Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υιοθεσία στη μνήμη των πεσόντων

Τα ανήλικα παιδιά των πιλότων που «έπεσαν» στο καθήκον «υιοθετεί» η Βουλή

Όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που «έπεσαν» στο καθήκον από το 1996 μέχρι και σήμερα «υιοθετεί» η Βουλή με πρωτοβουλία του Προέδρου του Σώματος Φίλιππου Πετσάλνικου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και, εφόσον αυτά ξεκινήσουν σπουδές, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα. «Η συμβολική υιοθεσία των παιδιών αυτών από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με θάρρος, αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τη χώρα, σε αυτούς που με αποφασιστικότητα και ηρωισμό “έπεσαν” για χάρη της πατρίδας αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους αλλά και ανήλικα τέκνα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.
xrimatistirio.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή κίνηση, αλλά αναρωτιέμαι: Γιατί Η ΒΟΥΛΗ να δείξει οτι τάχα ενδιαφέρεται για τα παιδιά των πεσόντων και όχι τα...ΚΕΠ ή....η Εφορία Αγρινίου; Τα λεφτά των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ δεν είναι; Μήπως θα τα βάλουν οι Βολευτές μας απο τις (υψηλές) μηνιαίες αποδοχές τους; Πως λοιπόν 'Η Βουλή των Ελλήνων' γίνεται 'τζάμπα μάγκας' και παρουσιάζει στον Ελληνικό λαό και στους Ενστόλους, ένα ψευτοανθρώπινο πρόσωπο με λεφτά των φορολογουμένων. Μήπως έπρεπε να κάνει αυτή την κίνηση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σαν πιο αρμόδιο; Γιατί κάνει τους καλούς η 'Βουλή των Ελλήνων';

Ένας Ιπτάμενος της ΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Ευγε !!! Αναρωτιέμαι όμως: πάρα πολλοί ένστολοι έχουν πεθάνει στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος. Κάποιον τον πάτησε ένα άρμα μάχης, έναν άλλον τον συνέθλιψε μία θυρίδα αεροπλάνου κτλ κτλ. Αυτοί δεν αξίζουν κάτι; Μόνο όσοι πεθαίνουν στον άερα είναι ήρωες; Οι υπόλοιποι είναι απλά ανάξιοι λόγου;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ 30 Σεπτεμβρίου 2010 3:22 μ.μ.ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΜΙΖΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΚΡΙΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ.

ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΥΠΟΤΕΝΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ, ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ,ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά Ανώνυμε, πρέπει να ξέρεις οτι ΕΙΜΑΙ όντως Ιπτάμενος και βρίσκομαι πολύ ΨΗΛΑ για να μπορούν ακόμα και να με δουν τύποι σαν και σένα. Αν διάβαζες καλύτερα το σχόλιο μου και όχι επιπόλαια, όπως έκανες, θα έβλεπες οτι ξεκινάω με τις λέξεις 'ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ' γιατί σαν ενέργεια είναι όντως θετική. Δεν μένω σε αυτό αλλά στο γεγονός οτι ενώ τα λεφτά δίνονται απο τους Έλληνες φορολογούμενους, εμφανίζονται 'οι της Βουλής' να εισπράτουν τον έπαινο για την πράξη και την προσφορά αυτή. Έχει σημασία και αυτό καυτηριάζω (αλλά το επιπεδο σου, μάλλον δεν είναι αρκετό για να το καταλάβεις) να μην εμφανίζονται κάποιοι και να εκμεταλεύονται προς όφελος του, το λαικό αίσθημα που είναι υπέρ της κίνησης αυτής.