Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Το έγγραφο του ΓΕΣ για το στρατόπεδο Παρμενίωνα που κρατούσε κρυφό ο Γιώργος Αλεξανδρής

Φέρνουμε στο φως το έγγραφο του ΓΕΣ που κρατούσε κρυφό επί 2 χρόνια ο πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το οποίο ακυρώνεται η παραχώρηση του στρατοπέδου Παρμενίωνα στον Δήμο

Το απέκρυπτε για να προχωρήσει η μελέτη και η ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή ενός έργου πολλών εκατομμυρίων σε έκταση που δεν ανήκει στον Δήμο!!!

Top Secret ήταν για τον πρώην
Δήμαρχο το έγγραφο του ΓΕΣ
Ένα πολυσυζητημένο θέμα που απασχόλησε κατά κόρον το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης τα τελευταία χρόνια ήταν το Πάρκο Αλτιναλμάζη (πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα). Το θέμα αυτό μονοπώλησε και την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. και μετά τα όσα ειπώθηκαν για δυο και πλέον ώρες, δημιουργήθηκαν εντάσεις, γεννήθηκαν αντιδράσεις και δρομολογήθηκαν εξελίξεις καθώς, όπως έγινε γνωστό, η έκταση ανήκει ακόμη στον στρατό!!! μια και ισχύει απόφαση του 2008 για ανάκληση της παραχώρησης του στρατοπέδου στο Δήμο.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση αλλά και ένταση στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η αποκάλυψη του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ότι ο κ. Γιώργος Αλεξανδρής απέκρυψε σειρά εγγράφων από τις υπόλοιπες παρατάξεις αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου...»

«Πριν λίγες μέρες ανακαλύψαμε έγγραφο του ΓΕΣ προς τον πρώην δήμαρχο, που ανέφερε την ανάκληση της προσωρινής παραχώρησης του στρατοπέδου προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης κάτι, το οποίο δεν γνώριζαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Λαμπάκης και κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, λέγοντας πως ο ίδιος κρατούσε τα πραγματικά γεγονότα κρυφά. Υπάρχει υποστήριξε νομικό και ηθικό ζήτημα αφού ο κ. Αλεξανδρής απέκρυψε για 1,5 χρόνο τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις, όσο και από τις Υπηρεσίες του Δήμου ένα έγγραφο του στρατού που ακυρώνει την παραχώρηση χρήσης του στρατοπέδου Παρμενίωνα στον Δήμο.

Και ενώ δεν είχε την κυριότητα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η δημοτική αρχή προχώρησε στη σύνταξη μελέτης και μάλιστα με ανάθεση, αλλά και στην ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή ενός έργου πολλών εκατομμυρίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά» Μιχάλης Κογιομτζής, τόνισε πως προέχει να επιστρέψει στην κυριότητα του δήμου το πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι πολεοδομικές διαδικασίες των στρατοπέδων Ζήση και Ιωάννου για να ανοίξει ο δρόμος της διεκδίκησης, σημειώνοντας ότι είναι ανάγκη ένα τμήμα του χώρου να δοθεί για ανέγερση σχολείων.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως είτε υπάρχει δόλος από την πλευρά του κ. Αλεξανδρή είτε αμέλεια στα όρια της χαζομάρας.
«8 χρόνια κοροϊδευόμαστε σε αυτήν την υπόθεση. Να παλέψουμε όλοι μαζί να έρθει στην κυριότητα του δήμου η έκταση και να δημιουργήσουμε σχολεία μέσα σε αυτήν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δευτεραίος.

Από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο κ. Νίκος Γρηγοριάδης υπερασπίστηκε τις πρακτικές του Γιώργου Αλεξανδρή, τονίζοντας ότι η κυριότητα του "Παρμενίωνα" ανήκει στο δήμο και παρουσίασε σειρά εγγράφων επιχειρώντας να αποδείξει ότι η διοίκηση του Γιώργου Αλεξανδρή λειτούργησε νομότυπα και πως δεν υπήρχε κανένας δόλος από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε κανένα στάδιο της διεκδίκησης, αφού υπάρχει και νομοθεσία που προβλέπει ότι το 50% των στρατοπέδων που απομακρύνονται από την πόλη ανήκει στο δήμο.

Το έγγραφο του ΓΕΣ που ακυρώνει την παραχώρηση του στρατοπέδου Παρμενίωνα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το οποίο κρατούσε κρυφό ο Γιώργος Αλεξανδρής
alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: