Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Λειράτες κότες!!

Διαρκές υπερκομματικό σχέδιο απαξίωσης των ΕΔ, με σκοπό την αποτροπή μελλοντικών κινημάτων, είτε τύπου 1909 είτε τύπου 1967!

Δυστυχώς, κι εγώ πρέπει να συμφωνήσω απόλυτα με την αρχική ανάρτηση. Δυστυχώς για την πατρίδα, δυστυχώς για τις ΕΔ, δυστυχώς για εμάς τους ίδιους προσωπικά.
Ωστόσο, η εξήγηση είναι απλή. Από το 1974 και εντεύθεν, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα υπερκομματικό σχέδιο απαξίωσης των ΕΔ, με σκοπό την αποτροπή μελλοντικών κινημάτων, είτε τύπου 1909 είτε τύπου 1967. Μετέτρεψαν την ηγεσία σε λειράτες κότες, που φοβούνται να βάλουν την υπογραφή τους ή να πούνε "ΟΧΙ!" όταν πρέπει, επιζώντας με "ήξεις-αφίξεις" και πολιτικάντικους ελιγμούς έναντι πολιτικών προϊσταμένων και επίδοξων δελφίνων. Μετέτρεψαν τον κύριο όγκο των ΕΔ σε ένα τσούρμο δημοσίους υπαλλήλους, χωρισμένους σε ημέτερους και μη, χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα, χωρίς δίκαιη αξιολόγηση, χωρίς προοπτική βαθμολογικής και επαγγελματικής εξέλιξης, χωρίς ηθικές και υλικές ανταμοιβές για την προσφορά τους. Τους έκαναν να ασχολούνται με το πώς θα επιλύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, είτε στο χώρο εργασίας είτε στο σπίτι τους, χωρίς να τους επιτρέπουν να κοιτάξουν παραπέρα, για να δώσουν ώθηση στις ΕΔ να πάνε ένα βήμα μπροστά. Αλλά η καινοτομία και η βελτίωση δεν συμφέρουν, γιατί ξυπνάνε το κοπάδι. Αντίθετα, η ασάφεια και ανοργανωσιά οδηγούν στη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, η οποία βέβαια βολεύει όλους, εξυπηρετούντες και εξυπηρετούμενους. Το σύστημα διαιωνίζεται και συνεχίζει να κινείται λόγω ...αδρανείας και με την προσπάθεια ολίγων ρομαντικών, που βλέπουν τα κακώς κείμενα και πιστεύουν ότι μπορούν να το αλλάξουν. Αλλά πού θα πάει, θα ξυπνήσουμε κάποτε...
Σχόλιο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αλλά πού θα πάει, θα ξυπνήσουμε κάποτε..." τι θέλει να πει ο ποιητής ??? οτι θα ξανακάνει τα ίδια ??? νομίζει οτι θα ξανακάνει πραξικόπημα ??
Τέτοιες δηλώσεις ρίχνουν νερό στην απαξίωση των ΕΔ και επιμηκυνουν την περίοδο "αποθεραπείας" των πολιτικών ηγετών απο τα φοβικά σύνδρομα του Στρατού....

Rover