Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η εξέλιξη της επιτελικής εργασίας στο Στρατό Ξηράς.


Μετά το "ΧΩΡΙΣ ΙΠΠΕΙΣ" και το "ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΣΜΑ" κυκλοφόρησε και το "ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ".


Μετά την έλλειψη καυσίμων ανταλλακτικών και τροφίμων με τα ανάλογα φέσια στους αντίστοιχους προμηθευτές ήλθε και η έλλειψη της καθαριότητας να πλήξει την καρδιά του Ελληνικού Στρατού το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ελλείψεις σημειώνονται γενικά σε όλες τις υπηρεσίες ανά την επικράτεια και στα όμορα επιτελεία, η κατάσταση στο ΓΕΣ όμως έχει ξεφύγει παντός ελέγχου και φυσικά νομίζω να συμφωνήσουν και οι πρεσβύτεροι μας ότι είναι άνευ προηγουμένου.

Η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει. Η υπομονή των στελεχών εξαντλείται πλην αυτών με τις μακριές γλώσσες λόγω τις πρόσφατης μεταθεσούλας στο επιτελείο. Εξαιρούνται βέβαια και οι σφογγοκολλάριοι των στρατηγών και των υπουργών. Για διάθεση στρατευμένων ουδείς λόγος να γίνεται διότι ο υιός του τάδε και του δείνα, δεν φίλησε κατουρημένες ποδιές για μια μετάθεση για να καθαρίζει κατουρημένες τουαλέτες στο επιτελείο. Άσε τα ψηφαλάκια που σε καιρό εκλογών προστατεύονται μέχρις εσχάτων από τους φρουρούς της εξουσίας του 2ου και 3ου ορόφου. Γι’ αυτούς είναι άλλο το κονδύλι για τους καθαρισμούς και δεν έχουν πρόβλημα.

Εφόσον έληξε η σύμβαση του συνεργείου καθαρισμού κάθε μέρα μέσα στους χαρτοφύλακες, τα στελέχη μεταφέρουν τα απαραίτητα υλικά καθαρισμού. Η επιτελική αγγαρεία εκτελείται μια φορά την εβδομάδα και αρχίζει με μια ωραιότατη φασίνα στο γραφείο του καθενός. Τους διάδρομους και τα αφοδευτήρια τα αναλαμβάνουν μιας και βρισκόμαστε στο στράτευμα οι νεότεροι και οι νεότερες. Καθώς τα στελέχη δεν αποτελούν επαγγελματίες καθαριστές καταλαβαίνετε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο. Άλλωστε δεν δύνανται να ασχολούνται με τους καθαρισμούς όλη μέρα όπως οι επαγγελματίες τους είδους όταν τα επιτελικά τους καθήκοντα εκκρεμούν.

Εμφαίνεται η προσπάθεια του εκκολαπτόμενου ΑΓΕΕΘΑ να μυήσει τα στελέχη από νεαρή ηλικία (κρίνοντας από την σχολή Ευελπίδων) και εν συνέχεια και τα γηραιότερα στελέχη του επιτελείου, στην νέα επιχειρησιακή νοοτροπία εκπαίδευσης που περιλαμβάνει διττά καθήκοντα για τα οποία όχι μόνο δεν αμείβονται αλλά πληρώνουν και τα υλικά από τον παχυλό μισθό τους κρινόμενοι για το αποτέλεσμα.

Οι οχλήσεις των στελεχών για λύση στο θέμα της καθαριότητας, δεν βρίσκουν ευήκοα αυτιά εντός του ΓΕΣ, ιδίως σε μια περίοδο προεκλογική που βρωμάει κρίσεις κατά τα Χριστούγεννα. Χρήζει επίσης έρευνας η διαχείριση των οικονομικών πόρων του ΓΕΣ που είναι απειροπολλαπλάσιοι των άλλων επιτελείων. Εκλείπει λοιπόν και η Καθαριότητα και η Αρχοντιά κάτι που δεν συνηθίζονταν στο επιτελείο.

Κύριε ΑΓΕΣ, βρείτε λίγα λεφτά για το Ιδιωτικό Φορέα που αναλαμβάνει την καθαριότητα του κτιρίου. Επισπεύσατε τον διαγωνισμό για την ανάθεση της σύμβασης έργου γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Κινδυνεύουμε από μολύνσεις καθημερινά. Δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Θέλουμε να προσφέρουμε τα πάντα για το επιτελείο αλλά υπάρχουν και όρια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν έχουν ανάγκη της αμύνης τα παιδιά, ξέρει ο ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΣΜΑ θα τα γλείψουν όλα, θα τα κάνουν λαμπίκο....χρόνια στη δουλειά...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΟΠΩΣ ΚΛΟΠΗ 3 ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ,ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΡΙΜΑΤΩΝ ΜΤΣ,ΜΑΣ ΤΑΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατι να πληρωνουμε καθαριστριες για το ΓΕΣ;Να παρουν οι στρατηγαρες μας την σκουπα και τη μαπα!!Ενα σωρο χαραμοφαηδες ειναι μαζεμενοι εκει!!Απο τους φανταρους και τους ιδιωτες περιμενουν να καθαρισουν αυτα που ΑΥΤΟΙ λερωνουν;Αντε για παρτε καμια σκουπα στα χερια σας καρεκλοκενταυροι,ετσι για να δικαιολογησετε και το μισθο σας!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι όλοι στις 25 Νοε έξω από το πεντάγωνο. Ενημερώστε όσο μπορείτε περισσότερους γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ. Πάντως υπάρχουν απόστρατοι που μένουν στην Αθήνα και δεν έχουν πάρει χαμπάρι.
Περιμένουμε και αποστράτους Στρατηγούς στην συγκέντρωση. Να μην εφαρμοστεί το γνωστό ρητό που λέει "όλοι σας θα πολεμήσετε και όλοι μας θα δοξαστούμε"

Ανώνυμος είπε...

"Να μην εφαρμοστεί το γνωστό ρητό που λέει "όλοι σας θα πολεμήσετε και όλοι μας θα δοξαστούμε""

επερώτηση =

ξέρετε αν υπάρχει κάποιο σοφό ρητό που δεν επαληθεύεται;;;;;;;;;;;