Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΥΡΙΑΝΟ: 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ηχηρό μήνυμα έδωσαν οι μαθητές της Σύρου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου κατά των επισήμων!


Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς τους συμμαθητές τους που δεν συμμετείχαν στην παρέλαση και το άγαλμα του ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής. Σιωπηρή και ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων με μαύρα ρούχα, μαυρές σημαίες και φιμωμένα στόματα.

Μετά το πέρας της παρελάσης, τα παιδιά ''παρέλασαν'' και εκείνα στην πλατεία δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των επεισοδίων που βίωσαν την 21η Μαρτίου, που σημάδεψαν τη Σύρο και θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη τους. Μαζί τους συντάχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις - συνενώσεις των σχολείων, καταχειροκροτήθηκαν όλοι από τον Συριανό λαό και τον κόσμο που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις.
kepparou.blogspot.com

6 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ...ΣΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,,,,ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ....

Μάριος είπε...

Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που αποδεικνύονται πιο μαχητικά και αποφασιστικά από τους καναπεδάκιδες γονείς τους. Εξαιρετικό και το σύνθημα για τα ΜΑΤ και τους μπάτσους. Πάντα έτσι παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

οι αγωνιστές του 21 :

..... δεν στριβαν το κεφάλι αλλού.

..... δεν σηκώνανε πανώ και κάνανε σιωπηλή διαμαρτυρία.

..... δεν κάνανε απεργίες πείνας.

...... δεν φοράγανε μαύρες γραβάτες ή μαύρα περιβραχιόνια.


ΑΛΛΑ

..... κάνανε γιουρούσια και όποιον έπαιρνε ο χάρος.

..... τα κάνανε όλα ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ όταν στριμώχνονταν.

.... ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στα παιδια, αξια πιθηκακια της τηλεορασης, τρωνε τις "μπανανες" των demo-σιογραφων και χορευουν στο ρυθμο που τους επιβαλουν. Ας μην ξεχναμε οτι οι "φασιστες" του Υπουργειου παιδειας είναι τα "παιδια" του πολυτεχνειου του 74. Μηπως θελουν να μας πουνε οτι το πολυτεχνειο ηταν ενα φιασκο η απλα ενας έξυπνος μετασχηματισμος της χούντας? Οτι και να θελουν να μας πουν οι χαβαλε επαναστατες πρωτα θα επρεπε να μας το πουν στην καλπη. Αλλα οταν το 50% ψηφιζει το ιδιο πολιτικο συστημα και το αλλο 50% αδιαφορει και απεχει, μαλλον ο χαβαλες ειναι η κυρια αιτια της αντιδρασης παρα ενας δομημενος προβληματισμος

Ανώνυμος είπε...

Είναι ιδέα μου ή πραγματικά, στη σημαντικότερη επέτειο του νεότερου ελληνικού κράτους, δεν έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια καμιά ιστορική ταινία; Νομίζω ότι ο Κίσινγκερ θα χαιρόταν βλέποντας πόσο πέτυχαν οι μεθοδεύσεις που ξεκίνησε πριν από χρόνια. Τότε που έλεγε ότι ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και πρότεινε ως λύση την αλλοτρίωση της ιστορικής,της θρησκευτικής και της γλωσσικής του συνείδησης.
Μπράβο στους δασκάλους που το επέτρεψαν εν ονόματι θολοπροοδευτικών αντιλήψεων!
Μπράβο στους στρατιωτικούς που λουφάξανε σαν λαγοί αγωνιζόμενοι να κερδίσουν μια προαγωγούλα και φοβούμενοι μην και τους πουν χουντικούς!
Μπράβο στους πολιτικούς που μας ξεπούλησαν για να γίνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί και να βολέψουν τον κομματικό στρατό των κηφήνων τους!
Μπράβο στους Ελληναράδες πολίτες (και ξέρω πολλούς) που τα βάζουν με τους μετανάστες, αλλά οι μόνοι στη γειτονιά μου που έβαλαν σημαίες ήμαστε οι γονείς μου, η αδερφή μου, εγώ, ο βορειοηπειρώτης γείτονας και ο διπλανός μας!
Η απαξίωση από το Μνημόνιο έγινε και απαξίωση της πατρίδας μας από μας τους ίδιους! Ο δρόμος για το ξεπούλημα είναι διάπλατος!