Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ;

Το λειτούργημα των στρατιωτικών συνεχώς απαξιώνεται, συνειδητά ή μη και ποικιλοτρόπως από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ.
Γράφει ο Αντιναύαρχος Γκιόκεζας Αθανάσιος 
Επίτιμος Αρχηγός Στόλου

ΠΑΡΟΝ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ όταν ήσουν αρχηγός στόλου τι έκανες για όλα αυτά??

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα, μόνο να σκύβουν το κεφάλι ξέρουν περαστικά στους ναυαρχούκους no more δεξίωση και καναπεδάκια ναύαρχε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό ένας πρώην αρχηγός στόλου να συνδέει απόλυτα το κύρος με τον μισθό...!!!
Η απαξίωση άρχισε από μέσα και συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Ο μοναδικός που μπορεί να μας προστατεύσει από την απαξίωση είναι ο εαυτός μας...

Όλοι οι αρχηγοί είναι λίγοι μα πάρα πολύ λίγοι....

Απόδειξη: να βρεί κάποιος έναν αξιόλογο γραπτό λόγο όσο ήταν και είναι τώρα εν ενεργεία...

Ανώνυμος είπε...

Απορω γιατι τα γραφουν αυτα τωρα που ειναι απο την απ'εξω.
Οταν φορουσαν τα γαλονια οι οσφυοκαμπτες τι κανανε ??
Και μην αρχισεται τα σχολιακια γιατι αυτοι που φορουσαν παντελονια και χτυπουσαν το χερι στο τραπεζι οταν χρειαζοταν ειναι γνωστοι και δε νομιζω ο συγκεκριμενος να ειναι ενας απο αυτους

efipposefippos@yahoo.com είπε...

Σφυρίζοντας αδιάφορα όταν οι συνάδελφοί τους έπεφταν δολοφονημένοι από διαστροφικούς ανθέλληνες και σιωπώντας όταν ένας Ντερτιλής παραμένει στα κάτεργα κατά παράβαση κάθε Νόμου και κάθε Δικαίου οι σημερινές ένστολες όρνιθες μπορούν να συνεχίσουν να πηδιούνται για το εφ άπαξ!

Έτσι κι αλλιώς σε ώρα κρίσεως ο Λαός θα προτάξει στήθη μιας και τα δικά τους ασφυκτιούν στα σουτιέν των "κρίσεων προαγωγών"!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κε ΝΑΥΑΡΧΕ ε.α. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ/ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΑ ΕΑΝ ΑΠΑΡΙΘΜΟΥΣΑΤΕ (ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ) ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΑΝΕ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ. ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΣΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΣΙΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι και ψάχνουν προστάτες π...@...ς.; Μόνοι τους δεν μπορούν να αγωνιστούν;

Ανώνυμος είπε...

Παραπονιεται ο μιστερ Ναυραρχος στον κ.Δντη της εφημεριδας,να κανενα παιδακι που κλαιγεται στη μαμα του,για το οτι ο Ναυραχος και οι ομοιοι του δεν παιρνει οσα ο Δικαστικος,και ετσι θεωρει πως απαξιωνεται!!Δεν γραφει καθολου για το ποσα παιρνουν οι κατωτεροι Αξκοι,οι Υπαξκοι,για το πως ζουν αυτοι και οι οικογενειες τους!!Για το μονο που ενδιαφερονται τα γαιδουρια εινα ιτα φραγκα που ΜΟΝΟ αυτοι παιρνουν!!!Ουστ ρε!!Κανονικα πρεπει να κοπουν ολες οι συνταξεις πανω απο 2χιλιαρικα απο ολα αυτα τα γαιδουρια!!Προσβαλουν τις Ε.Δ και τον Ελληνικο λαο!!!Δεν εχουν προσφερει ποτε τους τιποτα,και δεν αξιζουν μια!!

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι στρατηγοι, οι ναυαρχοι,οι πτεραρχοι εκαναν το αγροτικο τους στις πλατες των αξιωματικων και των υπαξιωματικων και τωρα εκ του ασφαλους κανουν ρητορικη,τις ιδιες αναγκες εχει η οικογενεια του ναυαρχου με την οικογενεια ενος λοχια αν το καταλαβουν ποτε αυτο τα φωτεινα μυαλα τους ισως να αλλαξει το στρατευμα καποια μερα.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκαθαρίζω ότι δεν ανείκω σε καμιά ευγενική ράτσα αξιωματικών και ναυάρχων.Απλά για τον παραπάνω φίλο , αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί οι οικογένειες να έχουν τις ίδιες ανάγκες, σίγουρα όμως ο ναύαρχος , ο στρατηγός και γενικά ο κάθε ανώτερος και ανώτατος αξιωματικός έχει άλλες υποχρεώσεις και φαντάζομαι πολλές περισσότερες από αυτές του ΕΠΟΠ του λοχία κλπ κλπ.
Ας μη τα ισοπεδώνεις λοιπόν όλα

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δεν ισοπεδωνει τιποτα και σιγουρα ο καθενας πρεπει να αμοιβεται αναλογα με την θεση του στο στρατευμα και τις ευθυνες που εχει, αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος πως οι αναγκες των οικογενειων ειναι οι ιδιες! Δεν μπορει να υπαρχει στρατος δυο και τριων ταχυτητων γιατι πολυ απλα παυει να ειναι στρατος. Οι μεγαλοι ηγετες στην στρατιωτικη ιστορια των ελληνων, δεν ξεχωριζαν απο τις παχυλες αμοιβες τους, τις δεξιωσεις, την ευκολη και μεγαλη ζωη στα σαλονια, ουτε απο την ελιτιστικη συμπεριφορα τους. ηταν μπροστα στην γραμμη, παραδειγμα για ολους, δικαιολογωντας ετσι με την παρουσια τους την δικαιωματικα ηγετικη τους θεση (Λεωνιδας, Αλεξανδρος, Κολοκοτρωνης και τοσοι αξιωματικοι σε Μακεδονια, Μ. Ασια, Βορεια Ηπειρο, Κυπρο).Σεβασμος λοιπον προς τον συναδελφο και τον εαυτο μας, την ΄δουλεια΄ μας και την στολη μας, αλλα και απο την πλευρα της πολιτειας αν δεν λυθει για τους στρατιωτικους το βιοποριστικο τους πλεον προβλημα και δεν νιωσουν οτι το συστημα λειτουργει με βαση την αξιοκρατια (οσο αυτο και να μην βολευει πολλους), τοτε το μονο που μας περιμενει, ειναι η αλωση της πολης...

Ανώνυμος είπε...

Ένας σωρός ηλίθια και αηδιαστικά σχόλια από κομπλεξικούς. Ένα σεβάσμιο γεροντάκι έστειλε μια επιστολή και διαμαρτύρεται με κόσμιο τρόπο για την σημερινή κατάντια μας και όλοι οι άσχετοι και κομπλεξικοί έπεσαν να τον φάνε λες και φταίει αυτός για το χάλι μας.

Ο Ναύαρχος Γκιόκεζας ήταν Αρχηγός Στόλου το 82-84 και ανήκε σε μια γενιά που είχε δει πολέμους και χούντες. Δουλειά του ήταν να προετοιμάζει επιχειρησιακά το στόλο για πόλεμο και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις και συνδικαλισμούς. Αυτό έπραξε.

Κάτι ακόμα προς όλους τους κομπλεξικούς εκεί έξω. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει Αξιωματικός ανεξαρτήτως οικογενειακής ή άλλης κοινωνικής καταγωγής. Το να είσαι αξιωματικός σημαίνει πάνω απ'όλα απεριόριστη ευθύνη που σε κυνηγάει σε όλες τις θέσεις που περνάς. Παρ' όλα αυτά ελέω κάποιων ισοπεδωτικών λαϊκίστικων πολιτικών έχουμε φτάσει σχεδόν να πληρωνόμαστε όλοι ίσα κι όμοια μόνο με τα χρόνια παραμονής στο στράτευμα.

Όποιος νομίζει ότι αξίζει να πληρώνεται όσο ένας Ναύαρχος ας έστρωνε τον κώλο του όταν έπρεπε να μπει στη Σχολή Δοκίμων. Αυτό λέγεται αξιοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ. ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΝΑΝ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ,ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΟΥΣ

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΤΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ......

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!!!ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!!!ΜΙΖΕΣ,ΡΕΜΟΥΛΕΣ Κ.Λ.Π!!ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 27 Μαρτίου 2011 5:54 μ.μ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ,ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ.
-"Ένας σωρός ηλίθια και αηδιαστικά σχόλια από κομπλεξικούς."
ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΙ.

-"Ο Ναύαρχος Γκιόκεζας ήταν Αρχηγός Στόλου το 82-84 και ανήκε σε μια γενιά που είχε δει πολέμους και χούντες. Δουλειά του ήταν να προετοιμάζει επιχειρησιακά το στόλο για πόλεμο και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις και συνδικαλισμούς. Αυτό έπραξε."
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟΛΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ,ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΚΑΙ Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

-"Κάτι ακόμα προς όλους τους κομπλεξικούς εκεί έξω."
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

- "Όποιος νομίζει ότι αξίζει να πληρώνεται όσο ένας Ναύαρχος ας έστρωνε τον κώλο του όταν έπρεπε να μπει στη Σχολή Δοκίμων. Αυτό λέγεται αξιοκρατία."
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
- ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ.
- ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Οπως λεει και ο υεθα οποιος εχει στοιχεια γαι μιζες, ρεμουλες κλπ στο εισαγγελεα, οχι μονο να λεμε....