Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Τέλος έλαβε η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του στρατού, αφού, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των Αρχών για τους αντικαταστάτες των θέσεων του επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού και του επικεφαλής του στρατού ξηράς. Την αρχηγία του στρατού ξηράς, όπως ανακοινώθηκε, κατέλαβε ο 65χρονος στρατηγός Ερντάλ Τσεϊλάνογλου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συγκέντρωση στη πόλη Αφιόν, τα ονόματα των υποψηφίων τέθηκαν προς έγκριση από τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της ανάληψης των καθηκόντων από τον Τσεϊλάνογλου ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν λάβει τέλος. Είμαστε πολύ κοντά να καταλήξουμε σε συμφωνία».
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN Turk, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για τον νυν επικεφαλής του στρατού Ισικ Κοζανέρ να αναλάβει τα καθήκοντά του ως αρχηγού της δεύτερης μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: