Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ερωτήσεις προς κ. ΥΕΘΑ


Μπράβο στον κ. Βενιζέλο. Μέσα από αυτόν τον ανασχηματισμό, βγήκε αλώβητος και ατσαλάκωτος. Παρόλα αυτά, έχω ορισμένες ερωτήσεις να του θέσω, καθόσον ξέρω ότι έχει βάλει κόσμο να παρακολουθεί το @rmy @lert (!!!). Θα ήθελα, αν πραγματικά έχει κότσια και είναι τόσο large όσο και στην εξωτερική εμφάνιση, να απαντήσει σε μερικά από αυτά.
Ας αρχίσω, λοιπόν:

1. Τι θα γίνει κ. Υπουργέ με το περίφημο "επίδομα των 176 ευρώ"? Είναι δυνατόν, να το παίρνουν οι απόστρατοι (υπολογίζεται στη σύνταξη), να το παίρνουν οι πολιτικοί υπάλληλοι και να μην το λαμβάνουν και οι στρατιωτικοί υπάλληλοι?

2. Μιας και επισήμως, τόσο από τα χείλη του κ. Μπεγλίτη, όσο και από τη διαδικασία καταγραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων, είμαστε κι εμείς Δημόσιοι Υπάλληλοι, μήπως θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε εμάς ο Δημοσιο - υπαλληλικός Κώδικας, μέ ότι αυτός προβλέπει (Υπερωρίες, ωράριο, άδειες κλπ)?

3. Πως είναι δυνατόν, κ. Υπουργέ, εσείς, ένας καταξιωμένος νομικός και συνταγματολόγος, να μην έχετε ακόμα καταργήσει τον ΣΚ 20-1 (και άλλους πολλούς Κανονισμούς), ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδος? Καλά, δεν έχετε Νομικούς Συμβούλους να σας τα λένε αυτά?

4. Πως είναι δυνατόν, να κρατάτε στο νέο νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών, αυτό το απαρχαιομένο σύστημα ποινών, το οποίο είναι πλήρως αντισυνταγματικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας απλός πολίτης για να τιμωρηθεί έστω και με ΜΙΑ μέρα φυλάκιση, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να δικαστεί.

5. Στο νέο νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών αναφέρεστε στη δημιουργία 2 επετηρίδων για τις προαγωγές. Με ποια ΚΙΝΗΤΡΑ, κ. Υπουργε, θα πείσετε τα στελέχη να μοχθήσουν, να παλέψουν, να διαβάσουν και ότι άλλο, για να μπούν στην "καλή" επετηρίδα και όχι στην άλλη, αφού όπως και να γίνει, ΟΛΟΙ 35 χρόνια θα μείνουμε στην υπηρεσία?

6. Τι θα γίνει επιτέλους με το οικογενειακό επίδομα κ. Υπουργέ? Ξέρετε ότι ένας Αξκος, παντρεμένος με 2 παιδιά παίρνει 71,00 ΠΑΡΑΠΑΝΩ από έναν συμμαθητή του ελεύθερο? Δηλαδή του λέει το Κράτος: "Τάισε άλλα 3 στόματα με 71 ευρώ". Μπράβο.....

...Υπάρχουν και άλλα πολλά. Αυτά για αρχή.
Περιμένω τα σχόλια των συναδέλφων, και να προσθέσουν και τα δικά τους ερωτήματα.
ΥΓ: Για όσους απορήσουν, είμαι Μόνιμος, Ανώτερος Αξκος από παραγωγική Σχολή.
ΥΓ1: Ε, παπαγαλάκια, δε μασάμε κουτόχορτο. Να τα πειτε στο Βενιζέλο όπως τα διαβάσατε.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησουμε κ.συναδελφε με τα περισσότερα εξ όσων παραθέτεις, πλην όμως οι απόστρατοι, όταν ηταν στην ενεργεια,όπως καλή ωρα και συ- πλήρωναν κρατήσεις για να υπολογισθεί το επίδομα των 176€ στη...συνταξή τους.Αρα, προς τι το επιχειρημα οτι το λαμβάνουν? Μακάρι βεβαια καποιοα στιγμή να το λαβετε και σεις (τοτε βεβαια οι απόστρατοι θα φωνάζουν γιατί το πήρατε???).
Υ.Γ. Ο χωρς μας δεν ρποσφερεται όπως καταλαβαινουμε όλοι μας, για εσωτερικές αντιπαραθεσεις,κοντρες και αντιπαλότητες.Ολοι μαζί ενωμένοι (ε.ε. και ε.α.) θα μορεσουμε να καταφερουμε κατι.Κανείς μας δεν περισσεύει....

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα, αν πραγματικά έχει κότσια και είναι τόσο large όσο και στην εξωτερική εμφάνιση .... μετά απο αυτό στο κείμενο πολύ αμφιβάλλω ότι ο συντάκτης του είναι μόνιμος ανώτερος αξιωματικός απο παραγωγική σχολή,

Ένας αξιωματικός δεν κρίνει την εξωτερική εμφάνιση οποιουδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

ένας αξιωματικός φυσικά και κρίνει κάποιον και απο την εξωτερική του εμφάνιση....αλλά δεν στέκομαι εκεί....
Θέλω να εκφράσω την ΑΗΔΙΑ μου και την ΟΡΓΗ μου, για τα όσα συμβαίνουν απο ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, στο χώρο των ΕΔ. Μην βιαστείτε όμως να με χαρακτηρίσετε ως οπαδό της αντίπαλης παράταξης, γιατί η γνώμη μου είναι κατά κάτι ελάχιστο χειρότερη, για αυτούς.......και αυτό γιατί αυτοί ήταν ΑΠΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ...οι σημερινοί όμως ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΨΕΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να πρωτοσχολιάσουμε...το "λεφτά υπαρχουν", το"δεν θα μπουν νεοι φόροι",το" δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ" το" θα εφαρμοστεί αξιοκρατία, ιδαίτερα στο στράτευμα",το...το... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ψευτουποσχέχεις τις οποίες ΧΑΨΑΜΕ σαν ΧΑΝΟΙ.
Τι περιμένατε λοιπόν, ότι αυτοί θα φτιάχνανε ή θα βοηθούσανε το στράτευμα;Με τι; Με όλα τους ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ που επαναφέρανε;Με τους εξαιρετικής ποιότητας "συναδέλφους" που τους πλαισιώνουν;
Ολα για το θεαθήναι και για δημιουργία εντυπώσεων
Ολα όμως έχουν και τα όρια τους...και η δική μας υπομονή έχει τελειώσει πλέον... ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...
ΥΓ....ΌΣΟ για τον "9 Σεπτεμβρίου 2010 10:31 π.μ" μην ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.....(άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει ένας αξιωματικός)

Ανώνυμος είπε...

Ένας αξιωματικός έχει ήθος.

Το ήθος του δεν του επιτρέπει να κρίνει ειρωνικά την εξωτερική εμφάνιση προισταμένου ή υφισταμένου του.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και θέλετε ερωτήσεις προς τον κ.Υπουργό θα ήθελα και γω να θέσω μια ερώτηση.Εχει σκοπό ο κ.Υπουργός να υπογράψει τις προαγωγές των αξιωματικών που βρίσκονται στο γραφείο του για ένα δίμηνο τουλάχιστον ή μήπως περιμένει πρώτα να περάσει το ν/σ για τις προαγωγές και κατόπιν να τις ψηφίσει με τα καινούργια δεδομένα;

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικοτερο δε μας ειπες στα υστερογραφα αου: Εισαι εν ενεργεια ή αποστρατος; Εχει σημασια,ξερεις... Ολη αυτη η πρεμουρα για τα 176 Ευρω δειχνει μαλλον το δευτερο.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένα αξιωματικός τα λέει έξω από τα δόντια τότε πέφτουν όλοι να τον φάνε , όταν όμως ο αξιωματικός δεν μιλάει τότε είναι άξιος για προαγές και μια λαμπρή καριέρα .

Συνάδελφε τα λες όπως πρέπει να τα ακούσουν

Ανώνυμος είπε...

φυσικά και δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί ίδιοι...ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΦΕΛΛΟΥΣ που καλύπτονται πίσω απο κανονισμούς και ψευτοηθικότητες.....ΚΑΛΗ ΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981 ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΡΗΣ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΡΓΑΛΕΤΣΟ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΑΠΟ ΣΤΑΝΗ ΣΕ ΣΤΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ Ο ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΆΡΑΞΟ ΤΟ 1973. Ο ΚΟΥΡΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΤΣ, ΜΤΝ ΚΑΙ ΜΤΑ. ΩΣ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΟΤΑΝ Ο ΝΟΥΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ 234.000 Ε, ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΙΟΝΑ ΕΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΝΟΣ ΒΟΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ . ΑΛΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ένας αξιωματικός έχει ήθος.

Το ήθος του δεν του επιτρέπει να κρίνει ειρωνικά την εξωτερική εμφάνιση προισταμένου ή υφισταμένου του.

Το ήθος επίσης δεν του επιτρέπει να κρίνει ειρωνικά και υβριστικα απόψεις άλλων συναδέλφων.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί ίδιοι.

Δεν θα άλλαζε τίποτε στο κείμενο σου αν δεν υπήρχαν οι χαρακτηρισμοί ...