Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ κ. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΛΑΙΔΗ ΑΣΤΟΝ


Με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λαίδη Κάθριν Άστον, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, το θεσμικό πλαίσιό της όπως διαμορφώνεται μετά τη μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισαβόνας, η συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των 27 κρατών-μελών από τη μια μεριά και του ΝΑΤΟ με τα 28 κράτη-μέλη του από την άλλη, τα θέματα που αφορούν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας και τη λειτουργία του μέσα στο πλαίσιο της νέας οδηγίας που ρυθμίζει τα σχετικά με τις προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού και βεβαίως τα θέματα που αφορούν στις στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ.
Η Ελλάδα μετέχει σε όλες τις στρατιωτικές αποστολές, στην ATALANTA για την αντιμετώπιση της πειρατείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, στην ALTHEA που πραγματοποιείται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς και στην αποστολή στην Γεωργία.
Η κ. Άστον συζήτησε επίσης με τον κ. Βενιζέλο θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, θέματα έντονου ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα που αφορούν στις προοπτικές της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: