Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών

Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 20, 21 και 22 του ν. 3865/2010, που αφορούν το ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος

 
http://staratalogia.blogspot.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα μαυρη και σκοτινη διευκρινιστικη εγκυκλιος.
Τι γινεται τελικα? Δεν διευκρινιζει σαφες αυτα που μας ενδιαφερουν. Καταρχην ετσι οπως τοποθετει τα ορια, ειναι ΑΤΟΠΟΝ. Διοτι το 2011 26 χρονια μπορουν να εχουν μονο αυτοι που μεχρι το 2010 ειχαν 25. Ομως για αυτους ειπε οτι ηδη ειναι σε αλλη κατηγορια. Απευθυνεται λοιπον σε αυτους που μπηκαν απο το 86 και μετα. αυτοι ομως (πχ του 86) το 2011 θα εχουν 25, το 2012 26 κτλ.Δηλαδη ποτε δεν θα πιασουν το στοχο.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ υπονοειτε οτι οποιος εχει 25 πραγματικα, αυτοματα παιρνει και τα 5 πλασματικα (που και αυτα θεωρουνται "πραγματικα συνταξιμα") οποτε καποιος που μετα το 2011 αφου εχει τα 25 πραγματικα του στην ουσια εχει 30 συνταξιμα, αρα μπορει ανετα να φυγει στα 25 πραγματικα. ΔΗΛΑΔΗ οποιος μηκε το 86 να φυγει το 11, οποιος το 87 το 12, και ου το καθεξεις.
Αν ομως αυτο που σκεφτομε ισχυει, τοτε παλι σκεφτομαι για ποιο λογο βγηκε γενικα αλλαγη του νομου. Αφου και με την αλλαγη νομου μεχρι και το 2013 οσοι θα εχουν 25 θα μπορουν να φυγουν. Συμφωνα με το σκεπτικο αυτο θα εχουν προβλημα μονο αυτοι που θα εχουν 25 μετα απο το 14 που θα πρεπει ασχετα και με τα 5 πλασματικα να υπηρετησουν παραπανω. Αλλα αν ειναι ετσι, τοτε θα επρεπε ο νομος να εχει δεδομενα που θα αφορουσαν οχι απο το 2014 και μετα, αλλα να αφορουσαν αυτους που μπηκαν απο το 92 και μετα.
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΝΣΕΙΣ πρεπει αμεσα να παρουν θεση και να μας πυνε τι ακριβως εννοει ο νεος νομος και αν μην κανουμε ικασιες, ουτε να τρεχουμε απο τα νησια στο Γεν.Λογ.Του Κρατους το οποιο αλλα μας αυτο και αλλα η Υπηρεσια.
ΕΛΕΟΣ πια!!!!
Εχουμε γενικα το κρατος που μας υποβιβαζει γενικως,αλλα και την Υπηρεσια που μας αφηνει στο απολυτο σκοταδι!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν προσέξατε, η εγκύκλιος εκεί που ερμηνεύει για την αναγνώριση των 5 πλασματικών, αναφέρει μόνο τις ΕΔ και το ΠΣ.Δεν αναφέρει καθόλου την ΕΑ. Δηλαδή για την αναγνώριση των 5 ετών οι ΕΔ και το ΠΣ πρέπει να πληρώσουν για να τα εξαγοράσουν ενώ τους Αστυνόμους τα αναγνωρίζει σχεδόν δωρεάν. Αυτό το περάσανε οι αστυνομικοί φυσικά μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων τους και μπράβο. Δυστυχώς στις ΕΔ, δεν υπάρχει κάποιος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας. Για αυτό εμείς για την αναγνώριση των 5 ετών=60 μήνες θα πρέπει να πληρώσουμε 60 μήνες Χ 20% Χ της αμοιβής για πέραν του πενθημέρου εργασία. Στην υγειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Eιμαστε συνηθισμενοι στα σκωτσεζικα ντουζ,
απο δω και περα θα φερθουμε όπως μας φερονται, δεν εχουμε άλλη επιλογη πρεπει να προστατεψουμε την υγεια μας, και την οικογενειά μας.Ειμαστε οι τελευταίοι που ευθυνονται για τη διαλυση του κράτους και ειναι αδικο να πληρωσουμε εμεις τα κριματα τους, με νομους 24ετους!!! αναδρομικής ισχυος.
Θα κοψουμε το ποδι μας για να ξεφυγουμε απο το δοκανο που μας στησανε τοσο αδικα!!!

Ανώνυμος είπε...

H αναγνώριση των 5 πλασματικών χρόνων αναφέρει διαφορετικά σώματα από ότι ο νόμος (!!!!!). Ο νόμος αναφέρει τα ΣΑ και το ΠΣ. Αυτό είναι και το λογικό καθώς όλοι ξέρουν οτι στις ΕΔ δεν υπάρχει αμοιβή για απασχόληση πέρα του πενθημέρου....Ας το πει κάποιος σε αυτόν που έγραψε την εγκύκλιο...