινη πράξη, η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Το θέμα, είπε, είναι πολύ σοβαρό και γι' αυτό θα υπάρξει η ανάλογη αντιμετώπισή του.
Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή προχώρησε στο διορισμό ερευνώντος αξιωματικού, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως ανακρίσεις. Ταυτόχρονα ενέκρινε την απομάκρυνση του Διοικητή Αποθηκών από τη μονάδα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πως επιρρίπτονται ευθύνες στον Διοικητή. Είναι πολύ πρόωρο, είπε, να επιρρίψουμε ευθύνες σε οποιονδήποτε.
Ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι ζήτησε από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς να διεξαχθεί έλεγχος και σε άλλες αποθήκες της Δύναμης.
/www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: