Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ταγματάρχης σώζει τη ζωή δύο τουριστών

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΥΕΘΑ απέστειλε ο Δήμαρχος Τήλου.
Διάσωση δυο τουριστών στην Τήλο από τον Διοικητή της ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ!

Την 2 Σεπτεμβρίου 2010, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Στραβοπόδης Χαράλαμπος, Διοικητής της ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ, αντιλαμβανόμενος στην θαλάσσια περιοχή του νησιού, τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα να έχει παρασυρθεί από τα κύματα και να προσκρούει ακυβέρνητο στα βράχια, έπεσε στη θάλασσα και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του βοήθησε τους επιβαίνοντες στο σκάφος να βγουν στη στεριά.
Για την πράξη του αυτή, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απένειμε εύφημο μνεία στον παραπάνω Αξιωματικό.

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοιν:
Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Θ. Μπεγλίτη
Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
κ. Ι. Γιάγκο
Διοικητή 95 ΑΔΤΕ
κ. Κ. Ζιαζιά



Θέμα: Συγχαρητήρια επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου και ενώ είχε αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι και η θάλασσα ήταν ιδιαίτερα τρικυμιώδης, με βόρειους ανέμους στη βορινή πλευρά του νησιού, παρασύρθηκε ένα τουριστικό σκάφος. Ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος και το πλοιάριο έπεσε πάνω στους βράχους και χτυπιόταν ενώ οι δύο επιβαίνοντες έντρομοι, σε κατάσταση σοκ, είχαν μείνει στο κατάστρωμα περιμένοντας το μοιραίο.
Όσοι έτρεξαν στο σημείο παρατηρούσαν μη ξέροντας τι να κάνουν. Τότε ο διοικητής της ΔΑΝ Τήλου, κ. Χαράλαμπος Στραβοπόδης, έπεσε στη θάλασσα κολύμπησε μέχρι το σκάφος συνεπικουρούμενος από τον αλλοδαπό κ. Κωνσταντίνο Εβζάντζε και με μεγάλο κίνδυνο έκαναν όλα τα απαραίτητα προκειμένου να μεταφέρουν στη στεριά σώους τους επιβάτες του ναυαγίου.
Αγαπητέ υπουργέ, θέλω ειλικρινά να εκφράσω τα συγχαρητήρια, τα δικά μου και των Τηλιακών, για ένα στράτευμα που έχει τέτοιους άνδρες στις τάξεις του.
Η πράξη αυτού του ταγματάρχη είναι μια μεγάλη κοινωνική προσφορά αλλά και μεγαλειώδους σημασίας για το ηθικό και την εμπιστοσύνη των ακριτών για ένα μέλλον που μας αξίζει.

ΤΑΣΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: