Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Σκέψεις..

Θυμάστε παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με την αφαίρεση των διακριτικών από τις θερινές στολές; Δεν έχει σημασία ότι το πρόσωπο στην εικόνα είναι ο Στρατηγός Petraeus. Σημασία έχει ότι με μια ματιά μπορείς να δεις την στρατιωτική ιστορία του ανδρός.

Φαντάσου την ίδια εικόνα χωρίς τίποτα επάνω του. Ενας στρατηγός απλά, που μπορεί να έχει κάνει το 1/4 αυτών που έχουν επιτύχει οι άλλοι στρατηγοί ή που μπορεί μια μέρα να ονομάστηκε στρατηγός από κάποιο διοικητικό δικαστήριο. Πάντως εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι όλα τα πράγματα διαρκούν 2-3 ημέρες και μετά "προς τη δόξα τραβά". Ενστολοι φωτογραφίζονται να παρατυπούν, ιστορικά έκνομων διαδρομών έρχονται στην επιφάνεια με υποστηρικτικά έγγραφα-σοκ, πολιτκοί εκφέρουν λόγο επιζήμιο για τα εθνικά θέματα, προϊστάμενα κλιμάκια αδυνατούν να αντιδράσουν με τον αναμενόμενο τρόπο - και όλοι αυτοί τη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα είναι στη θέση τους, στο γραφείο τους (και εάν μπορούσε κανείς να τους φωτογραφήσει απαρατήρητος θα διακρίναμε και ένα μικρό υπομειδίαμα του τύπου "δεν πα να γράφετε ότι θέλετε, στα αρ@@@@ μας"). Μικρές καθημερινές εξάρσεις γεγονότων που τελικά τις καταπίνει το σύστημα. Με εξαίρεση μια υποβόσκουσα οργή (οικονομικής κυρίως και ελάχιστα δομικής φύσεως) και μια διαπίστωση ότι η Πατρίδα εξακολουθεί να είναι βαθιά κρυμμένη μέσα στις καρδιές μας, όλα τα δύσοσμα τα παίρνει ο αέρας και η ζωή συνεχίζεται. Αυτοί και εμείς. Ο μεγάλος κίνδυνος που ελοχεύει για το μέλλον όλων μας. Δεν είμαι σίγουρος εάν θέλω να δημοσιεύσεις το παρόν κείμενο. Μπορεί να είναι και αυτό άλλη μια "μαλακία θερινής ραστώνης"... Δεν ξέρω! - ΥΓ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Death of an admiral Mike Boorda: CNO's suicide illuminates personal and service's troubles.
May 19, 1996WHAT REALLY caused Adm. Jeremy "Mike" Boorda, the Chief of Naval Operations, to commit suicide? Could it really have been because he had worn two little brass "V" buttons without having won them by combat in Vietnam?

The answers run deep, buried in the troubles of a Navy that nurtured Mike Boorda's incredible climb from enlisted high school drop-out to top officer of the fleet -- the first "mustang" in history to attain the pinnacle.

Those "V" buttons could have been the result of an honest misunderstanding or some darker need for recognition deserved but not granted. Whatever the reason, one can surmise Mike Boorda could not bear the thought that he would bring dishonor to the Navy.
Oops, δεν ρωτησε τον Αγάλο?!
Mystras 14

Ανώνυμος είπε...

Και καλά κάνουν και φαίνονται τα πάντα στην στολή του η οποία είναι η επίσημη. Αλλά για φανταστείτε στην καθημερινή στολή τα ίδια διακριτικά!!!! Πόση ώρα θα χρειάζεται για να μπουν όλα αυτά τα "σιδερικά"?

Γνώμη μου, στις επίσεμες στολές όπως και ισχύει πρέπει να φαίνεται όλη η πορεία του καθενός μας, στις καθημερινές όμως είναι υπερβολή αφού κακά τα ψέματα, μεταξύ μας γνωριζόμαστε τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΒΙΤΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ. ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΗς ΘΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΛΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι αυτά τα παπαγαλάκια που οσο ηταν πανω οι αλλοι, μας τα ειχαν κανει τούμπανο.....και φυσικα μιλώ για τους "anthipaspistes@gmail.com"
που μάλλον ανθυπασπιστές της ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ είναι........

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο συνάδελφο 11 Αυγ. 2010, 03:32.
Αγαπητέ συνάδελφε, αν δεν θέλεις μη φοράς τις διαμνημονεύσεις σου. Αλλωστε για να παραπονιέσαι για τη φθορά των πουκαμίσων, μάλλον είσαι από αυτούς που τα φοράν συχνά. Μπορεί πάλι να θες να μοιάζεις με σεκιουριτά, δεν ξέρω. Εγώ όμως και πολλοί άλλοι που είμαστε στις μονάδες, στις λιγες ευκαιρίες που έχουμε να φοράμε τα πουκάμισα, θέλουμε να δείχνουμε τι έχουμε κάνει και τι έχουμε περάσει. Αμαν πια με αυτό το κομπλεξ ορισμένων. Και αν θες να ξέρεις σε πολλές χώρες, τα φοράνε και με στολές παραλλαγής (όχι φυσικά σε ασκήσεις ή αποστολές).

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ: ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΒΙΤΣΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ... ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

""Που ειναι αυτά τα παπαγαλάκια που οσο ηταν πανω οι αλλοι, μας τα ειχαν κανει τούμπανο.....και φυσικα μιλώ για τους "anthipaspistes@gmail.com"
που μάλλον ανθυπασπιστές της ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ είναι........""


Μεγάλο καημό έχεις εσύ……
Αλλά δεν μας τον λες να σε συμπαρασταθούμε…

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ !.ΣΥΝΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 10.15 ΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΟΠΟΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ , ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ !!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΣΤΡΤΟ ΜΑΣ .