Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παραχωρείται η Λέσχη Αξιωματικών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Νιγρίτας!

Δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου!
Δική σας είναι κε Βενιζέλο και την παραχωρείται;Η στρατιωτική ηγεσία τι λέει;

Άμμεση η αντίδραση συναδέλφου ο οποίος μας έστιλε την ανάρτηση.Καταγγείλετε παρόμοιες ενέργειες, μη τους αφήσουμε να μας τ'αρπάξουν όλα!
Σε συνέχεια των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Δήμου Νιγρίτας από τον Απρίλιο και με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Μιχάλη Τζελέπη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/5/2010 και ώρα 10.30 επίσημη συνάντηση της Δημάρχου κ. Αγγελικής Μήκα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα του φημολογούμενου κλεισίματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων 563 ΤΠ Νιγρίτας.

Παρουσία των Βουλευτών κκ. Μιχάλη Τζελέπη, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, Ευστάθιου Κουτμερίδη και Θεόφιλου Λεονταρίδη, αλλά και εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας των Θερμών κ. Ηλία Αχτσαλωτίδη, πρώην Προέδρου Κοινότητας Θερμών και πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Νιγρίτας, η Δήμαρχος εξέθεσε τις ενστάσεις της για το ενδεχόμενο κλεισίματος του ΚΕΝ Νιγρίτας και μεταξύ άλλων τον αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια ενέργεια στην οικονομική κατάσταση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων του Δήμου.

Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι αναμφίβολα θα υπάρχει σημαντική επίπτωση στις επιμέρους τοπικές κοινωνίες, το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να προβεί σε αναστολή λειτουργίας των περισσότερων ΚΕΝ της Ελλάδας λόγω μείωσης του αριθμού στρατεύσιμων και της διάρκειας στρατιωτικής θητείας αλλά και λόγω της επιτακτικής ανάγκης περικοπών δαπανών στην παρούσα χρονική συγκυρία. Τόνισε μάλιστα ότι σε σύνολο 35 ΚΕΝ ανά την Ελλάδα θα παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία λιγότερα από δέκα.

Παρ’όλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι η αναστολή λειτουργίας του ΚΕΝ δε σημαίνει παύση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, καθώς οι εγκαταστάσεις του ΚΕΝ Νιγρίτας θα εξακολουθούν να φιλοξενούν τακτικές περιοδικές εκπαιδεύσεις καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, με αφορμή τη συνάντηση και σε συνέχεια πρόσφατης σχετικής επερώτησης του Βουλευτή κ. Μιχάλη Τζελέπη στη Βουλή, η Δήμαρχος έθεσε εκ νέου το θέμα διάθεσης από το Υπουργείο Αμύνης της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Νιγρίτας για τη φιλοξενία του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Δήμου Νιγρίτας.

Η διάθεση του οικήματος της πρώην ΛΑΦ υπήρξε αντικείμενο εκτεταμένης αλληλογραφίας και συναντήσεων της Δημάρχου με την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης από το 2007, ενώ τους τελευταίους 4 μήνες η απαίτηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής έγινε ακόμα εντονότερη με αφορμή την απαίτηση του Στρατούγια εφαρμογή της νομοθεσίας περί καταβολής μίσθιου 6% επί της αντικειμενικής αξίας, δηλαδή καταβολή μηνιαίου μίσθιου 1.700 ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο περιουσίας Δήμου Νιγρίτας!

Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι η επιχειρηματολογία της Δημάρχου είναι βάσιμη και ότι αποτελεί κοινωνική υποχρέωση του Υπουργείου απέναντι στην τοπική κοινωνία η παραχώρηση του κτιρίου της Λ.Α.Φ.

Δεσμεύτηκε να παραχωρηθεί κατά χρήση με μηδενικό μίσθιο η Λ.Α.Φ. Νιγρίτας στο Δήμο για τη στέγαση Κ.Α.Π.Η., ενώ ο Δήμος από πλευράς του θα αναλάβει την ανακαίνιση και τη συντήρηση του κτιρίου. Για την παραχώρηση αυτή απαιτείται λήψη διυπουργικής απόφασης των κκ. Υπουργών Εθνικής Αμύνης και Οικονομικών, η οποία θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία καθώς αποτελεί πάγιο αίτημά της τα τελευταία χρόνια και η υλοποίησή της θα δώσει νέα πνοή στην εικόνα του κέντρου της πόλης της Νιγρίτας αλλά και στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων της περιοχής μας.



Δελτίο Τύπου του βουλευτή Στάθη Κουτμερίδη

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτη, ο βουλευτής Σερρών, κ. Στάθης Κουτμερίδης μετέφερε το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Νιγρίτας για την αξιοποίηση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών, το οποίο βρίσκεται στην κυριότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Μάλιστα ο κ. Κουτμερίδης εισηγήθηκε την καταβολή συμβολικού αντιτίμου για τη μίσθωση του εν λόγω κτιρίου, τονίζοντας ότι η προσφορά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, σε γραπτό αίτημα του Δήμου Νιγρίτας, ύψους περίπου 1.800 ευρώ μηνιαίως είναι υπερβολική για τα δεδομένα της περιοχής. Ο κ. Κουτμερίδης ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό, να εξετάσει, με τη δέουσα ευαισθησία, τη δυνατότητα παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών έναντι ελάχιστου αντιτίμου, όπως εξάλλου συνέβη και σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων Δήμων της χώρας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Κουτμερίδη, τους λοιπούς βουλευτές του Νομού και την Δήμαρχο Νιγρίτας, ανακοίνωσε την παραχώρηση του κτιρίου στο ΚΑΠΗ.



Η ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης στις 6 Μαΐου στον Υπ. Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών Νιγρίτας έχει ως εξής:

Έδώ καιαρκετό καιρό ο Δήμος Νιγρίτας βρίσκεται σε μια διαρκήπροσπάθεια εξεύρεσης λύσηςγια την αξιοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα της ΛΑΦΝΙΓΡΙΤΑΣ για την φιλοξενία του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων [Κ.Α.Π.Η]. Τα κτίρια αυτάβρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Νιγρίτας, όμως έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και μια δεκαετία, με αποτέλεσμα τα κτίρια να μην συντηρούνται, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αισθητικήυποβάθμιση του κέντρου της ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Παράλληλα οι φθορές και ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περίβλημα του κτίσματος καθιστούν αρκετά δαπανηρή την προσπάθεια ανακαίνισής του.

Πάγιο αίτημα του Δήμου ΝΙΓΡΙΤΑΣ είναι η παραχώρηση της ΛΑΦ ΝΙΓΡΙΤΑΣστον Δήμο ΝΙΓΡΙΤΑΣ, προκειμένου να μπορέσει να τηνανακαινίσει και να την αποκαταστήσει, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ [Κ.Α.Π.Η] Δήμου ΝΙΓΡΙΤΑΣ και να ενταχθεί στο υπόλοιπο οικιστικό σύνολο τηςπόλης της ΝΙΓΡΙΤΑΣ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αν υπάρχει κατ’αρχάς η πολιτική βούληση για την εκχώρηση της ΛΑΦ στο Δήμο Νιγρίτας προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινωφελής σκοπός της φιλοξενίας του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που θα έχει αναφορά ανθρωποκεντρική και συγχρόνως θα δίνει και το στίγμα κοινωνικής ευαισθησίας,

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΟΤΕΡΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΗ.
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ!
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνήστε εκεί στο ΜΤΣ θα σας πάρουν και τα σώβρακα και θα κοιμάστε ακομα. Περιουσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ είναι το κτήριο και δεν είναι τσιφλίκι κανενός υπουργού και κανενος βουλευτή (Τσελέπη και Κουτμερίδη).

Ενας Απόστρατος -@@-

Ανώνυμος είπε...

ZWA KSIPNISTE!!! Tha perasoun ta xronia kai otan ginete apostratoi , tote tha kanete oti kanoun kai oi simerinoi apostratoi pou tous vrizoume oloi !

Ta lefta ta dika mas , ta dinoun OPOU goustaroun gia proeklogikous logous.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να βρίζω ασταμάτητα.....τους "τύπους" που όταν είναι εν ενεργεία το παίζουν ¨κάποιοι", ενώ είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.....και αυτό γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, για το προσωπικό τους, όλους εμάς τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς...Μετά, όταν τα χρόνια περάσουν και αποστρατευτούν,τότε θυμούνται τα δικαιώματα των στρατιωτικών.Μέχρι τότε γλύψιμο και οσφυοκαμψία,πάει σύνεφο, σε κάθε πολιτικό, κομματάρχη, σε κάθε κατακάθι που μπορεί να έχει πολιτικές διασυνδέσεις...Έτσι και τώρα....Ποιός να μιλήσει στον τροφαντούλη υπουργό....Κλ@νουν μέντες και κατουράνε βρακιά...Η μαγκιά τους εξαντλείτε σε κανένα δυστυχή διοικητή μονάδας.....μέχρι εκεί....Μην ανησυχούν όμως .Έχουν γνώση τα στελέχη....η αποστρατεία είναι κοντά......γιαυτούς....και η ΡΟΧΑΛΑ που θα πέσει...δεν περιγράφεται....Αστείοι και ασήμαντοι...λίγοι ....μηδαμηνοί σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην μπορούν να κρατήσουν ούτε το κτίριο μιας λέσχης που αποτελεί άν θυμάμε καλά περιουσία του ΤΕΘΑ.....δηλαδή την έχουμε πληρώσει....ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ.....