Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Συμμετοχή κ. Αρχηγού ΓΕΝ στη σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών CHEN 10


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ θα συμμετάσχει στη σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών, με την επωνυμία “CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHEN 10”, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας από 11 έως 14 Αυγούστου 2010.

2. Η σύνοδος CHEN διοργανώνεται σε ετήσια βάση και λαμβάνουν μέρος οι Αρχηγοί των Ευρωπαϊκών Ναυτικών καθώς και ο Διοικητής των Ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη ως παρατηρητής. Στην σύνοδο αυτή συμμετέχει από Ελληνικής πλευράς ο Αρχηγός ΓΕΝ ανελλιπώς από το 1992, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, την προβολή των εθνικών μας θέσεων σε υψηλό επίπεδο καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων με τους Αρχηγούς των άλλων Ευρωπαϊκών Ναυτικών.

3. Στη φετινή σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της θαλάσσιας ασφάλειας (Maritime Security Operations-MSO) και της συνεργασίας με τα Ναυτικά των Χωρών της Αφρικής. Επιπλέον, η φετινή σύνοδος συνδυάζεται με εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την ίδρυση του Ναυτικού της Δανίας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά,ο χοντρός που χαιρετά δικός μας είναι?
Ποιός τον έβαλε ???