Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

“Όχι σε όλους” λένε οι στρατιωτικοί

Πλήρως απογοητευμένοι εμφανίζονται οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο απ' τους πολιτικούς, όσο και από τη στρατιωτική ηγεσία.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η έρευνα της VPRC για τη μηνιαία επιθεώρηση Monthly Review είναι πως η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, πολύ πριν αρχίσουν οι στρατιωτικοί να νιώθουν βαθιά “στο πετσί” τους την κρίση με τις περικοπές μισθών και επιδομάτων.
Το 86% των στρατιωτικών κρίνει μη ικανοποιητική τη λειτουργία της πολιτικής ηγεσίας και το 82% έχει την ίδια άποψη για τη στρατιωτική ηγεσία.
Σε ποσοστό 90% οι στρατιωτικοί δηλώνουν ως βασικά τους προβλήματα τα οικονομικά και τις μεταθέσεις τους,
Το 52% των αξιωματικών και το 65% των υπαξιωματικών δηλώνουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις ΕΔ την επόμενη πενταετία, το 44% των αξιωματικών και το 61% των υπαξιωματικών δεν θα συνιστούσαν στρατιωτικοί θητεία σε τρίτους και το 56% των αξιωματικών και το 70% των υπαξιωματικών πιστεύουν ότι η κοινωνία στηρίζει λίγο ή καθόλου τις ΕΔ.
Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο σε 750 αξιωματικούς και 676 υπαξιωματικούς.
newsit.gr

7 σχόλια:

tasulis είπε...

Για να δουμε εαν θα θυμηθουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ τις απαντησεις τους την ωρα της καλπης. Θα ριξουν μαυρο???

Ανώνυμος είπε...

Τους οποίους βρήκαν που ;

Δεν τις πιστευω αυτές τις έρευνες, τις θεωρώ αναξιόπιστες πέρα για πέρα.

Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που πήρε μέρος ας μας το πει και ας μας πει και τον τρόπο που τέθηκαν οι ερωτήσεις ..

Ανώνυμος είπε...

Πως να μην είναι απογοητευμένο ένα στέλεχος, τη στιγμή που του έκανες τη ζωή άνω-κάτω.
Το είπες αυτιστικό, το είπες δημόσιο υπάλληλο, του έκοψες τα πάντα, δώρα , μισθούς, επιδόματα, το μεταθέτεις χωρίς να το ρωτάς και το υποχρεώνεις να συνταξιοδοτηθεί στα 65...!!!
Συμβαίνουν αυτά σε άλλους Στρατούς ?
Πάντα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ό Έλληνας και κυρίως ο νομοθέτης, πάντα αψυχολόγητος...
Πάντως μετα από μερικά χρόνια, αυτό το νομοσχέδιο, πέραν του ότι δεν θα εφαρμοστεί - γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί - θα επιφέρει και πολλά δεινά στις ΕΔ.
Δυστυχώς..

Σπαρτιάτης είπε...

Ξυπνάμε σιγά-σιγά.Ας το καταλάβει η ηγεσία(ΠΟΛΙΤΙΚΉ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ)ότι και θα τους κρίνουμε και θα τους αξιολογούμε και θα τους αλλάζουμε όταν ειναι μικρότεροι των περιστάσεων.Οι υπεύθυνοι αυτης της κατάντιας ας μην κοιμούνται ήσυχοι.

Σπαρτιάτης.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στον συνάδελφο (2+42 μμ) που αμφισβητεί και διερωτάται για το ερωτηματολόγιο, πως ήμουν ένας εξ αυτών που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία!
Αγαπητέ μου ΜΗΝ αμφισβητείς τα δεδομένα.
Η ψηφοφορία διήρκησε αρκετό χρονικό διάστημα μέσω ενός περιοδικού (δεν ξέρω αν πρέπει να το αναφέρω) που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό. Πάντως είμαι απο τους 10 πρώτους που είχε υποβάλλει συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο.
Το αποτέλεσμα έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, όπως είχαν υποσχεθεί.

(ένας περαστικός.........)

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω, για να διευκρινίσω πως ναι με γνωρίζω την έναρξη του ερωτηματολογίου (Φεβρουάριος 2010)αλλά δεν θυμάμαι πότε ακριβώς έληξε η ψηφοφορία (αν και αναφέρετο το χρονικό διάστημα).

(ένας περαστικός.........)

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή η είδηση για το ποιο περιοδικό έκανε την δημοσκόπηση το μνημονεύω monthly review!!

Αφιερωμένο στον άπιστο φίλο (02+42)!