Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση από έναν ΕΜΘ στον συνάδελφο Εθελοντή μακράς θητείας για την επιστολή που έστειλε στης 10-9-2010 και προς όλους που απάντησαν απρεπώς..

Όπως το λάβαμε

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
Τα αίτηματα είναι αναμφίβολα σοβαρά αλλά όχι σε όλα τα σκέλη και εξηγώ κατά την ταπεινή μου γνώμη το γιατί :

Α. Διάβασα ότι γραφείς για την μονιμότητα μας και έχεις απόλυτο δίκιο θα πρέπει η ηγεσία μας να δει καλύτερα το θέμα αυτό γιατί είναι σοβαρότατο και να αφήσει της π@π@ρολογιες

Β. Επαναπροσδιορισμός της σχέσης ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ βαθμού των ΕΜΘ, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην υφίστανται οι αδικίες. ….συμφωνώ και λέω έχεις να πρωτινής κάτι πλην από αυτά που έγραψες ??? γιατί το δεχτήκαμε κάποτε δεν το θυμάσαι ?, όπως και να θυμούνται οι συνάδελφοι ανώτατοι-ανώτεροι ότι χωρείς τι δουλεία του υπακξου δεν θα ήταν εκεί που είναι τώρα …

Γ. Επιβάλλεται η αναθεώρηση του πλαισίου ασφαλιστικών εισφορών που αφορά τους ΕΜΘ. Φεύγουν χρήματα, χωρίς ποτέ να επιστρέψουν. Και καρπώνονται άμεσα από ταμεία που αν μη τι άλλο διατηρούνται υγιή και αποδίδουν μερίσματα σε μέρος στελεχών.( Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΕΨΙΑ ).

Δ. Κατάργηση των έως τη σήμερον διατάξεων που αφορούν την αρχαιότητα των ΕΜΘ που τους θεωρούν νεώτερους των υπαξιωματικών των παραγωγικών σχολών. Δηλαδή κριτήριο αρχαιότητος να είναι η χρονιά ονομασίας στον βαθμό και όχι η προέλευση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Να αφήσουμε τα κόμπλεξ περί αρχαιότητας γιατί οποίος γεννήθηκε αετός, αετός παραμένει και αυτό που γραφώ δεν έχει σχέση με σχόλες γιατί όπως εμείς έτσι και οι σχόλες βγάζουν και αυτές ΚΑΤΙ μπούφους. ΑΕΤΟΣ ΓΕΝΝΙΕΣΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ .

Και όσο άφορα την βαθμολογική μας ΕΞΕΛΙΞΗ .. μάγκα μου το διαλέξαμε και κόψτε τα κλαψουρίσματα και τις διαμάχες μεταξύ μας όλοι μεταθέσεις περνούμε και ψίχουλα, να μας απασχολεί και εμάς και τους ΚΥΡΙΟΥΣ των άλλων προελεύσεων (σχόλες ) τι θα μας κάνουν μετά τα πενήντα μας χρόνια γιατί και Λοχαγός να είσαι υπηρεσίες στο κεφάλι θα τρως και ασκήσεις ,ενώ κάποιοι άλλοι δεν κάνουν τίποτα σε αυτή την ηλικία παρά βγάζουν διαταγές που δεν γνωρίζουν τι γράφουν και ταλαιπωρούν το προσωπικό ..



ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε απαντήσεις που διάβασα από συναδέλφους σχολών έχω να τους πω ότι έχουν δίκιο το ότι 2 έτη ήταν μαντρωμένοι κάπου και πάσχιζαν για μια έξοδο η ένα καλό βαθμό και μπράβο τους αλλά ο πραγματικός στρατός είναι μετά το μάντρωμα και λίγοι επιβιώνουν σωστά και χαίρουν εκτιμήσεις από όλους μας, οι άλλοι είναι λαμόγια του κέρατα όπως είναι σε όλες τις κλίμακες της υπηρεσίας (αυλοκόλακες , γλυφτες , κομματόσκυλα, χαφιέδες , και τεμπέληδες) εμείς είμαστε ο στρατός, δεν είναι άλλοι. εμείς κάνουμε τους  σκλάβους (ακόμα και ο λοχαγός ο πενηντάρης είναι υποχρεωμένος να δουλεύει όπως όταν ήταν εικοσάρης) αυτά πρέπει να δούμε και όχι αν θα είμαι στα πενήντα δκτης λόχου η Επχίας λόχου αυτά τα κάνει και ένας φαντάρος και μάλιστα καλύτερα από ότι μερικοί από εμάς …και θέλω να πληροφορήσω μερικούς που θεωρούν ότι βγάλαμε δημοτικό τούς πληροφορώ τους άσχετους όταν τα στελέχη Τον σχολών Μ. υπαξκων έμπαιναν από πρώτη λυκείου η Δευτέρα , κάποιοι από εμάς είχαν τελειώσει τα βασικά η γυμνάσιο στην ουσία όπως και αυτοί τίποτα …όταν οι σχόλες μπήκαν στης πανελλήνιες και μπράβο τους για την κίνηση αυτή η προϋπόθεση για μας ήταν να έχουμε απολυτήριο λυκείου ( η σχολών ισάξιο του Λυκείου η ανώτερο ….) για να υπαρχή ισορροπία γνώσεων ( και αγαπητοί μου συνάδελφοι στην Ελλάδα ήμαστε το μέσον χώρα παντού και στης σχόλες και στα τμήματα έκτος σχολών).. ΑΛΛΑ το σχολείο για όλους μας και αυτά που μάθαμε είναι όταν μπήκαμε και εργαστήκαμε στον στρατό τίποτα μα τίποτα πριν (και στρατό εννοώ τις ΜΟΝΑΔΕΣ που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε ).

Θα έγραφα και αλλά , αλλά θα υπάρξουν αντιδράσεις από κάποιους και θα αρχίσουν το κλαψούρισμα και τις γνώστες π@π@ρολογίες .. είμαστε δυο τάξεις στης ένοπλες δύναμης που κάνουμε ΜΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ οι αξκοι και οι υπαξκοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μας έσπειραν διχόνοια και την πατήσαμε αλλά διχόνοια θα θερίσουν ……. πήραν τα λιγοστά χρήματα μας , μας πήραν τη τιμή, τώρα μας περνούν και την αξιοπρέπεια , γιατί όταν μαλώνουμε για το αν θα είμαστε αξκοι οι υπαξκοι είμαστε για κλάματα …………..ολοι μας διαλέξαμε να είμαστε αυτό που είμαστε ………ΑΠΟ ΜΠΟΥΦΟΣ ΑΕΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ……. ΑΕΤΟΣ ΓΕΝΝΙΕΣΕ…..(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ την προέλευση ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟY ΚΑΘΕ ΕΝΑΜΑΣ)

Και κάτι τελευταίο

φιλέ μου αν είμαστε 20000 η 50000 χεστικαν οι πολίτικοι, αυτοί τα χρήματα και τα τα ΔΩΡΑΚΙΑ τους ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ σε εμάς κόβουν και απαξιώνουν. Και σε καμια μα καμια περίπτωση δεν με εκπροσωπούν εγω εκπροσωπούμε μόνο από εμένα και κανέναν άλλων… Στο πόλεμο φιλέ μου θα την κάνουν για ΜΠΑΧΑΜΕΣ εμείς οι στρατιωτικοί θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα ,γι’ αυτό είμαστε αλώστε ….ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΝΩΜΈΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Ζητώ συγγνώμη αν προσβάλλετε κάποιος αλλά είναι ένα μέρος της αληθείας…

Με Τιμή και εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ΕΜΘ και αυτο ειναι το καλυτερο σχολιο-αρθρο απ'ολα που διαβασα.
Καταφεραν να μας κανουν να τσακωνομαστε και να μας διαλυσουν αλλα εγω δεν εχω να χωρισω τιποτα και με κανενα.Και οι μεν πρεπει να υποστηριζουν τους δε,και το αντιθετο!Οσο αυτοι θελουν να μας διαχωρισουν, τοσο εμεις πρεπει να μενουμε ενωμενοι(και οταν λεω εμεις εννοω ΕΜΘ και μονιμους).

αυτα...να ειστε ολοι καλα(και οταν λεω ολοι,εννοω ολοι)

Ανώνυμος είπε...

Με τόσα ορθογραφικά λάθη, μόνο ΕΜΘ δεν είσαι! Ποιον δουλεύεις βρε κακομοίρη;
ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ, πρέπει να έκανες όταν κατέβηκες από τα Κράβαρα (το χωριό των ζητιάνων στο ομόνυμο μυθιστόρημα του Καρκαβίτσα-επειδή, σίγουρα, δεν θα το ξέρεις) ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γίγαντα @12:35 είσαι αμετανόητος,χαρά στο Δκτή που σε έχει στη Μονάδα του!Είσαι αδικημένος!
Προτείνω να μεταταχθείς στην Ακαδημία Αθηνών!
Τόσο μορφωμένος που είσαι,θα είσαι ιδανικός σκοπός στην πύλη!

Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

12 Σεπτεμβρίου 2010 12:35 μ.μ.
κατί τέτοια αστροπελέκια σαν αυτόν χαλάνε τίς προσπάθειες τών ΕΜΘ.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, είναι γνωστός ο κύριος και δεν είναι ΕΜΘ. Έχει ξαναγράψει και αλλού.....

Πιάστηκε μόνος του. Παραθέτω απόσπασμα από το κείμενο του

"…και θέλω να πληροφορήσω μερικούς που θεωρούν ότι βγάλαμε δημοτικό τούς πληροφορώ τους άσχετους όταν τα στελέχη Τον σχολών Μ. υπαξκων έμπαιναν από πρώτη λυκείου η Δευτέρα , κάποιοι από εμάς είχαν τελειώσει τα βασικά η γυμνάσιο στην ουσία όπως και αυτοί τίποτα …"

Τι πάτε να κάνετε ρε κακομοίρηδες? Το ποτάμι ξεκίνησε και δεν γυρίζει πίσω...

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" (12:56),
Σε ευχαριστώ για τα περί Ακαδημίας Αθηνών, δεν ξέρω αν θα φτάσω μέχρι εκεί, αλλά σίγουρα τις πύλες ενός πανεπιστημίου τις πέρασα. Και σε ό, τι αφορά τα περί σκοπών, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι έως σήμερα (20 κάτι χρόνια) έχω κάνει 2 ώρες σκοπιά, σε αντίθεση με εσένα και τους ομογάλακτούς σου νεαρούς (και νεαρές). Αλλά παρατήρησα ότι έριξα πολύ το επίπεδό μου, προσπαθώντας να απαντήσω στον καθένα σας.
Ο καθένας τραβά τον δρόμο του. Εγώ του"βίου θεωρητικού" -Θ. Μετοχίτης, "Ηθικός ή περί παιδείας", και εσύ τον δικό σου. Πάντως, ολόψυχα σου εύχομαι να έχεις καλή τύχη. Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά, όσο κι αν προκληθώ.

Ανώνυμος είπε...

Σαν απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ, προερχόμενος από ΣΜΥΝ, δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έχει πιάσει τους ΕΜΘ με την βαθμολογική τους αποκατάστση. Δημιουργείται θέμα από το τίποτα. Η εγκύκλιος που εκδόθηκε μαζί με τον νόμο που έγιναν ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ των ΕΜΘ στις ΕΔ είναι σαφής. και θα πρέπει να εναντιωθούν αυτοί οι άνθρωποι, κατά εκείνων που τους έταξαν πως θα τους κάνουν Αξιωματικούς. Οχι εναντίον αυτών που δεν τους κάνουν. Οι πολιτικοί που τους έταξαν και τους πλάνεψαν αποσπώντας την ψήφο τους πρέπει να πληρώσουν. Γιατί οι ΕΜΘ πλανήθηκαν.. Δεν λέω πως δεν πρέπει να ενεργοποιηθούν για να ξεκαθαρίσουν το συνταξιοδοτικό τους ή να αποκαταστήοσυν αδικίες που έγιναν με τις εισφορές τους και τα οφέλη που ΔΕΝ θα έχουν αν και πληρωναν τα τριπλάσια στο ΙΚΑ.. Μιλάω για την Βαθμολογική τους εξέλιξη. Και βγαίνουν και κάτι συνάδελφοι/στελέχη και καθυβρίζονται αναμεταξύ τους και προσπαθούν με αδόκιμο τρόπο να ΄΄την πουν΄΄ οι μεν στους δε... Ωπα ρε παδιά, όλοι για την ίδια Σημαία υπηρετούμε και κάτω από τον ίδιο ήλιο για την ίδια πατρίδα.. Η μόνη διαφορά που έχουν οι ΕΜΘ με τους προερχόμενους από τις Σχολές υπαξιωματικών είναι είναι ότι οι προ του ΄93 Υπαξιωματικοί εισήχθησαν στις Σχολές Μονίμων Υπαξ/κων με εξετάσεις, ενώ οι ΕΜΘ προσλήφθησαν στο Δημόσιο... Άλλο προσλήψεις, άλλο εισαγωγή.. Στις προσλήψεις το πολιτικό μέσο είναι απαραίτητο ακόμα και αν έχεις τα προσόντα. Στις εισακτήριες εξετάσεις αν δεν έχεις τα προσόντα που καθορίζονται απλά δεν μπαίνεις.. και πας για ΕΜΘ μετά.. Από κει και πέρα, με ότι νόμο μπήκες πορεύεσαι. Τώρα αν έρθει ο Μαυρογυαλούρος, πολιτευτής της περιοχής σου και πει θα σε κάνω νύχτα από τά αστέρια στην στολή, καλύτεραν φτύστον και μην τον πιστεύεις.. Και δεν πιστεύω πως υπήρχε άτομο που στο Λύκειο όπου φοιτούσε έλεγε το όνειρό μου είναι να πάω ΕΜΘ. Απλά μια επαγγελματική και σίγουρη αποκατάσταση ήταν, απο κάποιους που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι λογω του ότι δεν είχαν τα εφόδια, και πνευματικά και καμμιά φορά και οικονομικά.. δεν μπορούσε να τους σπουδάσει ο πατέρας τους και πήγαν ΕΜΘ. Με το απαραίτητο μέσο φυσικά. Δεν είπαν θα δώσω εεξετάσεις να πάω στη ΣΜΥ ή στην ΣΤΥΑ. Ή και να έδωσαν απέτυχαν. Οπότε δεν υπάρχει θέμα. Αυτοί που τους έταξαν ότι θα τους Ναυαρχοποιήσουν, αυτοί φταίνε

Ανώνυμος είπε...

Σαν απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ, προερχόμενος από ΣΜΥΝ, δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έχει πιάσει τους ΕΜΘ με την βαθμολογική τους αποκατάστση. Δημιουργείται θέμα από το τίποτα. Η εγκύκλιος που εκδόθηκε μαζί με τον νόμο που έγιναν ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ των ΕΜΘ στις ΕΔ είναι σαφής. και θα πρέπει να εναντιωθούν αυτοί οι άνθρωποι, κατά εκείνων που τους έταξαν πως θα τους κάνουν Αξιωματικούς. Οχι εναντίον αυτών που δεν τους κάνουν. Οι πολιτικοί που τους έταξαν και τους πλάνεψαν αποσπώντας την ψήφο τους πρέπει να πληρώσουν. Γιατί οι ΕΜΘ πλανήθηκαν.. Δεν λέω πως δεν πρέπει να ενεργοποιηθούν για να ξεκαθαρίσουν το συνταξιοδοτικό τους ή να αποκαταστήοσυν αδικίες που έγιναν με τις εισφορές τους και τα οφέλη που ΔΕΝ θα έχουν αν και πληρωναν τα τριπλάσια στο ΙΚΑ.. Μιλάω για την Βαθμολογική τους εξέλιξη. Και βγαίνουν και κάτι συνάδελφοι/στελέχη και καθυβρίζονται αναμεταξύ τους και προσπαθούν με αδόκιμο τρόπο να ΄΄την πουν΄΄ οι μεν στους δε... Ωπα ρε παδιά, όλοι για την ίδια Σημαία υπηρετούμε και κάτω από τον ίδιο ήλιο για την ίδια πατρίδα.. Η μόνη διαφορά που έχουν οι ΕΜΘ με τους προερχόμενους από τις Σχολές υπαξιωματικών είναι είναι ότι οι προ του ΄93 Υπαξιωματικοί εισήχθησαν στις Σχολές Μονίμων Υπαξ/κων με εξετάσεις, ενώ οι ΕΜΘ προσλήφθησαν στο Δημόσιο... Άλλο προσλήψεις, άλλο εισαγωγή.. Στις προσλήψεις το πολιτικό μέσο είναι απαραίτητο ακόμα και αν έχεις τα προσόντα. Στις εισακτήριες εξετάσεις αν δεν έχεις τα προσόντα που καθορίζονται απλά δεν μπαίνεις.. και πας για ΕΜΘ μετά.. Από κει και πέρα, με ότι νόμο μπήκες πορεύεσαι. Τώρα αν έρθει ο Μαυρογυαλούρος, πολιτευτής της περιοχής σου και πει θα σε κάνω νύχτα από τά αστέρια στην στολή, καλύτεραν φτύστον και μην τον πιστεύεις.. Και δεν πιστεύω πως υπήρχε άτομο που στο Λύκειο όπου φοιτούσε έλεγε το όνειρό μου είναι να πάω ΕΜΘ. Απλά μια επαγγελματική και σίγουρη αποκατάσταση ήταν, απο κάποιους που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι λογω του ότι δεν είχαν τα εφόδια, και πνευματικά και καμμιά φορά και οικονομικά.. δεν μπορούσε να τους σπουδάσει ο πατέρας τους και πήγαν ΕΜΘ. Με το απαραίτητο μέσο φυσικά. Δεν είπαν θα δώσω εεξετάσεις να πάω στη ΣΜΥ ή στην ΣΤΥΑ. Ή και να έδωσαν απέτυχαν. Οπότε δεν υπάρχει θέμα. Αυτοί που τους έταξαν ότι θα τους Ναυαρχοποιήσουν, αυτοί φταίνε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε @3:09
Ευχαριστώ για τις ευχές σου,δεν γνωριζόμαστε και πιστεύω οτι είσαι αξιόλογο άτομο.
Διακατέχεσαι από αίσθημα πικρίας και έβγαλες λανθασμένη εικόνα για την προσωπικότητα σου!
Σου συνιστώ λοιπόν σαν μεγαλύτερος σε ηλικία, να μελετήσεις το" Άσμα Ηρωικό και Πένθιμο για τον χαμένο Ανθλγό της Αλβανίας".
Ψάξε να δεις και ετοιμάσου για τις δύσκολες μέρες που έρχονται!
Δυστυχώς στη δουλειά μας,ο καθένας θα αποδείξει την αξία του "εκεί που δεν έχει καθημερινές και σχόλες,μήτε αρώστους και γερούς,μήτε φτωχούς και πλούσιους"
Το συμβόλαιο που υπογράψαμε θα το "σφραγίσουμε' με το αίμα μας.
Αν κατάλαβες,σε θέλω παραστάτη μου στη Μάχη!
Μήν βιαστείς να απαντήσεις,προβληματίσου άν είσαι έτοιμος για την Αποστολή σου!

Ανώνυμος είπε...

http://2.bp.blogspot.com/_KwH3f74JA8Q/TIyNGvv1_jI/AAAAAAAAPao/z7iTsLfC-jM/s1600/%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%82.jpg

Αφιερωμενο στους τιμητες της αξιοκρατιας,αξκους και μ.υπαξκους ,που το μονο που ξερουν να λενε ειναι πως μονο οι ΕΜΘ χρησιμοποιουν τα μεσα!!Σα δεν ντρεπεστε βρε κρετινοι που μιλατε κιολας!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι.. καλη σας ημέρα.
Διάβασα όλα παραπάνω. Αναρωτιέμαι τελικά τι στο... γίνεται. Ο καθείς εξ΄ υμών έχει κάτι να πεί.Άλλος ορθά, άλλος εσφαλμένα. Το σίγουρο είναι πως κάτι έχει να πεί. Οπότε ας πώ κι εγώ μερικά πράγματα. Στο κάτω κάτω ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε.Ξεκινώ λοιπόν. Ναί είμαστε υπάλληλοι οι ΕΜΘ. Νία καλά το βλέπετε είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι,όπως πολύ καλά το λέι ο φίλτατος απόστρατος.Βέβαια κι εκίνος υπήρξε όντας εν ενεργεία. Εκτός αν πιστεύει ότι αυτός ήταν λειτουργός. Αν το πιστεύει τότε πλανάται πλάνην οικτράν. Απο το ταμείο πέρναγε κι αυτός όπως όλοι. Επίσης σε ότι αφορά τα όσα είπε για το πόσο το ξέρναμε όταν μας προσελάμβαναν, θα πώ πώς κι αυτός όταν εμπαινε με εκέινες τις αλίστου μνήμης κατατακτήριες εξετάσεις ,όπου οι Μαυρογυαλούροι της εποχής του αλλώνιζαν, ήξερε ότι θα προαγόταν στον πρώτο βαθμό του αξιωματικού σε 21 22 ισως και 23 χρόνια δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό, το ζητούμενο είναι πώς όταν κάποιο ...πλανευτές πολιτικοί τους έταξαν 19 έκαναν κωλοτούμπες και ήταν όλη ημέρα στα τηλέφωνα και στην κλάψα. Αυτά για το θέμα της κλάψας. Κλείνω λέγοντας ότι είναι παγκοσμίως αστείο να μιλάμε για αξιωμαικούσ εξ΄' υπαξιωματικών. Έχω βρεθεί έξω ουκ ολίγες φορές. Πέφτει πολύ γελιο όταν βλέπουν ένα νιανιαρο 27 εών να ειναι αρχιλοχια;/αρχισμηνιας/αρχικελευστης. Γιατι οι άνθρωποι απλά έχουν διαφορετική εικόνα για τους υπαξιωματικους στον τόπο τους. όσοι έχουν κανει ΝΑΤΟ θα ξέρουν. Αυτά και καλημέρα σας