Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο Ραγκούσης για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών

".. έχεις ένα οικονομολόγο ένστολο, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από ένα οικονομολόγο ο οποίος δεν είναι ένστολος"!!!

Σχετικό άρθρο:ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ !!!‏

Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΝΕΤ, 15/03/2011

«κα ΣΤΑΗ:

Κύριε Ραγκούση, υπάρχουν περίπου 300.000 υπάλληλοι του δημοσίου οι οποίοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, έτσι δεν είναι; Δικαστικοί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες και άλλοι.

Τι θα γίνει με αυτούς;

κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Κοιτάξτε, υπάρχουν, τα περισσότερο αν όχι όλα τα ειδικά μισθολόγια δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί στη βάση τους στην πραγματικότητα αφορούν πολύ ειδικές κατηγορίες στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή για παράδειγμα τον γιατρό δεν μπορείς να τον εξομοιώσει με κάποιας άλλης ειδικότητας δημόσιο υπάλληλο.

Αυτό όμως που θα κάνουμε είναι το μισθολόγιο στο δημόσιο να έχει ενιαία λογική. Άρα, ο γιατρός είτε είναι στο ΕΣΥ, είτε για παράδειγμα στους Δήμους, υπάρχουν ιατρεία των Δήμων, είτε ο γιατρός είναι κάπου αλλού, ο γιατρός να αμείβεται με τις ίδιες αποδοχές.

Επίσης να διευκρινίσω με την ευκαιρία ότι ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις μας να καταργήσουμε ειδικά μισθολόγια που επίσης, ξαναλέω, είναι από τη φύση τους είναι τελείως ξεχωριστά. Οι δικαστικοί με ποιον να εξομοιωθούν;

κα ΣΤΑΗ:

Όπως ας πούμε δικαστικών, στρατιωτικών;

κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Δεν μπορούν, από τη φύση τους, αυτά τα μισθολόγια να καταργηθούν διότι ακριβώς δεν μπορείς να βρεις ή να εξομοιώσεις τον ρόλο ή την ευθύνη ενός δικαστικού με οποιοδήποτε άλλο δημόσιο υπάλληλο, εξ αντικειμένου.

Αλλά να σας φέρω ένα παράδειγμα, για να καταλάβετε τι σημαίνει, όμως, ενιαία λογική του μισθολογίου, ότι όταν θα έχεις, όμως, ένα οικονομολόγο ένστολο, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από ένα οικονομολόγο ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε ένα Υπουργείο, παραδείγματος χάριν στο Υπουργείο Οικονομικών.

κα ΣΤΑΗ:

Οπότε θα υπάρξει εξομοίωση στο ειδικό μισθολόγιο, ας πούμε. Αυτό μου λέτε τώρα.

κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Θα υπάρξει αυτή η πολύ δύσκολη προσπάθεια να επικρατήσει μία ενιαία λογική χωρίς την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων που από τη φύση τους δεν μπορούν να μην υπάρχουν.»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λιάννα Κανέλλη, Ελληνικό Κοινοβούλιο, Δεκέμβριος 2010

Ο λόγος έκλεισε ως εξής:


"Όταν δεν μπορείτε να στηρίξετε ως σάρκα εκ της σαρκός σας τον ένστολο Έλληνα στο εικοστό πρώτο αιώνα και τον κάνετε μισθοφόρο, μην ψάχνετε να βρείτε πόσο πάει το κλειδί της κερκόπορτας. Μην το ψάξετε. Θα το βρείτε σε ξεπουλημένα από την πατρίδα πολύ φθηνά γαλόνια."

Τα σχόλια περιττεύουν...

Periklis είπε...

Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στο θολωμενο μυαλό αυτού του απίθανου παριανού επιχειρηματια και ροδιτη δήμαρχου,που απο το πουθενά έγινε κυρίαρχος του δημοσιου και μη τομεα στην Ελλαδα, καθώς με την "εφευρετικοτητα" του καλλικρατη διαλυει τα παντα, τοπικη αυτ/ση , νοσοκομεια , σχολεια, στρατό, τα πάντα.
Με βάση λοιπόν την τετραγωνη λογική ραγκούση οι ενταξεις στο μισθολογιο θα γινουν και με βαση τις ειδικοτητες. Ακούστε λοιπον, στις ΕΔ έχουμε ειδικοτητες που αντιστοιχουν και σε άλλα υπουργεια,πχ οι γιατροι του Στρατου γιατι να μην ενταχθουν στο ειδικο μισθολογιο των γιατρων του πολιτικου τομεα? Οι οδηγοι διαφορων οχημάτων του στρατου γιατί να μην ενταχθουν στο ενιαιο μισθολογιθο των οδηγών των ΕΘΕΛ κλπ ΔΕΚΟ? Οι στρατιωτικοι δικαστες γιατί να μην ενταχθουν στο μισθολογιο των δικαστων του πολιτικου τομεα? Οι πτυχιουχοι αξκοι και υπξκοι διαφορων ειδικοτητων οπως νομικης, πολυτεχνείου δεν θα πρεπει να πληρωνονται με μισθολογιο πολιτων συναδελφων του?
Δηλαδή κάπου δε μας τα λεν καλα , για να μη πω οτι μας δουλευουν χοντρά. Ο ραγκουσης, βενιζελος και ο παπακωνσταντινου πρεπει να δωσουν λόγο για το τι εξυπηρετουν με τις διακρισεις τους και τις αλλοπρόσαλλες ιδεες τους.
Επίσης η γελοια αποψη του κ ραγκουση οτι η ευθυνη του δικαστικου δεν μπορει να εξομοιωθει με κανενος αλλου υπαλληλου. Γιατι? Τι θα πει δικαστικος και εφοσον ειναι τοσο πολύτιμος για το κρατος με τεραστια ευθυνη πως του δινετε το δικαιωμα να απεργει?
Ο στρατιωτικος τι ειναι για σας? Μειωμενης ευθυνης ? και αν είναι ετσι και δεν σας απασχολει για τι του απαγορευεται το συνδικαλισμο? την απεργια? Γιατι μας υποβαθμιζετε συνεχως? μας απαξιωνετε? μας εξευτελιζετε?
Μπορει να θέλετε να μας τρελανετε,όμως δε θα σας περασει, θα ειμαστε εδώ και θα αντιστεκομαστε εστω μεσω Blogs στον αριβισμο σας και στο πογκρόμ εναντιον του προσωπικου των Ενοπλων Δυνάμεων.

Tom είπε...

Ο πολίτης οικονομολόγος είναι μόνο οικονομολόγος, ο ένστολος οικονομολόγος είναι οικονομολόγος αλλά πάνω απ'όλα είναι και στρατιώτης...