Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ολο και νέα μέτωπα!


Αντί η κυβέρνηση, αμέσως μετά την υπερψήφιση του Μνημονίου και του Ασφαλιστικού-Εργασιακού, να αναλογιστεί το μέγεθος των ανατροπών που επέφερε και να προβληματιστεί πώς θα βελτιώνει εφεξής λίγες από τις πολλές αδικίες που διέπραξε - κυριολεκτικά μέθυσε από τη «νίκη» της και αφήνιασε.
Και χωρίς να σκεφτεί ούτε για μια στιγμή μήπως η «νίκη» της ήταν «πύρρεια», έσπευσε και άνοιξε μέτωπα από την επομένη:
* Με τους Δικαστές και Εισαγγελείς,
* Με τις Τράπεζες και τους Τραπεζίτες,
* Με τους ένστολους (Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς) και αύριο, σίγουρα,
* Με τους στρατιωτικούς.
Προφανώς υπάρχουν -και έχουν βαρύνουσα γνώμη- γύρω από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου υπουργοί και σύμβουλοι, οι οποίοι τον έχουν πείσει ότι «στη βράση κολλάει το σίδερο», ότι όλοι αυτοί (δικαστές, εισαγγελείς, τραπεζίτες και ένστολοι) είναι προνομιούχοι και με ικανοποίηση θα δεχθεί η κοινή γνώμη την υποβάθμισή τους και ότι το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης αντέχει και σε νέες ανατροπές!..
Ετσι, ύστερα από είκοσι χρόνια εξουσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας άλωσαν τα πάντα, θυμήθηκαν ότι οι δικαστές είναι επίορκοι (και ας πρόκειται μια εσχάτη μειοψηφία στο Δικαστικό Σώμα!), ότι οι τραπεζίτες ενσυνείδητα ζημιώνουν το Δημόσιο (και ας τους διόρισαν οι ίδιοι!), ότι οι ένστολοι είναι προνομιούχοι (και ας ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους, έναντι πινακίου φακής!) κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Και, εάν μεν μόνο σύμβουλοι είχαν μεθοδεύσει το άνοιγμα όλων αυτών των μετώπων, θα μπορούσε να αγνοήσει κανείς εισηγήσεις διορισμένων, οι οποίοι, χωρίς δημοκρατική ευαισθησία και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, επιδιώκουν σώνει και καλά:
* Να ασφαλίσουν τους Δικαστές στο ΙΚΑ ή στον… ΟΓΑ!
* Να εξισώσουν τον Αστυνομικό ή τον Πυροσβέστη με το θυρωρό ή τον κλητήρα!
* Να ασκήσουν δίωξη στον ένα τραπεζίτη και να διώξουν από τη θέση του τον άλλο!
* Ή να εξισώσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με δημοτικούς υπαλλήλους ή με διοικητικούς γραφείς! κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Υπάρχουν, όμως, πέραν από τους διορισμένους συμβούλους και οι αιρετοί του λαού. Εκείνοι, στους οποίους οι πολίτες έδωσαν την εντολή να κυβερνήσουν χρηστά τη χώρα. Οι βουλευτές, οι υφυπουργοί και οι υπουργοί!
Είναι σύμφωνοι με όλα αυτά τα μέτωπα. Και συμμερίζονται τον κυβερνητικό και αντιλαϊκό ιμπεριαλισμό των συμβούλων;
Αν ναι, τότε και οι αιρετοί απώλεσαν τη δημοκρατική νομιμοποίηση!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΔΙ ΤΩΡΑ