Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μια μελλοντική μαθήτρια της ΣΜΑ, μόλις 15 χρονών, κάτι λέει..

Ας την ακούσουμε όλοι, με ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι το μέλλον..
ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ Ο Πάγκαλος ξαναχτυπά από την εκδήλωση της ΕΣΜΑ!

Δεν υποστηρίζω την αντίδραση των μηχανικών στην ομιλία του Πάγκαλου ούτε όμως πιστεύω πως οι μηχανικοί είναι αφελείς αξιωματικούληδες. Όλοι στην ΠΑ ιπτάμενοι, μηχανικοί, τεχνικοί, ελεγκτές αεράμυνες και όλες οι άλλες ειδικότητες είναι μια ομάδα που στόχο έχει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΠΑ. Ο καθένας μέσα από την δικιά του ειδικότητα και το δικό του ρόλο βοηθάει στην πραγμάτωση αυτού του στόχου. Όσον αφορά το κόμπλεξ των μηχανικών επειδή κανένας δεν εκτιμά τη δουλειά τους είναι λάθος. Ο καθένας ξέρει ποιο είναι η αξία του και δεν δίνει σημασία σε αυτούς που θέλουν να θεωρούνται ανώτεροι. Δεν αξίζει να τους δώσει κανείς σημασία όπως δεν αξίζει να δώσει σημασία στην ομιλία του Πάγκαλου και του κάθε πολιτικού. Αυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε. Πώς ξαφνικά τους νοιάζει το έργο των μηχανικών; Εγώ σαν μελλοντική μηχανικός δεν χρειάζομαι κανέναν να μου γλείψει τ' αυτιά. Ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου, οι γνώσεις μου και τι προσφέρω. Δε με ενδιαφέρει τί πιστεύουν οι υπόλοιποι (συνάδελφοι, πολιτικοί, απλοί πολίτες). Εκτιμώ το έργο όλων των ειδικοτήτων και κατανοώ ότι για να πετύχει το στόχο της η ΠΑ πρέπει να βάλουμε όλοι το χεράκι μας. Ντρέπομαι για τους μελλοντικούς συνάδελφους που χειροκρότησαν τον Πάγκαλο, ντρέπομαι όμως και γι’ αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους χρήσιμους και ανώτερους.

Μια μελλοντική μαθήτρια της ΣΜΑ 15 χρονών

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Μπες στη σχολή
2. Αποφοίτησε από τη σχολή
3. Δούλεψε τουλάχιστον 10-15 χρονάκια σαν ενεργός και μάχιμος Μηχανικός
4. Ξαναδιάβασε το σχόλιό σου και τοποθετήσου εκ νέου επί του θέματος

Φιλικά,
Ένας μελλοντικός σου συνάδελφος

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πάρα πάρα...πολύ μικρή για να καταλάβεις. Συμφωνώ όμως στο ότι οι πολιτικοί δεν έχουν καμιά δουλειά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ειδικά να ανεβαίνουν στο βήμα και με ψευτοκολακείες να χαίδεύουν τα αυτιά του ακροατηρίου. Ωστόσο οι απόφοιτοι της ΣΜΑ είναι οι πιο αδικημένοι έλληνες αξιωματικοί των ΕΔ όσο αφορά την οικονομική και βαθμοκογική τους εξέλιξη αλλά και την ηθική ανταμοιβή της δουλεία τους και των θέσεων ευθύνης που αναλαμβάνουν. Στην ηλικία σου, αλλά και κατά τη φοίτησή μου στη ΣΜΑ, μπορεί και εγώ να πίστευα τα ίδια. Δε μου πήρε όμως πολύ να αναθεωρήσω τις απόψεις μου και σε 2-3 χρόνια μετά την αποφοίτηση κατάλαβα ακριβώς "τι παίζει".

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργος τι άλλο θα σκεφτούν οι "φίλοι" ιπτάμενοι (χειριστές Α/Φ) για να προωθήσουν την προπαγάνδά τους. Πρόκειται περί σκηνοθετημένης δημοσίευσης η οποία πρέπει πολύ απλά να αγνοηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμη κοπελιά.
Νιώθω ότι πρέπει να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που μέσα σε λίγες γραμμές απάντησες σε όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τον λόγο ύπαρξής τους στην αεροπορία. όλοι μαζί κάνουν την αεροπορία να δουλέψει. Σε έναν οργανισμό είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές στις συνθήκες λειτουργίας ακόμη και απολαβών. Δεν είναι δυνατόν μία καρδιά να τα βάζει με τα μάτια επειδή αυτά έχουν την δυνατότητα κοιτούν έξω. Εάν σταματήσει να κτυπά τα μάτια θα σταματήσουν , ενώ εάν αυτά κλείσουν η καρδιά της αεροπορίας θα χτυπά άσκοπα. Μην ακούς κανέναν και μετά από 40 χρόνια θα είσαι υπερήφανη –όχι για τίποτα άλλο αλλά για τον εαυτό σου.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα πολλές αμφιβολίες ότι η εικόνα των ιπταμένων για την ΠΑ ισοδυναμεί με αυτή ενός 15χρονου...

Για τον αγαπητό που του αρέσουν οι παρομοιώσεις με όργανα του σώματος, νομίζω θα ήταν πιο πετυχημένο να έλεγε πως αν οι μηχανικοί είναι η καρδιά, οι ιπτάμενοι της καρέκλας είναι το στόμα. Είναι αυτό που ακούγεται μεν, αλλά και αυτό κατεβάζει τη σαβούρα, κάνει το σώμα παχύσαρκο και απειλεί την καρδιά και όλο τον οργανισμό με έμφραγμα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις φράσεις τις γράφει μια κοπέλα μαθήτρια λυκείου 15 ετών;

"Όλοι στην ΠΑ ιπτάμενοι, μηχανικοί, τεχνικοί, ελεγκτές αεράμυνες και όλες οι άλλες ειδικότητες είναι μια ομάδα που στόχο έχει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΠΑ."

"Ο καθένας μέσα από την δικιά του ειδικότητα και το δικό του ρόλο βοηθάει στην πραγμάτωση αυτού του στόχου."

"Όσον αφορά το κόμπλεξ των μηχανικών επειδή κανένας δεν εκτιμά τη δουλειά τους είναι λάθος."

Είναι λογικό οι ιπτάμενοι της ΠΑ να έχουν ενοχληθεί με το γεγονός ότι σιγά σιγά μαθαίνουν οι πολίτες τι συμβαίνει εντός ΠΑ.

Αλλά τουλάχιστον να μην αποκαλύπτουν οι ίδιοι ότι το επίπεδο τους αντιστοιχεί σε μια 15χρoνη μαθήτρια λυκείου...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι η συντεχνία ιπταμένων και η ματαιοδοξία των λοιπών φαίνεται να κινούν τα νήματα εντός ΠΑ, καμουφλαρισμένες αξίες πίσω από τις αναχαιτίσεις και τις δραματικές συνεντεύξεις των ηρώων.

Φυσικά δεν υπάρχει κόμπλεξ των μηχανικών ότι κανένας δεν εκτιμά τη δουλειά τους, αλλά ένα διαρκές και διαχρονικό παράπονο: η έλλειψη επαγγελματικού περιβάλλοντος. Άλλωστε δεν είναι ιπτάμενοι, ξέρουν την αξία τους και πάντα θέλουν να παραμένουν αφανείς. Έχουν όμως απαιτήσεις, οι ανώτεροι τους να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων είτε είναι ιπτάμενοι είτε είναι μηχανικοί. Επίσης θεωρούν πλέον χρέος τους σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, για τα κακώς κείμενα εντός ΠΑ. Ευτυχώς για αυτούς που έγινε η απεργία τον Απρίλιο του περασμένου έτους και πλέον ακόμα και οι πολιτικοί που ασχολούνται επιδερμικά με κάθε θέμα μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι εντός ΠΑ υπάρχει μια αρρωστημένη νοοτροπία. Δυστυχώς όμως μόνο οι ιπτάμενοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Πάγκαλου.

Εννοείται ότι τους πολιτικούς δεν τους ενδιαφέρει το έργο των μηχανικών γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρει και τους ιπταμένους. Οι ιπτάμενοι δεν ενδιαφέρονται για τα “αδέρφια” τους, για τους ανθρώπους που ήταν μαζί τους στην σχολή, για τους συναδέλφους τους που είναι κάθε μέρα μαζί τους στην υπηρεσία.

Έτσι πλέον σαν μελλοντική μηχανικός ξέρω τι πρέπει να κάνω και δεν χρειάζομαι κανένα να μου κάνει υποδείξεις. Ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου, οι γνώσεις μου και τι θα προσφέρω. Φυσικά και με ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι υπόλοιποι (συνάδελφοι, πολιτικοί, απλοί πολίτες), αφού είμαι κομμάτι της κοινωνίας. Θα είμαι φορέας αλλαγής και δεν θα ανέχομαι αρρωστημένες καταστάσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος. Θα εκτιμώ το έργο όλων των ειδικοτήτων, σε αντίθεση με αυτό που κάνει σήμερα η ηγεσία της ΠΑ και κατανοώ πλέον ότι για να πετύχει το στόχο της η ΠΑ πρέπει να βάλουμε όλοι το χεράκι μας έτσι ώστε να εξαφανιστεί η συντεχνία των ιπταμένων.

Ντρέπομαι για τους μελλοντικούς συνάδελφους μου που έκαναν απεργία, ντρέπομαι όμως περισσότερο γι’ αυτούς επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους χρήσιμους και ανώτερους.


Μια μελλοντική μαθήτρια της ΣΜΑ 15 χρονών, που επιθυμεί να είναι χρήσιμη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και όχι να ικανοποιεί την ματαιοδοξία της...

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τη μελλοντική μαθήτρια της ΣΜΑ να καταλήγει ιπτάμενη με τις απόψεις και το mentality που διαθέτει.Κύριοι ιπτάμενοι που κρύβεστε πίσω από αυτή τη δημοσίευση, είστε απλά γελοίοι!Για άλλη μια φορά επαληθεύσατε τις προβλέψεις....

Ένας μη μελλοντικός σου συνάδελφος!

Ανώνυμος είπε...

Σε 15 χρόνια θα είμαι αρχαιότερος.
"Ένας 10χρονος μελλοντικός ιπτάμενος"