Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απαντητική επιστολή Γ.Ε.Σ. που παραπέμπει σε άλλες εποχές…;

Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ, την απάντηση του ΓΕΣ καθώς και τι προβλέπει το Σύνταγμα προκειμένου ο αναγνώστης αβίαστα να βγάλει τα συμπερασματά του.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)

Πειραιάς 7/7/2010

Προς: Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γιάγκο

Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο

Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη

Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα



Κοιν: Γραφείο Υ.ΕΘ.Α κ. Ευάγγελου Βενιζέλου,

Γραφείο ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α. κ. Αναστάσιου Μπεγλίτη



Αξιότιμοι Κύριοι Αρχηγοί,

Εκ μέρους του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσυσταθείσας Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ένόπλων Δυνάμεων (ΑΝ. Ε.Α.Ε.Δ.) θα ήθελα να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

α. Την 22/6/2010 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική συγκέντρωση και η εκλογή Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων. Την επομένη ημέρα κατατέθηκε για έγκριση το καταστατικό στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

β. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. αποτελεί ενιαίο και ενωτικό φορέα των συνταξιοδοτηθέντων στελεχών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας), ο οποίος θα δρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα, όποτε παραβιάζονται τα Συνταγματικά δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των μελών της και θα λειτουργεί χωρίς έμμεση ή άμεση κρατική, κομματική ή άλλη εξάρτηση.

γ. Πρωταρχικός σκοπός της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ είναι η προστασία και βελτίωση των οικονομικών και των εν γένει κοινωνικών δικαιωμάτων των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ..

δ. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. θα επιδιώκει την πραγματοποίηση του σκοπού και των στόχων της με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο και κυρίως:

Ø Με την υποβολή τεκμηριωμένων εισηγήσεων, υποδείξεων και συστάσεων στις αρμόδιες κρατικές αρχές και υπηρεσίες

Ø Με τη χρησιμοποίηση του Τύπου και του Διαδικτύου για ενημέρωση της κοινής γνώμης

Ø Με τη συνεργασία με κατάλληλους ειδικούς επιστημονικούς συμβούλους για την πλέον αποτελεσματική προπαρασκευή και διεκπεραίωση των νομίμων ενεργειών προς τις διοικητικές και δικαστικές αρχές στην Ελλάδα ή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για κάθε ζήτημα που αφορά στα δικαιώματα των μελών της

Ø Με τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.aneaed.gr που αποτελεί βήμα ελεύθερης έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης, και τέλος με τη συνεργασία με αντίστοιχες ενώσεις στο εξωτερικό.

ε. Τα μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχουν απόλυτη ισοτιμία δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι ατομικά, αποκλειομένης της όποιας κομματικής εκπροσώπισης, και ανεξάρτητα από βαθμό, κλάδο, όπλο, σώμα, ειδικότητα, φύλλο ή ηλικία. Το Καταστατικό μας εξασφαλίζει την απόλυτα ισότιμη αντιπροσώπευση με την εκ περιτροπής εκλογή Προέδρου από τους τρεις Κλάδους των Ε.Δ. και με την εκλογή Δ.Σ. με ίση συμμετοχή των Κλάδων και ίση εκπροσώπηση όλων των προελεύσεων.

στ. Επισημαίνεται ότι η ΑΝΕΑΕΔ δεν επηρεάζει την λειτουργία των υφιστάμενων ενώσεων αποστράτων των Κλάδων, καθόσον δρα άνω και πέραν των ορίων των δυνατοτήτων τους, εντούτοις αναγνωρίζει την διαχρονική προσφορά τους και αναμένει την βοήθεια και την στήριξή τους

2. Στη συνέχεια της παραπάνω ενημέρωσης, θα ήθελα να σας μεταβιβάσω την επιθυμία του Δ.Σ. για μία συνάντηση μαζί σας, κατά την οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα, για το σκοπό και τους στόχους μας και να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα στην απούσα μέχρι σήμερα συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

3. Παρακαλούμε για απάντησή σας είτε τηλεφωνικά στο 6948437291 ή μέσω φάξ στον αριθμό FAX 210 9646113.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημητρόπουλος Βασίλης

Αντιναύαρχος ε.α.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

και Εκπρόσωπος Τύπου

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
http://www.aneaed.gr/?p=1254

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι σχετικοι (β) και (γ)νόμοι στους οποίους αναφέρεται το ΓΕΣ έχουν μόνο το εξής σχετικό: Υπάγονται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών.

Αλήθεια ο κ. Υπουργός που είναι και Συνταγματολόγος τα γνωρίζει αυτά τα κωμικοτραγικά; Μια και επικαλούνται την ενημέρωση του.

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά η ΑΝΕΑΕΔ ζήτησε συνάντηση με τους Αρχηγούς των Γενικων Επιτελείων και το μόνο που απάντησε ήταν το ΓΕΣ, που δεν τους δέχθηκε. Ηταν υποχρεομένο από το Νόμο να τους δεχθεί; Γιατί φταίνε τα Γενικά Επιτελεία; Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητεί. Είναι λάθος της ΑΝΕΑΕΔ ΝΑ ΣΤΕΊΛΕΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΊ ΚΑΝΕΊΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΉΣΕΙ Έπρεπε η ΑΝΕΑΕΔ να έχει προβλέψει αυτή την εξέλιξη και πώς θα αντιδράσει τώρα; Πεδίο δόξης λαμπρό για νέους αγώνες γιατί δεν δέχθηκαν οι αρχηγοί να συζητήσουν με την ΑΝΕΑΕΔ.
ΓΕΓΟΝΌς ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ Η EAAΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΩΣΩΠΕΊ ΚΑΝΈΝΑΝ ΕΚΤΌς ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΎΣ, ΟΎΤΕ ΈΧΕΙ ΛΎΣΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΜΗΛΌΒΑΘΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Το απαντητικό έγγραφο είναι για τα ΜΠΑΖΑ!!! Οι συντάκτες του είναι άσχετοι!!! Αγνοούν στοιχειώδεις κανόνες Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν το πήγαν στον ΒΕΝΙΖΕΛΟ, γιατί, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα τους πλάκωνε στις κλωτσιές. Ας κάνουμε λοιπόν σχετικό φροντιστήριο για πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής:
1. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος καθένας ή πολλοί μαζί (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) έχουν το δικαίωμα να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε εκείνον που υπέβαλε την αναφορά.
2. Η αρχή υποχρεούται να απαντήσει και να χορηγήσει τα στοιχεία μέσα σε 60 ημέρες, άλλως, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών,καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση(αποζημίωση), ως νόμος ορίζει.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για τις Ενώσεις Προσώπων, Σωματεία και πάσης φύσεως Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (άρθρα 12 και 23 Συντ.)

Δεν μπορεί κανένας να υποχρεώσει κάποιον να ενταχθεί σε συγκεκριμένη ένωση κ.λ.π.. Καθένας έχει το δικαίωμα να εντάσσεται σε όποια ένωση, σωματείο ή συνδικαλιστική οργάνωση ΕΠΙΘΥΜΕΙ ο ίδιος.
Η Διοίκηση (εν προκειμένω το ΓΕΣ) υποχρεούται να δέχεται όλες τις ενώσεις και να απαντά στα αιτήματά τους, σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις του Συντάγματος και των σχετικών νόμων, όπως είναι κυρίως ο Κώδικας Δοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)!!!
Οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή ενέργεια κείται εκτός των αρχών του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και θυμίζει άλλες εποχές (;)
Με εκτίμηση ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμος 3:43, απ'ότι διάβασα, δεν είδα πουθενά την ΑΝΕΑΕΔ να "παραπονιέται" που δεν τη δέχθηκε το ΓΕΣ!!!
Την απάντηση του ΓΕΣ σχολιάζει και την νοοτροπία της ηγεσίας του, που υποτίθεται ότι ηγείται, εκπροσωππεί και προστατεύει τους στρατιωτικούς!

Ανώνυμος είπε...

Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί μπερδευτήκαμε.
Εδω μοίραρχέ μου για πρώτη φορά μου τα χάλασες.
Μάλλον το πέρασες στα γρήγορα και μπερδεύτηκες και εσύ ο ίδιος.
Βέβαια σωστά όσα αναφέρεις στις παραγράφους 1 και 2 του σχολίου σου, όμως δεν έχουν καμμία σχέση με το θέμα.
Και εξηγούμαι.
Το ΓΕΣ τουλάχιστον απάντησε όπως ακριβώς λές στην παράγραφο 1.
Τώρα αν και γιατί δεν απάντησαν οι άλλοι αυτό είναι αλουνού ιερέως ευαγγέλιον.
Βέβαια δεν απάντησε ως όφειλε εντός 60 ημερών (εκεί είσαι σωστός).
Καμμία σχέση όμως με τα υπόλοιπα που γράφεις στην παράγραφο 2. Αυτά αφορούν την περίπτωση που ζητηθούν στοιχεία κλπ..
Στην προκειμένη περίπτωση η ΑΝΑΕΔ έστειλε μια επιστολή που ανέφερε τι είναι και τι θέλουν να κάνουν και απλά ζητούσε μια συνάντηση με τα επιτελεία αλλά δε ζητούσε κανένα στοιχείο. Μη τα μπλέκουμε λοιπόν.
Όμως θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα που λές μετά την παράγραφο 1 και 2 του σχολίου σου.
Όντως η απάντηση που δίνεται είναι δυστυχώς άσχετη με το αίτημα!! Ίσως να μη το πρόσεξες ούτε εσύ, ούτε αυτοί που απάντησαν!!!
Η ΑΝΑΕΔ δεν ζήτησαν να θέσουν κανένα θέμα, αλλά απλά να ενημερώσουν γιατί κλπ κλπ.....
Βέβαια εδώ πολύ σωστά λέει ο παραπάνω ανώνυμος, ότι δεν προκύπτει από κανένα νόμο ότι επειδή το ζήτησαν είναι και υποχρεωμένοι να να τους δεχθούν.
Ναι μεν όπως λές ο καθένας μας μπορεί να εντάσεται όπου θέλει (και αν θέλει), αλλά δεν υποχρεώνει κανένας νόμος να δέχονται την όποια οργάνωση η σωματείο κάνει ο καθένας οι Δημόσιες Διοικητικές υπηρεσίες για συζήτηση.
(και μεταξύ μας πολλά σωματεία και οργανώσεις προκύψανε τελευταία που πολεμάνε για το καλό μας..)
Να απαντάνε σε αιτήματα τους ναι, όπως και τελικά έκαναν, άσχετα αν απάντησαν τραλαλα τραλαλο.
Και άλλη μια ερώτηση προς τον όποιον έβαλε τον τίτλο "...που παραπέμπει σε άλλες εποχές".
Τι ακριβώς εννοείτε; Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος με παραδείγματα όμως, για να καταλάβουμε, γιατί είναι πολυ αόριστο.
Δηλαδή π.χ να μας πείτε: εκείνη την εποχή όταν ρωτούσες το ΓΕΣ το "τάδε" , σου έλεγε το "δείνα".

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου των 11.46, μην μπερδεύεσε και μην κουράζεσε. Τα πράγματα είναι απλά. Το ΓΕΣ δεν αναγνωρίζει την ΑΝΕΑΕΔ ως σωματείο (συνδικαλιστικό φορέα) και του ζητάει να υποβάλλει τα αιτήματά του μέσω της ΕΑΑΣ (SIC)!!!! Αυτό είναι καταπληκτικό και ταυτόχρονα αδιανόητο. Οδηγεί σε άλλες εποχές που σημαίνει, επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, στον Μεσαίωνα, σε ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ καθεστώτα (σε ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ)και όχι σε ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Για να σου το κάνω πιο κατανοητό. Είναι σαν να έχω εγώ ένα αίτημα και να μου λέει εσύ δεν δικαιούσε να το θέσεις, πέστο στον τάδε να μου το θέσει. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!
Τώρα για το ζήτημα αν υποχρεούται ο Α/ΓΕΣ να δεχθεί κάποιο φορέα και μάλιστα αποστράτων συναδέλφων του, το αφήνω στην δημοκρατική κρίση του καθενός. Για μένα η απάντηση είναι ότι υποχρεούται, αφού αυτό είναι
η ουσία της επικοινωνίας-ενημέρωσης και όχι μόνο η αλληλογραφία με άψυχα έγγραφα.

Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία πολλών Ενώσεων δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία δεν βλάπτει. Ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό και την άμιλλα. Αντιθέτως μιά Ένωση είναι περισσότερο εύκολο να "ελεχθεί" και να "καθοδηγηθεί".

Και πάλι με εκτίμηση!!!
ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα και το αίτημα της ΑΝΕΑΕΔ, δεν είναι και τόσο ορθά διατυπωμένο, αλλά και στερείται βαρύτητος.
Δλδ έπρεπε να αναφέρει ότι ζητά εθιμοτυπική συνάντηση, όπως επίσης και πόσα εγγεγραμμένα μέλη εκπροσωπεί που θα έδινε περισσότερο βάρος και κύρος στο αίτημα και συνήθως αναφέρεται όταν πρόκειται για νέα σωματεία.
Και το ΓΕΣ απαντά μέσω αναρμόδιου γραφείου την Δνση Οικονομικού αντί του Γραφείου Δημοσίων σχέσεων που αν θυμάμαι καλά είναι το 7ο.
Είναι λάθος να τους παραπέμπει στην ΕΑΑΣ, μια που αυτή, δεν εκπροσωπεί το ΓΕσ στις Δημόσιες Σχέσεις.
Απειρία της Ένωσης, σύγχιση στο ΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση του ΓΕΣ μου θυμίζει ακόμη το σχόλιο κάποιου, που είπε να μην κουραζόμασθε για τις εκλογές στις ΕΑΑΣ, γιατί θα ξαναβγεί ο ΚΟΡΑΚΗΣ (;), επειδή αυτός είναι συμβατός με το σύστημα-κατεστημένο!!!!!!! Και εγώ να αρχίσω να συμβιβάζομαι με τον ΙΣΟΒΙΟ πρόεδρο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας!!!!
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ;
ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοράκης επειδή επί 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα για τους συναδέλφους του αποστράτους, θα το καταλάβει το φεβρουάριο. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα...

Φράχτης

Ανώνυμος είπε...

Προς κυριον "ΜΟΙΡΑΡΧΟΝ",

η επεξήγησή σας στις 1.35 σαφώς και με καλύπτει και θα μπορούσε να είναι αυτή το αρχικό σας σχόλιο, (αυτό άλλωστε στην ουσία ήθελα να επισήμάνω στις 11.46).
Όσο για την ερώτησή μου, τι εννοείτε με τον τίτλο "...που παραπέμπει σε άλλες εποχές" απευθύνεται κατ' αρχήν σε όποιον τον έβαλε στο άρθρο και όχι στο δικό σας ανάλογο σχόλιο (διότι νόμιζα ότι απλώς το επαναλαμβάνετετε, εκτός αν τα άτομα αυτά ταυτίζονται). Όντως δεν είναι σαφές για το πότε εννοεί ή που αναφέρεται.Ειλικρινά η ερώτησή μου δεν έγινε "πονηρά". Οπότε το σχόλιο σας "κανεις πως δεν καταλαβαίνεις" ήταν κατ΄ ελάχιστη εκτίμηση περιττό και άστοχο (λόγω δε της γενικής επιθετικότητας που αναπτύσσεται μεταξύ αλλήλων στο μπλόκ, συγχωρείται ως εκ παραδρομής λεχθέν).
Για την πολυφωνία ενώσεων κλπ που αναφέρετε στην ουσία συμφωνώ απόλυτα....
Για το αν υποχρεούται να τους δεχτεί ένας διοικητικός θεσμός ή όχι, πάλι συμφωνώ με την γενικότερη δημοκρατικής έννοιας θέση σας. Απλά έθεσα το θέμα στο δικό μου σχόλιο σε βάση νόμων και κανονισμών, επειδή και το αρχικό σχόλιό σας βασίζονταν στην επίκληση τοιούτων αντίστοιχων.
Όπως και προφανώς συμφωνώ και με τον σχολιασαντα στις 3.04...
Εν κατακλείδι, το σημαντικότερο είναι ότι, από κάτι τέτοια "μικρά" φαίνεται ότι, ο κοινός λογικός και "ακαπέλωτος" νους υπάρχει ακόμα σε αυτόν τον τόπο.
Οπότε έχουμε ελπίδα.

Από ένα μικρό χωριό, που αντιστέκεται ακόμα στον κάθε "βάρβαρο" κατακτητή.
Όπου "βάρβαρος" = απαίδευτος με κάθε έννοια, για να μη παρεξηγούμαστε.