Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Απαξίωσαν τον Α/ΓΕΣ το Τουρκικό Επιτελείο και τα ΜΜΕ κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας αναζητήσαμε την είδηση της επίσκεψης του Α/ΓΕΣ στην γείτονα χώρα. Ουδέν ευρέθει σε επίσημες σελίδες του τ/ΓΕΣ και τ/ΓΕΕΘΑ.


Τελικά μήπως ήταν μια πρόφαση για τον φίλαθλο Αρχηγό μας η επίσκεψη του αυτή;
Δεν αναδεικνύει η επιλογή της ομόλογης ηγεσίας, να μην δημοσιεύσει την επίσκεψη του έλληνα, ενώ προβάλουν ως φίλους και αδελφούς τους την αντιπροσωπεία των πακιστανών που επισκέφθηκαν την τουρκία την ίδια χρονική περίοδο, την πολιτική που έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν.
Είναι πλέον κατανοήτο ότι όταν εμείς αναβάλουμε ασκήσεις είτε τις μετατοπίζουμε γεωγραφικά για να μην ενοχληθούν οι σουλτάνοι, αυτοί δεν θεωρούν σκόπιμο ούτε να αναφέρουν μια απλή επίσκεψη εργασίας
Λυπούμαστε πάρα πολύ για την απροκάλυπτη ευθυγράμμιση της στρατιωτική ηγεσίας με την ξεπουλημένη πολιτική.
Θυμούμαστε τις εποχές που ένας στρατηγός ενδιαφερόταν για την υστεροφημία του.
Τι θα αφήσουν πίσω σαν έργο στο τέλος της θητείας τους;
Εκτός του ότι δεν υπερασπίζονται τα στελέχη τους από τις επιθέσεις των πολιτικών δεν προστατεύουν ούτε τα επιτελεία τους από δύσκολες επικοινωνικά καταστάσεις όπως αυτή.
Κατά την διάρκεια αντιστοίχων επισκέψεων τούρκων επιτελών στη χώρα μας, το μαθαίνουν όλοι είτε το θέλουν είτε όχι, από τις επίσημες ιστοσελίδες ή από τα συνεργαζόμενα με την κυβέρνηση ΜΜΕ.
Θα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον μία εξήγηση για όλα αυτά που θίγουν το ΓΕΣ και το πρόσωπο του αρχηγού που όπως έχουμε δηλώσει είναι πέρα από άτομο και ένας σημαντικός θεσμός της Δημοκρατίας της Ελλάδας και πρέπει να συμπεριφέρεται ομοιτρόπως।


Δεν υπάρχουν σχόλια: