Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΟΥΣ!


Είμαι εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Σας γράφω για να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό, που εμένα και τους συναδέλφους μου, μας συγκλόνησε. Ένα περιστατικό που κάποιοι το είδαν από πολιτική σκοπιά, αλλά κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, το αντιληφθήκαμε ως πράξη αντίστασης, την οποία έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε κάνει, αλλά και ως μία πράξη που δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού δεν σχετίζεται με την εκάστοτε δοτή κομματική ηγεσία, που παραχωρεί τα ιερά και τα όσια για τα οργιαστικά πάρτυ της βλαχομπαρόκ δήθεν ελίτ.

Πριν μερικές εβδομάδες, εκκλήθημεν όσοι υπηρετούμε στην περιοχή του Πειραιά να συγκεντρωθούμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για να παραστούμε σε επίσκεψη ενημέρωσης του Αρχηγείου, στο οποίο προΐστατο ο υπαρχηγός του Ναυτικού, κ.Κρυονερίτης.

Ως εδώ όλα καλά. Ο υπαρχηγός απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο 300 περίπου στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού, ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις, αλλά και σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το ισλαμικό τέμενος – για το οποίο παρεχωρήθη από το Πολεμικό Ναυτικό ο χώρος του οχυρού Βοτανικού για την ανέγερσή του.

Σας περιγράφω ακριβώς τα γεγονότα, όπως αδιάλειπτα θα υπάρχουν για πολύ καιρό στη μνήμη μου:

Ένας πλωτάρχης σηκώθηκε και ακολούθησε ο επόμενος διάλογος:

«Κύριε υπαρχηγέ, δεν σκόπευα να κάνω ερώτηση για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την ιεραρχία, σας τιμά όμως ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας επιτρέπετε μία τέτοια πρωτοβουλία και σας ευχαριστώ.

Τελευταία, υπάρχουν γεγονότα που με ανησυχούν ως αξιωματικό και ως άνθρωπο, ακούγονται πολλά για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο κόσμος, από εμάς τους ένστολους, περιμένει κάτι…. Μας κοιτά στα μάτια διότι δεν είμαστε όπως οι απλοί εργαζόμενοι, επιτελούμε ένα λειτούργημα συμβολικό…Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εθνικό ανάχωμα και σύμβολο, οι συμβολισμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας… Ένα συμβολικό θέμα είναι το θέμα του τεμένους στον Βοτανικό.

Κύριε υπαρχηγέ, πίσω σας υπάρχουν οι σημαίες των τριών πολεμικών μας νήσων: Υδρα, Σπέτσες ,Ψαρά και στις τρεις σημαίες, παρουσιάζεται η ημισέληνος να υποκύπτει και να πατείτε από τον Σταυρό. Με την παραχώρηση του Ναυτικού οχυρού Βοτανικού, για την ανέγερση τεμένους νοιώθουμε όλοι, ότι η ημισέληνος πατά τον Σταυρό».

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε όλοι, πλην των δύο πρώτων σειρών, που εκάθοντο οι ανώτατοι αξιωματικοί, να χειροκροτούμε, ενώ από κάτω ακούγοντο φωνές επιδοκιμασίας.

Στη συνέχεια ο εν λόγω πλωτάρχης, μίλησε και για το γένος. Δεν θα περιγράψω τίποτε άλλο, θα σας παραπέμψω να διαβάσετε σε blogs το τι συνέβη, σε επόμενο μήνυμα. Αλλά τονίζω ότι ποτέ, μα ποτέ αξιωματικός δεν έχει χειροκροτηθεί εντός στρατιωτικής σχολής. Ποτέ μα ποτέ κανείς δεν έχει χειροκροτηθεί από αξιωματικούς μιας και απαγορεύεται δια ροπάλου κάτι τέτοιο. Ποτέ μα ποτέ αξιωματικός δεν απετόλμησε να σηκωθεί και να αρθρώσει τέτοιο λόγο.

Είναι ένα γεγονός που σημαδεύει την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, η παρρησία και το θάρρος με το οποίο κάποιος σηκώθηκε και αντέτεινε την ελευθερία ενάντια στο προσκύνημα.

Είναι ένα μοναδικό γεγονός που όλοι εμείς το βάζουμε απέναντι στις αθλιότητες στο «Αβέρωφ». Αυτός ο συνάδελφος, είναι η απάντηση ενάντια στους άθλιους και στην παρακμή. Όταν η εκδήλωση τελείωσε, οι ανώτατοι, γαλονάτοι, ουσιαστικά απομονώθηκαν από τον κόσμο, ενώ όλοι μας περικυκλώσαμε τον Πλωτάρχη και τον χτυπούσαμε στην πλάτη. Έμαθα ότι ήταν ο ιατρός της Σχολής, ένας εξαίρετος άνθρωπος, γενναίος πραγματικά και ανιδιοτελής, ένας στρατιωτικός ιατρός που καμία σχέση δεν έχει με άλλους συναδέλφους του. Μας έδωσε ένα παράδειγμα θάρρους , που μακάρι να το είχα κάνει εγώ ή ένας μάχιμος.

Αγαπητοί φίλοι, ο άνθρωπος του μήνα είναι ο πλωτάρχης Ζ.Μ. Προτείνω να τον αναφέρετε ως άνθρωπο όχι του μήνα, αλλά της χρονιάς.

Περιττό να σας αναφέρω το σοκ που υπέστησαν όλοι οι ναύαρχοι, οι οποίοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια. Απλά θέλουν γύρω τους ανθρώπους που δεν την παραδέχονται….

Το γεγονός αυτό συζητείται κατά κόρον εδώ και αρκετές εβδομάδες μέσα και έξω από το Ναυτικό. Απλά δεν έχει λάβει δημοσιότητα…σκεφθείτε τα εξής: Ατυχής Πόλεμος του 1896, Επανάσταση στο Γουδί το 1909, επεισόδιο Ίμια, 2010. Ο άνθρωπος αυτός μας έδωσε μία ελπίδα για την πατρίδα, μέσα στο σκοτάδι άναψε μία σπίθα, ποτέ άλλοτε δεν ασχολήθηκα με ένα γεγονός για τόσο καιρό. Το συζητάμε συνέχεια.

Αναγνώστης περιοδικού «Τρίτο Μάτι» Αύγουστος 2010 σελ.72-73
hellenicrevenge.blogspot.com

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον συνάδελφο πλωτάρχη ιατρό! Η μετάθεση του - εάν τελικά την τολμήσουν - θα αποτελεί "εύφημο μνεία" και όχι απλή αναστάτωση στην καριέρα του και στην οικογενειακή του ηρεμία. Το Υγκό ανέκαθεν είχε τις περισσότερες απώλειες μετά το Πεζικό και στον πόλεμο και ως φαίνεται και στην ειρήνη... Γιατρέ συνέχισε την καλή πορεία σου γνωρίζοντας ότι είναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοί που είναι μαζί σου! - Τξχος (ΥΙ)ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια ειναι περιττά... Βομβαρδίζετε όμως τοσο πολύ το ΠΝ (με το δίκιο σας, αφού δίνει συνέχεια δικαιώματα τραγικών καταστάσεων), που καποιοι απο το βαθύ περιβάλλον της ηγεσίας του, θα σας προσεγγίσουν σύντομα για να σας κάνουν παράπονα γιατι βάλλετε εναντίον τους μόνο και όχι εναντίον του ΣΞ και της ΠΑ επίσης. Η μαϊμού δυστυχώς ποτε δεν εβλεπε τον κ..ο της, πάντα κύταζε των άλλων. Μετά τις αναχρονιστικές και επιλεκτικές επαναφορές των αποστράτων υπασπιστών των 2 υπουργών της προηγούμενης πολιτικής κατάστασης οι οποίοι (υπουργοί) έχουν κατηγορηθεί για τα πιο χοντρά σκάνδαλα στην ιστορία του ΥΠ.ΕΘ.Α, τους προήγαγαν σε ανώτατους και τους τοποθέτησαν σε καίρια πόστα χωρίς να έχουν (και χωρίς να πρόκεται να αποκτήσουν) την απαιτούμενη διοικητική εμπειρία για να κουμαντάρουν τους υφισταμένους τους αλλα και να προστατεύσουν τους προϊσταμένους τους. Πώς λοιπόν περιμένετε το αλώβητο-ακόμα- κομμάτι του Ναυτικού να έχει πολλές δυνάμεις να παλέψει με τους ανίκητους πλέον αλαζόνες για να κρατήσει την Σημαία του ψηλά?

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μια΄μικρη΄ερευνά ,αναμεσά σε συναδελφους του Π.Ν.
και επειδή το περιστατικό οπως αναφέρεται,μου έκανε μεγίστη εντύπωση,σας ενημερώνω οτι,και λίγα γράφει ο αρθρογράφος.Ο εν λόγω στρατιώτικος ιατρός ειναι χαρακτηριστικός για την αρτιότητα του,αλλά και το θάρρος του.Ο γαμπρός μου είναι συμμαθητής του απο την σχολή.Επι λέξει μου είπε πως δεν έκανε ΄πίσω με τίποτα΄.....ενώ΄οι ασθενείς του ,κυριολεκτικά τον λατρεύάν,ειδικά στο νοσοκομείο που εκανε ειδικότητα.
Ενας από τούς λίγους πολεμιστές ιατρούς,καταλεξη.
ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ,ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΜΟΥ,ΑΜΕΜΠΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ

ΕΥΓΕ

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μια΄μικρη΄ερευνά ,αναμεσά σε συναδελφους του Π.Ν.
και επειδή το περιστατικό οπως αναφέρεται,μου έκανε μεγίστη εντύπωση,σας ενημερώνω οτι,και λίγα γράφει ο αρθρογράφος.Ο εν λόγω στρατιώτικος ιατρός ειναι χαρακτηριστικός για την αρτιότητα του,αλλά και το θάρρος του.Ο γαμπρός μου είναι συμμαθητής του απο την σχολή.Επι λέξει μου είπε πως δεν έκανε ΄πίσω με τίποτα΄.....ενώ΄οι ασθενείς του ,κυριολεκτικά τον λατρεύάν,ειδικά στο νοσοκομείο που εκανε ειδικότητα.
Ενας από τούς λίγους πολεμιστές ιατρούς,καταλεξη.
ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ,ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΜΟΥ

ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ είπε...

Γιατρέ βάστα γερά.
Είμαστε μαζί σου.
Καλή Επιτυχία.

Unknown είπε...

Δυστυχώς λίγοι οι άξιοι
Να δω τι θα κάνεις στο ΝΝΚ που θα πας ρε doctor
Όπως καταλάβατε τον φύγαν τον έρμο

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ
ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ @@ ΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ
ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ...ΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ,ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.
ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ,ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ,ΟΤΙ ΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

Η ΣΣΑΣ( ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ) ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ε Υ Γ Ε

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ
ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΣΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ

Ανώνυμος είπε...

η φυσική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, φοβισμένη μπροστά στην κομματικοποίηση μερικών διεφθαρμένων αξιωματικών,δεν θέλει να αναγνωρίσει το ειδικό βάρος, το εθνικό φρόνημα που διακατέχει κάποιους αξιωματικούς όπως αυτός στον οποίον αναφέρεσαι. Επιδιώκουν να ισοπεδώσουν όλους στο δικό τους ανύπαρκτο ήθος, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες,η φωτιά που άναψε ο Πλωτάρχης θα τους κάψει

Ανώνυμος είπε...

Έχετε λάβει γνώση ότι το Π.Ν παρέλαβε ως προκαταβολή το 1.000.000 Euro και απομένει άλλο 1.000.000 Euro προκειμένου να γίνει το τέμενος?

(ένας περαστικός......)

Ανώνυμος είπε...

Προσοχη
η λεξη εθνικο και φρονημα,απαγορευεται
επιτρεπεται μονο το...φρονιμα

Ανώνυμος είπε...

Hmoyn sthn aίθουσα,όταν στην αρχή δεν πολυκαταλάβαμε τι έγινε,δεν τον ξέραμε κιόλας,δεν καταλάβαμε και αν ήταν μαχιμος η μηχανικός,διότι για πλωτάρχης δείχνει πολυ νεαρός,δεν τον βάζεις με τον νου σου,μέτα τα χάσαμε γιάτι αρχσε να μιλά για τα νοσοκομεία και τα λάθη που έχουν γινει,είχε θέμα,που και ο υπάρχηγος δεν το ξερε,να τονίσω οτι ο κ.Κρυονερίτης ήταν πολυ ευγενης και φιλικός,το ίδιο και ο γιατρός,την δεύτερη φορά που σηκώθηκε να μιλήσει μίλησε για τα τζαμιά ,έπεσε το χειροκρότημα,και το γένος,στο χείροκρότημα ταχασε και ο ίδιος,ήταν απόλαυση το θέαμα με τον υπαρχηγό και τους αλλους,απο ολους ,τον μόνο που συμπαθούμε είναι ο κρυονεριτης,τα έχασaν κυριολεκτικά,σηκώθηκε ένας αρχιπλοιαρχος για να κάνει τον γιατρό να σωπάσει,αλλα τίποτα.εκατσε κατω σαν βρεγμενη γατα,ο πλωτάρχης είxε πάρει φόρα,αλλα ευπρεπώς και με την άδεια του υπαρχηγου.Κακώς τα μπλόγκς τα βάζουν με τον ύπαρχηγό,μπορεί να έλεγε μ…. για απάντηση,αλλα σκεφτείτε και την θέση του.Και να τονίσω πως παρότι πασοκος,κομματικοποιημένος,μας είνα αγαπητός,όπως και ο γιατρός σε όλον τον κόσμο εκεί μέσα,να μην σας πω ,ότι και ο Κρυονερίτης τον συμπάθησε παρα την ηττα.
Εγώ θεωρώ ότι ο Κρυονερίτης θα τον άκουγε,και δεν είναι εκδικητικός,άπλα έτυχε και παν τώρα να το εκμεταλλευτούν διάφοροι για πολιτικούς λογούς.Γιάτι γράφω???γιάτι,όλες οι γυναίκες που έχω στο γραφείο,μου τα καναν μπαλόνια ,απο την ωραιότερη μέχρι την μπαλότσα,χωρίς να έχουν δεί τον γιατρό, μετά απο το γράμμα ,τον ερωτευθηκαν ,και ψάχναv και το τηλ. του γραφείου του.

Προσπαθώ λοιπόν ,να δώσω μια αντικειμένικοτερη ματιά γιατί έπεσε πολύ υστερία,ούτε ο πλωταρχης είναι ο άγγελος ,ούτε ο Κρυονερίτης ο διαολος,με τον οποίο ειχαμε και υπηρεσιακές σχεσεις στο παρελθόν.

Δεν υπερασπίζομαι κανέναν,ούτε θα πάρω θεση,όπως και προβλέπεται,αλλά μάλλον κακό κάνετε με αυτήν την τρελα που σας έπιασε όλους.

ΑΝΤΕ ΡΕ ,ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ…ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ

Και κάτι ακόμα ,και εγώ χειροκρότησα,περισσότερο για τα balls tου μικρού,εγώ δεν θα τόκανα,ακόμα και να me βαρούσαν 10.Σας το λέω για να μην νομίσετε οτι είμαι εναντίον,αφού αλλωστε μαθαίνω οτι είναι και από τα καλύτερα παιδιά.

Καποιος που ηταν εκει

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για μας φίλοι και συνάδελφοι ,ακόμα μια φορά αποδεικνύετε ότι μας διοικούν ανθέλληνες αξιωματικοί και κομματόσκυλα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα γλύψουν τον κάθε πολιτικάντη μήπως και τους πετάξει κανένα κόκκαλο δηλαδή καμιά θεσούλα κάπου για μετά τη συνταξιοδότηση .
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις περίτρανες όπως αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω.
Όμως θα ήθελα να δω τον εν λόγο αξιωματικό όταν θα έρθει η σειρά του να κάτσει στις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας , που θα κάτσει λόγο καριέρας, τι θα κάνει, θα εμείνει στις θέσεις του και τις θαρραλέες απόψεις του, η θα λακίσει με την ουρά στα σκέλια και θα κάνει τα πολιτικά χατίρια στους πολιτικάντηδες εργοδότες του?
Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι από το βαθμό του Σχη και πάνω χρειάζεσαι πολιτική στήριξη.
Με πολύ συμπάθεια προς τον αξιωματικό αλλά και προς όλους τους αξιωματικούς μας, ένας Υπαξ. Που ψάχνει για ηγετικά πρότυπα αλλά δεν βλέπει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κρυονερίτης είναι μεγάλο κομματοσκυλο.Τώρα με τις κρίσεις θέλει να τους φάει όλους για να γίνει αρχηηγός στόλου.Να τον χαιρόμαστε στο Π.Ν..