Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κατάσκοποι-call girls στην Τουρκία

Μια τυπική επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας, κατέληξε σε κατασκοπευτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ζαμάν».


Συγκεκριμένα, πριν από ένα χρόνο, η διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας της τουρκικής αστυνομίας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ξεκίνησε έρευνα η οποία αφορούσε τον εκβιασμό από ομάδα του υποκόσμου αξιωματικών του τουρκικού ναυτικού, οι οποίοι κατά καιρούς είχαν δεχθεί τις «περιποιήσεις» γυναικών-συνοδών.
Όμως ξαφνικά αυτή η έρευνα άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις διωκτικές αρχές να διαπιστώνουν πως μόλις είχαν ανακαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα κατασκοπευτικά σκάνδαλα στην ιστορία της Τουρκίας με τη διαρροή εγγράφων διαβάθμισης «Άκρως Απόρρητο-ETNA» που αφορούν το στρατηγικό δόγμα ανάπτυξης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση σύρραξης.
Τριάντα έξι αξιωματικοί του στρατού ξηράς, 30 από τους οποίους βρίσκονται επί του παρόντος σε ενεργό υπηρεσία, και τέσσερις ειδικοί κρυπτολόγοι της υπηρεσίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TUBITAK/Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για: «διαρροή στρατηγικών εγγράφων και απόρρητων πληροφοριών σε ξένα κέντρα.»
Στις επόμενες ημέρες, δύο ναύαρχοι, πέντε συνταγματάρχες και έξι άλλα μέλη του στρατιωτικού θα οδηγηθούν να καταθέσουν στους εισαγγελείς και δεν αποκλείεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες περί «εσχάτης προδοσίας», κατηγορίες που επισείουν ακόμη και τη θανατική καταδίκη, σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα. Ήδη, δώδεκα από τους υπόπτους παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο χθες, μετά ανάκρισή τους στο γραφείο του εισαγγελέα. Οι ερευνητές της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ/ Milli Istihbarat Teskilati) διαπίστωσαν ότι η εν λόγω συμμορία έχει αποκτήσει τεράστια ποσότητα πληροφοριών σχετικά με την ιδιωτική ζωή εκατοντάδων υψηλόβαθμων αξιωματικών, τους οποίους εκβίαζε.
Η ηλεκτρονική βάση της συμμορίας περιλάμβανε τις συνομιλίες στις διευθύνσεις του MSN, βίντεο και φωτογραφίες των θυμάτων. Ορισμένες από αυτές κατασχέθηκαν σε ένα δίσκο μνήμης flash, που ανήκει σε στον συνταγματάρχη Ιμπραήμ Σεζέρ, ο οποίος προωθούσε τις καλλίγραμμες καλλονές στους τούρκους αξιωματικούς και αξιωματούχους. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το σκάνδαλο κατασκοπίας, που συγκλονίζει την Τουρκία.
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, πιστεύουν πως η ομάδα του υποκόσμου διευθυνόταν από πράκτορες ξένου κράτους, το οποίο απέσπασε αυτά τα έγγραφα και τις πληροφορίες, ενώ αφήνονται υπόνοιες πως η μυστική υπηρεσία που κρύβεται πίσω από αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο να είναι κράτος που «γειτονεύει» με την Τουρκία.
πηγή:newsbomb

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αποκλείεται να είναι η Ελλάδα...!!!