Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Με καθυστέρηση ο Βενιζέλος καλύπτει τους στρατιωτικούς, μετά την επίθεση Πάγκαλου

Δίχως καμία διάθεση αυτοπροβολής μας, αναρωτιόμαστε αν δεν το είχαμε βγάλει το θέμα,(Κυριακή 31/10/10 στις 9:26 π.μ), αν δεν είχαμε κινητοποιήσει και άλλους φίλους blogger να ανέβει το θέμα, θα υπήρχε τέτοια αντίδραση ή θα το είχαν θάψει τα γνωστά άγνωστα, πολύ γνωστών όμως, ιστολόγια;;;

«Δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς», ήταν εμμέσως πλην σαφώς η απάντηση που έδωσε χθες, τρεις ημέρες μετά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο για τις δηλώσεις του ότι τα στελέχη των Ενοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού.
Παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις Πάγκαλου σχολιάζονται καθημερινά και με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο από τους αξιωματικούς, κυρίως αυτούς που δεν ανήκουν στην ηγετική ομάδα, ο υπουργός Αμυνας έπρεπε να προκληθεί με ερώτηση δημοσιογράφου για να καλύψει τους 65.000 «αντιπαραγωγικούς, κατά τον κ. Πάγκαλο», ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στέλνει χαιρετισμό»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ασκεί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων διά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η δήλωση Πάγκαλου βάρυνε περαιτέρω το κλίμα στους κύκλους των στρατιωτικών. Η κατηγορία ότι είναι αντιπαραγωγικοί, σε συνδυασμό με την απουσία άμεσης αντίδρασης από την πλευρά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και οι επαπειλούμενες νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων είναι πλέον θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις των αξιωματικών. Περισσότερο οργισμένοι με τα όσα συμβαίνουν εμφανίζονται οι σχετικά νέοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε μονάδες της πρώτης γραμμής, μετατίθενται κάθε χρόνο, κουβαλώντας και τις οικογένειές τους μαζί, και περνούν τη μισή και πλέον ημέρα τους, μέσα σε μονάδες, με σκληρές συνθήκες.

«Ολα έχουν ένα όριο. Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να μας προσβάλει, ο υπουργός να αφήνει την προσβολή τρεις ημέρες στον αέρα και η ηγεσία μας να μην απαιτεί, υπό την απειλή των παραιτήσεων, να υπάρξει αμέσως απάντηση. Αυτά ούτε οι "στρατηγοί" άλλων εποχών δεν τα έκαναν», μας έλεγαν κάποιοι από αυτούς.

Και για τις εκλογές

Ο Ε. Βενιζέλος ρωτήθηκε και για το διακύβευμα των εκλογών. Προέταξε μεν την ανάγκη για «τοπικές και περιφερειακές ηγεσίες, άξιες να χειριστούν την πρόκληση της τοπικής ανάπτυξης και του "Καλλικράτη", πρόσθεσε όμως -προφανώς για να μη θεωρηθεί εκτός γραμμής- ότι πρέπει «η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι πολιτικά ισχυρή και σταθερή». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι «ο ελληνικός λαός θα στείλει τα σωστά μηνύματα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Στρατιωτικέ να θυμάσαι ότι ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΝΔ έκαναν και συνεχίζουν ακόμη να κάνουν κακό στην Πατρίδα και σε όλους εμάς και τις οικογένειές μας.

"ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, τα πράγματα είναι απλά και η στήριξη του κ. Βενιζέλου ψεύτικη όπως άλλωστε και ο ίδιος. Ο κ. ΥΠΕΘΑ το τελευταίο έτος, συνυπυκουρούμενος από τον κ. ΑΝΥΕΘΑ, έχει αναφερθεί για τις ΕΔ και τα στελέχη της (αν και ηγούνται αυτών) απαξιωτικά. Η στρατιωτική ηγεσία για μία ακόμη φορά απούσα. Αφήστε τους στο "μικρόψυχο" κόσμο τους. Θα υπάρξει και για αυτούς μέρα που δεν θα τολμούν να κοιτάξουν στα μάτια κανένα συνάδελφο.