Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αποδέσμευση 411 Γ.Σ.Ν.

Αποδέσμευσαν τις εγκαταστάσεις του 411 Γ.Σ.Ν.

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την αποδέσμευση εγκαταστάσεων του 411.Γ.Σ.Ν., σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Το ΓΕΣ/ΔΥΓ εξέδωσε από 19-10-2010 απόφαση για παραχώρηση της πτέρυγας νοσηλείας στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, με ταυτόχρονη διατήρηση μόνο ενός θαλάμου βραχείας νοσηλείας για τις ανάγκες της στρατιωτικής υπηρεσίας.

Μετά από συνάντηση του Διευθυντή του 411 ΓΣΝ με το Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου αποφασίστηκε, πιο συγκεκριμένα, το 411 ΓΣΝ να διατηρήσει ένα θάλαμο 8 κλινών και να παραχωρήσει τους λοιπούς θαλάμους στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κατόπιν αναδιαμόρφωσης της υπάρχουσας πτέρυγας από τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΓΠΝ Τρίπολης.

Ερώτηση 12728/09-03-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Στις εγκαταστάσεις του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί προσφορά των αποδήμων Αρκάδων, οι οποίοι εκφράζονται από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και η οποία από την κατασκευή του Νοσοκομείου και μέχρι σήμερα στηρίζει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, συστεγάζεται και το 411 Γ.Σ.Ν.

Ένα σημαντικό τμήμα των εγκαταστάσεων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κατέχει το 411 Γ.Σ.Ν., συνολικής έκτακτης 2.120 τ.μ. παρά το γεγονός, ότι ελάχιστοι από τους Χώρους αυτούς χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης των στρατιωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη. Οι πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης του Νοσοκομείου οδήγησαν σε μείωση της δυναμικότητας του σε αριθμό κλινών από 218 σε 177. είναι προφανές ότι η αποδέσμευση των εγκαταστάσεων που καταλαμβάνει το 411 Γ.Σ.Ν. αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των ασθενών οι οποίοι προέρχονται πέραν του Νομού Αρκαδίας και από τους γειτονικούς νομούς. Παράλληλα, η παροχή νοσοκομειακής φροντίδας στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να συνεχιστεί κατόπιν συνεργασίας με τη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας.

Κατόπιν αυτών

Ερωτάται ο αξιότιμος κ. Υπουργός

Εάν είναι στις προθέσεις σας η αποδέσμευση των εγκαταστάσεων τις οποίες κατέχει το 411 Γ.Σ.Ν.;

Ο Βουλευτής

Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

SOS ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΑΣ !!!!! http://ellanodikis.blogspot.com/2011/02/sos.html