Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

H στολή για το στέλεχος είναι κάτι πολύ σημαντικό



Θα ήθελα να δημοσιεύσω ένα σχόλιο σχετικά με την πρόσφατη δγη των Γενικών Επιτελείων και των τριών κλάδων, σχετικά με την απαγόρευση να φέρονται διεμβολές ηθικών αμοιβών με τη θερινή στολή 8Γ.
Προσωπικά, και κατόπιν συζητήσεων με λοιπούς συναδέλφους και από τους 3 αυτούς κλάδους, θεωρώ ότι η εν λόγω δγη είναι τουλάχιστον άκαιρη και άστοχη. Έριξε και άλλο το ήδη χαμηλό ηθικό των στελεχών και επανέφερε την εμφάνιση του ένστολου σε χαμηλά επίπεδα. Άλλωστε το κάθε στέλεχος φορά τις διεμβολές που δικαιούται, είτε λόγω χρόνων υπηρεσίας, είτε λόγω ειδικών καθηκόντων, είτε λόγω συμμετοχής σε κάποια αποστολή εκτός Ελλάδος. Είναι η ελάχιστη ανταμοιβή που λαμβάνει ένα στέλεχος για τις άπειρες ώρες μακριά από το σπίτι του, μέσα σε ένα πλοίο, αεροσκάφος ή στρδο, για τις άπειρες ώρες σε κάποιο βουνό, νησί ή προκεχωρημένο αεροδρόμιο, με αφόρητη ζέστη ή ψύχος.
Σίγουρα τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά η στολή για το στέλεχος είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά οι πιο επίσημες (μια και τις φοράει τόσο σπάνια). Αφού λοιπόν, ούτως ή αλλιώς πληρώνουμε από την τσέπη μας για τις στολές μας, γιατί να μη φέρουμε τις διεμβολές που έχουμε κερδίσει με τον ιδρώτα μας, τον κόπο μας και όλα αυτά που έχουμε στερηθεί ή έχουμε στερήσει από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Θα παρακαλούσα για τα σχόλια σας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η τοποθέτηση, πλην όμως και τόσο σιδερικό στο πουκάμισο δημιουργεί συνεχώς πρόβλημα στο βγάλε βάλε, θα μπορούσαν όλα αυτά αντί για σιδερικά να ήταν τύπου διαμνημονεύσεων όπως τα έχουν οι συνάδελφοι του εξωτερικού, αλλά ποίος να δώσει λύσεις, ούτε αυτό δεν μπορούν να διαχειρισθούν φαντάσου τα σοβαρότερα θέματα που καίνε, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, θέματα υγείας, μέριμνας προσωπικού κ.λ.π . Κάποτε οι καρέκλες έχουν τέλος να δούμε που θα κρυφτούν

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλος θα τα ξανα επιτρεψουν αλλα
διαφορετικα απο τα προηγουμενα ετσι ωστε να τα οικονομησουνε καποιοι οπως και στο παρελθων που καθε τρεις και λιγο τα αλλαζανε!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο. Προσθέτω όμως ότι οι διεμβολές και τα σιδερικά που πρέπει να φέρονται πρέπει να έχουν κερδηθεί με ιδρώτα και προσπάθεια και όχι απλά να έχουν απονεμηθεί με το κιλό! Το στήθος του ένστολου είναι η ιστορία και η διαδρομή του. Να σταματήσει πλέον το "εφόσον δεν το έχω εγώ, δεν θα το έχει κανένας!" Τότε μια ματιά θα φτάνει για να ξέρεις ποιόν έχεις απέναντι σου. Ακόμη κι εάν γεμίσει όλο το πουκάμισο ή το χιτώνιο. Αλλά στα γραφεία και στους διαδρόμους δεν κερδίζονται αυτά που τόσο άκριτα μας αφαίρεσαν...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΑΛΟ ΧΑΜΠΟΥΡΓΕΡ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΕΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΝ ΟΡΧΙΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ (ΒΛΕΠΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Π.Ν., ΔΝΕ, Β΄ΚΛΑΔΟΣ ΓΕΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ)ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΑΞΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ Π.Ν. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ. Η ΠΟΥΛΑΔΑ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΥΤΗ ΤΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΗ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ????? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΣΟΥ ΑΝΑΠΟΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΦΙΚΤΟ !!!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ....
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ...
ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ, ΣΑΝ ΣΕΡΒΙΤΩΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ... ΑΙΣΧΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο 7:31, είναι ρεζίλια μεγάλα..Και μόνο που επανήλθαν από την αποστρατεία για να ηγηθούν ( μη χέσω) του στρατεύματος θα έπρεπε να τους δώσουν ένα διακριτικό χρώματος πράσινο κατά προτίμηση το οποίο θα το είχαν μόνο αυτοί και θα πουλούσαν και μούρη.Έτσι όλοι εμείς θα φέραμε αυτά που κερδίσαμε χρόνια τώρα με την αξία μας και αυτοί με την δουλικότητα τους.Ρε σαν δεν ντρέπονται, λες και δεν υπήρχαν αξιόλογοι Αξιωματικοί να γίνουν αρχηγοί. Γι'αυτό πάμε κατά διαόλου.Όταν σε επαναφέρουν και σε διορίζουν σε τέτοιες θέσεις κάπως πρέπει να ξεπληρώσεις το ρουσφέτι.Ξεφτίλες.Σας σιχάθηκα...Γι'αυτό πάω το κορμί μου κάθε μέρα στη δουλειά, κοροϊδεύω τον κόσμο, δεν προσφέρω τίποτε και τους έχω γραμμένους όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Ανώνυμος είπε...

Οι ένστολοι πρέπει να φέρουν ΟΛΑ τα διακριτικά και ιδιαίτερα τα προοριζόμενα για τη δεξιά πλευρά του πουκαμίσου (για την οποία υπάρχει αριθμητικός περιορισμός). Επίσης πρέπει να θεσπιστούν και νέα διακριτικά για παράδειγμα για το προσωπικό που ασχολείται με την ΧΒΡΠ άμυνα αλλά και το Υγειονομικό (οι μόνοι εξειδικευμένοι Αξκοί χωρίς διακριτικά ειδικής εκπαίδευσης). Ολα αυτά δεν κοστίζουν αλλά έχουν μεγάλη επίπτωση στο ηθικό του προσωπικού. Οποιος θέλει ατρύπητα πουκάμισα υπάρχουν και οι υπηρεσίες security ή τα πολιτικά πουκάμισα. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΤΕ, ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ο αμερικανος αγεεθα δεν παραιτηθηκε. αυτοκτονησε λογω ευθειξιας με μια σφαιρα στην καρδια στον κηπο του μπροστα στην γυναικα του. αλλα ηθη. ακου ευθειξια. τι ειναι αυτο? ποιος το εχει?

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, μήπως ξέρει κανείς γιατί έγινε αυτό και απαγόρευσαν να φοράμε τις διεμβολές? Και αν υπάρχει περίπτωση να αρθεί αυτή η γελοία - τουλάχιστον - δγη?