Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΟΑΣΥ για το ΜΤΣ

Το Μ.Τ.Σ. στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει πρόβλημα μόνον ρευστότητας και όχι οικονομικής κατάρρευσης, καθόσον είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας εκτιμώμενης σε αξία τουλάχιστον 1.000.000.000 ευρώ

Προς: Την Εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή»
Δημοσιογράφο κ. ΗΛΙΑΔΗ Μάνο

Κύριε Ηλιάδη,

Το ρεπορτάζ σας για το ΜΤΣ έτσι όπως δημοσιεύθηκε (2-10-2010, σελ. 33), παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά, πλην όμως κάνει μια μονόπλευρη έκθεση των γεγονότων και ίσως τα στοιχεία που θα σας παραθέσουμε, να σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη άποψη για το ποιος ευθύνεται για την εσκεμμένη «κατάντια» -κατά την άποψή μας- του ταμείου.

1. Μέχρι σήμερα το ΜΤΣ, το οποίο λειτουργεί ως ΝΠΔΔ και τελεί υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ (διά του ΓΕΣ), διοικείται από οκταμελές διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων τα έξι (6) μέλη προέρχονται από τον Ε.Σ., το ένα (1) από την ΕΛ.ΑΣ. και το άλλο από το Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λήψη αποφάσεων του Δ.Σ. και τις ευθύνες ενός εκάστου των μελών αυτού. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί στους μερισματούχους-μετόχους και στην ΕΛ.ΑΣ., άστοχη διαχείριση των οικονομικών του.

2. Όντως μετά την ενοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνική Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων), το 68% του συνόλου του προσωπικού της ενοποιημένης αστυνομίας, που προερχόταν από την καταργηθείσα Χωροφυλακή παρέμεινε στο Μ.Τ.Σ. με το υπόλοιπο 32% να ασφαλίζεται στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Για δε τις προσλήψεις μετά το 1987 διατηρήθηκε η ίδια αναλογία και για τους νεοπροσληφθέντες που όμως μέχρι σήμερα μόνο εισφέρουν γιατί είναι όλοι στην ενέργεια.

Για να είχατε μια πλήρη εικόνα της σχέσης μετόχων και μερισματούχων στο διηνεκές λειτουργίας του Ταμείου από ιδρύσεώς του θα έπρεπε να παραθέσετε τα στοιχεία από τότε όπου η σχέση ήταν 2:1 μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Ε.Σ και η οποία σχέση ανατράπηκε μετά την πρόσληψη των ΕΠΟΠ το 2000 και την υπαγωγή τους στο ΜΤΣ. Μέχρι τότε οι αστυνομικοί μερισματούχοι ήταν 34.000 και οι στρατιωτικοί 24.000 ενώ με τους ΕΠΟΠ αυξήθηκαν σε 48.000 και η σχέση έγινε 1 αστυνομικός προς 1,5 στρατιωτικό. Αλλά η σχέση αυτή και πάλι δεν επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά του Ταμείου καθώς όλοι οι νέοι μέτοχοι, μόνο εισφορές καταβάλουν.

3. Όσον αφόρα τα έσοδα του ταμείου, η «ιδιοποίηση» του Κοινωνικού Πόρου από πλευράς του Ε.Σ. ως αποκλειστικό έσοδο των μερισματούχων του Στρατού μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί, αφού αποσιωπείται από την πλευρά τους ότι αυτοί οι κοινωνικοί πόροι προέρχονται από τα εξοπλιστικά προγράμματα και είναι κοινωνική εισφορά και επιχορήγηση της Πολιτείας (Α.Ν 2141/1939) προς το Ταμείο, αφορά δε όλους τους μετόχους, ανεξάρτητα από το από πού προέρχονται αυτοί. Εξάλλου σε κανένα Νόμο ή Απόφαση ή κείμενο, δεν αναφέρεται ή ορίζεται ότι οι κοινωνικοί πόροι κατανέμονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης – είσπραξης και αφορούν κεχωρισμένως σε συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων του Μ.Τ.Σ.. Με ποια λογική λοιπόν οι εμπνευστές της θεωρίας αυτής αποβλέπουν στο σφετερισμό των συγκεκριμένων πόρων;
Oι Κοινωνικοί Πόροι είναι λεφτά του Ελληνικού Λαού και όχι των μετόχων ή των μερισματούχων.
Επομένως είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι τα έσοδα ανέρχονται σε μόλις 20% από τους μετόχους της ΕΛ.ΑΣ. και 80% από το Στρατό Ξηράς.

4. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Μ.Τ.Σ. , οφείλεται κατά βάση στις υπερβολικές και χωρίς ορθολογική βάση χορηγηθείσες κατά το παρελθόν αυξήσεις των μερισμάτων σε περιόδους μάλιστα που το Ταμείο αντιμετώπιζε και τότε πρόβλημα βιωσιμότητας, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα αφού ήταν πολλαπλάσιες των αυξήσεων που δίνονταν σε άλλους συνταξιούχους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αύξησης στο μέρισμα κατά 20% το 1993 (είχαμε εκλογές) όταν το 1992 είχε επιχορηγηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο με 5.000.000.000 δρχ., για κάλυψη των ελλειμμάτων του, καθώς επίσης και την πενταετία 2002 – 2006 όταν η συνολική χορηγηθείσα αύξηση στο μέρισμα ήταν 59% !!!!

5. Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη της εταιρίας DELOIΤΤΕ, οι λόγοι που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή το Μ.Τ.Σ είναι:

(1) Η διατήρηση επί πολλά έτη παθητικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με χαρακτηριστική αυτή της Γενικής Τράπεζας.
(2) Οι αυξήσεις των παροχών (μέρισμα ) οι οποίες βασίσθηκαν σε εκτιμήσεις αυξήσεων των πόρων, που δεν επαληθευτήκαν, με αποτέλεσμα την συσσώρευση ελλειμμάτων για την κάλυψη των οποίων εκποιήθηκαν ακίνητα, με συνέπεια την μείωση των ετησίων εσόδων, από αυτή την πηγή αφενός και αφετέρου την μείωση των κεφαλαιούχων στοιχείων του Ταμείου.

6. Αλήθεια, πώς αιτιολογεί το Δ.Σ του Ταμείου την παραχώρηση του ακινήτου επί των οδών Σταδίου – Βουκουρεστίου – Πανεπιστημίου – Αμερικής από το 2000 στην εταιρία PICAR A.E.B.E. με ετήσιο πρόσοδο 353.995 ευρώ αυξανόμενο κατ’ έτος 4% και από το 2015, να αυξάνεται η ετήσια πρόσοδος στα 26.412.325,75 ευρώ (!!!!!) και γιατί τα 88.000.000 ευρώ της εγγύησης δοθήκαν την χρονιά εκείνη ως επιπλέον μέρισμα στους μερισματούχους, αντί να ενισχύσουν τα αποθεματικά του Ταμείου;

7. Γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι ομόφωνες αποφάσεις - προτάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης της 7 Μαΐου 2007, πρόεδρος της οποίας ήταν ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ταξίαρχος (Ο) Χαράλαμπος Καλατζόγλου; Αλλά και τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης της DELOITTE; Μήπως να οδηγηθεί τα Ταμείο στην σημερινή κατάσταση προκειμένου να οδηγηθεί στην διάσπαση;

8. Πρέπει να επισημανθεί ότι το Μ.Τ.Σ. στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει πρόβλημα μόνον ρευστότητας και όχι οικονομικής κατάρρευσης, καθόσον είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας εκτιμώμενης σε αξία τουλάχιστον 1.000.000.000 ευρώ.

9. Κατά την άποψή μας – αλλά και όπως συνάγεται από τα παραπάνω στοιχεία- η αυταπόδειχτη κακοδιαχείριση μόνο ως εσκεμμένη μεθόδευση μπορεί να θεωρηθεί για να έχει ως αποτέλεσμα τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση του Ταμείου και την εκβιαστική διχοτόμησή του.
Πάντως, εμείς ως συνδικαλιστές αστυνομικοί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε καμιά απόφαση διάσπασης του Ταμείου.

Για τον λόγο αυτό οι δύο Ομοσπονδίες των αστυνομικών έχουν αναθέσει σε ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για το Μ.Τ.Σ., τα συμπεράσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν τέλη Οκτωβρίου.
Εν τέλει τη στιγμή που η πολιτική και όχι μόνο κατεύθυνση είναι η ενοποίηση Ασφαλιστικών Ταμείων, πώς μπορούμε να μιλάμε για διάσπαση του Μ.Τ.Σ, και ύστερα για ενοποίηση των Μ.Τ.Σ, Μ.Τ.Ν και Μ.Τ.Α!!!!!

Μήπως αξίζει μια ειλικρινής προσπάθεια διάσωσης του Μ.Τ.Σ.. με ταυτόχρονη μείωση του μερίσματος και αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί;

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ ξεχνάνε να αναφέρουν ότι το 2004 δόθηκαν χιλιάδες μερίσματα σε άτομα της «εθνικής αντίστασης» με ότι αυτό συνεπάγεται ;

Γιατί δεν αναφέρουν ότι το ΜΤΣ έχει να δει

Όταν διαβάζω συνδικαλιστές να προτείνουν μειώσεις στα μερίσματα και αυξήσεις στις εισφορές που έρχεται πραγματικά αηδία.
Γιατί αυτοί που θα θιγούν θα είναι οι χαμηλόβαθμοι-δηλαδή η πλειοψηφία- και όχι αυτόί με μερίσματα υποστρατήγου και άνω.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ! ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΤΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΞΗΣ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΤΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 50% (ΑΝΤΙ ΤΟΥ 68% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ).

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ!!!!!

Και μεις μεγάλη περουσία έχουμε - πρόβλημα ρευστότητας και εμείς αντιμετωπίζουμε!!!

Ρεεεεε........................................................................., (πάντα με κάθε σεβασμό)!!

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ανώνυμε 8:43 μ.μ. μας λες ότι όσοι παραιτήθηκαν στα 25 ή όσοι έφυγαν στα 20 λόγων ειδικών δυνάμεων , να τους τα κόψουμε για να σώσουμε τα μερίσματα αυτών που έκατσαν 35;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ! ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 13-14% ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΔΕΙΧΝΕΙ Ή ΕΜΠΑΘΕΙΑ Ή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Ή ΕΝΟΧΕΣ!!! Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ ! ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ , ΟΠΩΣ ΑΛΩΣΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ 1911/1990 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΕ? ). ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ)ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΜΤΠΥ(ας μεινουν οι συναδελφοι εκ της Χωροφυλακης).ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΤΣ-ΜΤΝ-ΜΤΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε της 8:43 δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να κοπούν τα μερίσματα και πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για εξυγίανση. Εγώ έφυγα με 40 συντάξιμα (35 πραγματικά) και όλα πληρωμένα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μου τα κόψουν.
Αντί να λες αυτοί που τα κακοκδιαχειρίστηκαν, ή τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο, ή πλήρωναν την εθνική αντίσταση, ή τα έφαγαν και να πάνε φυλακή, λες και εσύ την εύκολη λύση για κόψιμο μερισμάτων.
Αναρωτιέμαι που είναι οι Αρχηγοί μας, που σε λίγο καιρό θα είναι και αυτοί στην ουρά για το μέρισμα και τι κάνουν. Μα καλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του ? Τέτοια απάθεια !! ήμαρτον

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝ ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.ΟΝΟΜΑΖΩΜΑΙ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΘΑ ΜΕ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ .ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ Σ"ΑΥΤΗΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΠΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΜΑΣ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ?Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΕΣ ΦΟΡΑΕΙ.Α ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Καταπληκτική πρόταση, περικοπή του χαμηλότερου μερίσματος που υπάρχει και αύξηση (των ήδη υπερβολικών) εισφορών των ενεργεία συναδέλφων. ΄Υστερα μας φαίνεται υπερβολικό το Μνημόνιο, τι να πεί κανείς... Η περίπτωση του ΜΤΣ είναι απο αυτές, που η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή και κουφή να ήταν, θα πρέπει να επέμβει ΑΜΕΣΑ. Ποιά δομημένα ομόλογα και πράσινα άλογα και μπλέ πεταλούδες, εδώ έχει γίνει και γίνεται πάρτυ...

Ανώνυμος είπε...

Στο Ν. 1911 του 1990 (ΦΕΚ 166 της 11 Δεκ 1990), άρθρο 27, προβλέπεται ο διαχωρισμός του ΜΤΣ απο 1-1-1992 σε δύο ταμεία, υπαγόμενα στο ΥΕΘΑ και στο Υπ. Δημ. Τάξεως.
Αυτός ο Νόμος γιατί δεν εφαρμόσθηκε ?? γιατί δεν καταργήθηκε, αφου δεν εφαρμόσθηκε ???
Τι κράτος ειναι αυτό που ψηφίζει νόμους και δεν τους εφαρμόζει επειδή οι συνδικαλιστές εμποδίζουν ??
Ντροπή !!!

Ανώνυμος είπε...

Καμιά Περικοπή - Καμιά Ενοποίηση.
Να γυρίσουν τα κλεμμένα και οι κλέφτες στην φυλακή.

Ο παπατζής που λέει να παίρνουν μέρισμα μόνο όσοι έχουν 35 χρόνια, να πάει στην Ιπποκράτους για spa.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι πράσινοι παπαγαλισμοί.

Εδώ ρε πράσινα κομματόσκυλα, υπάρχουν ανύπαρκτοι αντιστασιακοί που παίρνουν μέρισμα, χωρίς μιας ημέρας εισφορές
ΚΑΙ τολμάτε να λέτε να κοπούν τα μερισμάτα από όσους έχουν 25,27,29... δουλεμένα χρόνια.
ΟΥΣΤ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΥΕΘΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΚΡΙΣΗΣ?

Ανώνυμος είπε...

Οι "μονόδρομοι" όπως τους λέτε μερικοί καθώς επίσης και η αμφισβήτηση των νόμων (όπως το λέω εγώ) είναι η νέα ανακάλυψη του ΠΑΣΟΚ και θα το πληρώσει ακριβά αυτό.
Στη δουλειά μας μάθαμε να εφαρμόζουμε πιστά νόμους, άσχετα αν μας άρεσαν ή όχι.
Μην ξεχνάτε ότι, κάποτε σε έδιωχναν με μετάθεση 1000 χλμ μακρυά από την έδρα σου και απαιτούσαν σε 2 ημέρες να παρουσιάζεσαι στη νέα σου θέση.
Άδεια σου έδιναν μόνον αν υπηρεσιακοί παράγοντες το επέτρεπαν !
Κι όταν ήσουν "φοιτητής" κατά τη δική τους ορολογία , ίσως να μην έβγαινες έξω ένα Σάββατο την εβδομάδα , διότι ..... κατά την επιθεώρηση είχες ξεχάσει να κουμπώσεις ένα κομβίο της στολής σου! Τι ξέρουν όλοι αυτοί ρε παιδιά ;
Κανείς δεν μας ρώταγε τότε αν μπορούσαμε ή δεν μπορούσαμε , διότι ο νόμος ήταν νόμος.
Έρχονται τώρα και αμφισβητούν εκ των υστέρων τα κατοχυρωμένα ΝΟΜΙΜΑ οικονομικά δικαιώματα του κάθε απόστρατου ;
Μιλάνε για περικοπές και μονόδρομους σε ανθρώπους που για 25 - 27 - 30 ή 35 χρόνια έζησαν σαν τους τσιγκάνους υπηρετώντας πιστά όπου και όπως επιθυμούσε η Πατρίδα, χωρίς παράπονα ,χωρίς συνδικαλισμούς και κουραφέξαλα, χωρίς ωράριο, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ;
Ξεχάσατε ρε την περίφημη απαστράπτουσα πενία και αίφνης θυμηθήκατε τους μονόδρομους ;;;
ΑΙΣΧΟΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μπείτε στι site et.gr
(είναι το Εθνικό Τυπογραφείο)κάντε
αναζήτηση των παρακάτω τευχών και δείτε τις πταίει.
ΦΕΚ Β 412 - 05.05.1998 Σελίδες 16
ΦΕΚ Β 1192 - 19.11.1998 Σελίδες 12
ΦΕΚ Β 1282 - 23.12.1998 Σελίδες 16

Απορία μου είναι ότι αφού συμμετείχαν
ενεργά τόσοι πολλοί στην Εθνική αντίσταση,πως κατάφεραν οι Ιταλοί,
οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι να έχουν την Χώρα μας υπό κατοχή ή ομηρία.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον κ. Πρόεδρο της Π. Ο. ΑΣ. Υ ότι οι κοινωνικοί πόροι προέρχονται από τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΓΕΣ και είναι κοινωνική εισφορά προς το Ταμείο. Όμως ο κ. Πρόεδρος της Π. Ο. ΑΣ. Υ ας φέρει στο Μ.Τ.Σ και τους ανάλογους κοινωνικούς πόρους του δικού του Υπουργείου που πάνε μόνο στο δικό τους Ταμείο. Σταματήστε λοιπόν κ. Πρόεδρε να μιλάτε σαν συνδικαλιστής και να απαιτείτε τα << δικά μας ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τα δικά σας ΔΙΚΑ ΜΑΣ>>, και αν πράγματι ενδιαφέρεσθε για το μέρισμα των συναδέλφων σας του Μ.Τ.Σ και όχι για τις ψήφους, αντί να μιλάτε για μειώσεις των μερισμάτων, βάλτε πλάτη να βρεθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί πόροι για την επίλυση του προβλήματος του Μ.Τ.Σ. Τέλος αν δεν είναι όπως τα λέω, γιατί αντιδράτε στο διαχωρισμό του Μ.Τ.Σ? Τι βοβάσθε?
Κύριε πρόεδρε από ποιο Ταμείο παίρνετε μέρισμα? Τι κοινωνικούς πόρους έχει το ταμείο σας? ΜΙΛΗΣΤΕ και ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΜΕΙΟ να δούμε τους κοινωνικούς σας πόρους.

Ανώνυμος είπε...

@ 23 Οκτωβρίου 2010 2:57 μ.μ
Γιατί λέτε αλήθειες Κύριε;