Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

«Ανάχωμα» στο κύμα παραιτήσεων

Eπιταχύνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τη διαβούλευση του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας και προαγωγών, με τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ανακόψει και το κύμα των παραιτήσεων που έχει αποδεκατίσει το στελεχικό δυναμικό.

Ενα ολόκληρο σύνταγμα αξιωματικών και υπαξιωματικών έχει ήδη δηλώσει παραίτηση μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Οι παραιτήσεις έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, αφού μόνο φέτος έχουν υποβληθεί 2.364 συνολικά παραιτήσεις.
Το νομοσχέδιο «περί ιεραρχίας και προαγωγών», με το οποίο καθιερώνεται η παράλληλη επετηρίδα στην οποία θα μετακομίσουν όσα στελέχη κριθούν εκτός οργανικών θέσεων, προκειμένου να μη συνταξιοδοτούνται πριν συμπληρώσουν 35 χρόνια πραγματικής εργασίας (+5 πλασματικά), αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, ή τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να επισπεύσουν τη μελέτη και να καταθέσουν τις απόψεις τους το δυνατόν συντομότερο. Ετσι, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε ήδη τις γραπτές παρατηρήσεις των Γενικών Επιτελείων και το νομοσχέδιο βαίνει προς την τελική του μορφή.

Η παρουσίαση των γενικών αρχών του νομοσχεδίου από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας έχει πυροδοτήσει τις φήμες για το περιεχόμενό του. Το βέβαιο είναι ότι το νομοσχέδιο θα θεσπίσει αντικίνητρα για τις παραιτήσεις, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ρυθμίσεις δεν θα είναι άμεσες, και θα υπάρχει μια περίοδος «χάριτος» μέχρι την εφαρμογή τους. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα δοθεί περιθώριο μέχρι το 2013. Αυτό έχει ανακόψει κάπως το κύμα των παραιτήσεων, το οποίο όμως μέχρι στιγμής φέτος έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων.

Ιωάννα Ηλιάδη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ........

Ανώνυμος είπε...

Ερωταται ο κ. ΥΕΘΑ.Γιατιδεν εγιναν οι Διοικητες Πτερυγων Μαχης ταξιαρχοι έχοντες όλα τα τυπικά και ουσιαστικα προσόντα και έγινε ο Παπανικολάου;. Γιατί έγιναν οι διώξεις όλων σχεδών των υποδιοικητών των Πτερύγων Μάχης με προσόντα αναμφισβήτητα και τοποθετήθηκαν κομματικοί εγκάθετοι;Γιατί επανήλθε ο Παπανικολάου ως μηδέποτε απομακρυνθείς μεσω ΝΣΚ έχοντας αποτελέσει παγκόσμια προτοτυπία αλλά και ευρεσιτεχνία;Γιατί στείλατε τον Νούση στις Βρυξέλες αφού γνωρίζαται ότι ήταν ασχετος επι του αντικειμένου ; Γιατί ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο περι ιεραρχία και προαγωγών γίνεται στο πόδι και νύχτα, μεθόδευση που έγινε και με τη επιστροφή παπανικολάου. Σε ποιό κράτος εφαρμόζεται πέραν τις τουρκίας η κάθετη δομή δυνάμεων και βάση ποιάς οργανωτικής δομής στη λήψη αποφάσεων, Διοικητική- Επιχειρησιακή; Αντε να τα μαθεις σωστα πριν ξαναπας στο Ζάππειο. Ο Παπανικολάου , ο Πριόνας και ο Σωτηρίου ειναι οι πρωτεργάτες διάλυσης της Π.Α μαζί με το γραφικό ΑΑΣ που δεν τολμά να αντιταχθεί στα αισχη που γίνονται. Ποιος κανει κουμαντο στην Π.Α μπορεί να απαντήσει ο Α/ΓΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
''Ν΄ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ'' ΓΙΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ Α.ΓΕΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ 113
ΟΙ ΑΕΡΟΝΟΜΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ''ΑΓΑΛΜΑ'' ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΕΤΣΙ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ Π……ΚΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ''ΠΑΙΔΑΚΙΑ'' ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΠΡΙΟΝΑ – ΣΩΤΗΡΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η Π. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ .
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΕ ''ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ'' ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
''ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ''
ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
''ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ''
ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ

13 Αυγούστου 2010 12:28 π.μ."

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 6 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ???????