Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οταν ολοκληρωθεί το Ασφαλιστικό θα ασχοληθούν με τα Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων


Μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου παρέπεμψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τις αποφάσεις που θα παρθούν για την τύχη των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως δήλωσε για το θέμα αυτό στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στους στρατιωτικούς συντάκτες, η κυβέρνηση θα μελετήσει το θέμα εκτενώς ώστε να δοθεί μία λύση.
Επί του παρόντος διαβεβαίωσε ότι τα μερίσματα θα δοθούν στους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, απλά θα υπάρξει μία καθυστέρηση. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δεν κατάφερε να φτάσει έως το γραφείο του, τις μέρες αυτές, λόγω των διαμαρτυρόμενων πολιτών απ’ έξω. Έτσι δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει το θέμα.
Συγκεκριμένα για τα Μετοχικά Ταμεία είπε ότι «θα προχωρήσουμε με εντατικό ρυθμό το ζήτημα των Επικουρικών Ταμείων, των Μετοχικών Ταμείων, ώστε να επιβάλλουμε, να βρούμε, να συζητήσουμε και τελικά να ψηφίσουμε την οριστική ρύθμιση για τα Μετοχικά Ταμεία. Θα είμαστε σε σχετικά σύντομο χρόνο έτοιμοι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εργασίας για το θέμα αυτό». Διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους ενδιαφερομένους και φυσικά με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ώστε να διαμορφωθεί η καλύτερη λύση.
Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει σε ενοποίηση Ταμείων η κυβέρνηση απάντησε: «Αυτή η πρόταση προέρχεται από την αναλογιστική εταιρεία η οποία μελέτησε και συνεκτίμησε τις επιμέρους αναλογιστικές μελέτες των τριών Μετοχικών Ταμείων, αλλά αυτή είναι μια τεχνοκρατική προσέγγιση η οποία υπάρχει στο φάκελο, είναι ένα στοιχείο το οποίο φυσικά θα ληφθεί και αυτό υπ’ όψιν. Δεν έχουμε όμως καταλήξει σε πολιτικές αποφάσεις και σε νομοθετικές ρυθμίσεις».
Βέβαια στις 12 Ιανουαρίου 2010 σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει μιλώντας για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πει τότε:
«Το ορθολογικό σχήμα είναι -και προς τα εκεί θέλουμε να προχωρήσουμε- ένα Μετοχικό Ταμείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ένα Μετοχικό Ταμείο για το προσωπικό της Αστυνομίας».
Του Γιάννη Κοκκινίδη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ορθολογικό για τα λαμόγια τους πολιτικούς είναι με την συγχώνευση των 3 ταμείων θα μειωθούν τα μερίσματα στην ΠΑ και ΠΝ ενώ σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής.
Ας κοιτάξει ο Βενιζέλος πρώτα να πληρώσουν τα χρέη τους το Δικαιοσύνης(Σαρόγλειο) και οι λοιποί στο ΜΤΣ και ας κάνει μετά συγχωνεύσεις.

Επίσης μετά το ασφαλιστικό έρχεται το προαγωγών που σημάνει καταληκτικός βαθμός για Αξ από Υπαξ θα είναι Λοχαγός και Αξ θα είναι Συνταγματάρχης.