Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΟΙ ΔΡΑΣΙΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

"ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ"!

Μαζί τους και οι ''Ανενταχτοι Πατριώτες'' τραγούδησαν και βρoντοφώναξαν: «Γρίβα κοιμήσου, ξεκουράσου, η Ένωση θα γίνει την θέλουν τα παιδιά σου »
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Παιανίας για να ακούσει τις διαλέξεις από τους προσκεκλημένους ομιλητές.Έγινε αναφορά στην προπαρασκευή του αγώνα και τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει ο Αρχηγός κατά την κάθοδο του στην Κύπρο, ώστε να προετοιμάσει τον ανταρτοπόλεμο που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η επιγραμματική απόδοση ολόκληρου του έπους της ΕΟΚΑ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική με έμφαση κυρίως στους αφανείς ήρωες όπως ο Δημητράκης Δημητριάδης που ήταν μόλις επτά ετών και την αντίδραση των γονέων όταν μάθαιναν την αυτοθυσία των ηρώων : ''Χαλάλιν της πατρίδας χίλιες φορές ο γιός μου’’.

Οι ομιλίες αυτή τη φορά δεν έκλεισαν με τον εθνικό ύμνο όπως συνηθίζεται αλλά ακολούθησε λαμπαδηφορία. Ας μην ξεχνάμε πως επί ΕΟΚΑ εκτός από τους αντάρτες στα βουνά , πλήθος κόσμου κατέβαινε σε συλλαλητήρια δίνοντας έτσι την δική του συνδρομή στον αγώνα αλλά και υποστήριξη στους αντάρτες, δηλώνοντας ότι διεκδικούσαν τα δίκαια ολόκληρου του Ελληνικού Κυπριακού λαού και δεν αποτελούσαν «τρομοκράτες» όπως τους χαρακτήριζαν οι κατακτητές και οι συνοδοιπόροι τους κουμουνιστές, με σκοπό να πλήξουν τον αγνό αυτό αγώνα για Λευτεριά, Αυτοδιάθεση, Ένωση.

Παρά την ελαφριά βροχή που υπήρχε,ουδείς εγκατέλειψε την λαμπαδηφορία, που υπό την ιαχή συνθημάτων όπως «ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ, ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ », «Την 1η Απριλίου γράψαμε ιστορία, ΟΧΙ ΟΧΙ στην Ομοσπονδία », «Γρίβα κοιμήσου,ξεκουράσου,η Ένωση θα γίνει την θέλουν τα παιδιά σου » κ.α. κατέληξε στον λόφο του Φιλοπάππου στο Θησείο. Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που χειροκροτούσε στη θέα της λαμπαδηφορίας και ζητούσε να ενημερωθεί για τον σκοπό της. Εκεί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 00:15 1η Απριλίου, οι Δρασίτες τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του φορέα.

Όλοι αυτοί οι Αγωνιστές της Λευτεριάς, ας αφυπνίζουν από τον πνευματικό λήθαργο και την πνευματική οκνηρία, όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να συναινέσουν σε ενδοτικές λύσεις και να συνεχίσουν να αποπνέουν αγωνιστική διάθεση, προσήλωση στ' ανώτερα ιδανικά και ετοιμότητα για θυσία, όσους παραμείναμε πιστοί συνεχιστές.
http://www.stoxos.gr/2011/04/1.html
ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ / ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: