Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

"Με τα κόμπλεξ... υπό μάλης"

Ποιες σκοπιμότητες λοιπόν εξυπηρετεί αυτό το θλιβερό και υβριστικό δημοσίευμα που παράλληλα αποτελεί ύβρη και προσβολή του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις προέρχονται και του οποίου έχουν τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση;

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Χθες βράδυ σας κοινοποίησα την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στην διεύθυνση της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ως απάντηση στο δημοσίευμα του Κ. Ζούλα. Πολλοί δεν είχαν υπόψη τους το άρθρο. Μπορούν να το διαβάσουν παρακάτω: Με τα κρουασάν... υπό μάλης Την επιστολή μου κοινοποίησα επίσης στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ και σε πολλούς φορείς και προσωπικότητες της Χώρας.

Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις:

Ø Επί πολλά χρόνια διαβάζω την εν λόγω εφημερίδα. Οπωσδήποτε κάθε Κυριακή. Σήμερα η οργή μου δεν μου επέτρεψε να την αγοράσω. Πήρα κάποια άλλη.

Ø Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει δημοσιευθεί περισσότερο εμετικό και κατάπτυστο κείμενο κατά των στελεχών των ΕΔ. Βγάζει ένα μίσος ανεξήγητο. Ρέει η χολή. Λογική εξήγηση δεν υπάρχει, όσο άσχημα και να πέρασε στη θητεία του ο συντάκτης (που μάλλον, ως δημοσιογράφος και γιος γνωστού δημοσιογράφου, την «έβγαλε» σε κάποιο γραφείο των Αθηνών).

Ø Αναρωτιέμαι τι σκοπό εξυπηρετεί το δημοσίευμα αυτό. Διότι μπορεί μεν ο συντάκτης να είναι ένας χαμηλού επιπέδου δημοσιογράφος (που εν προκειμένω χρησιμοποιείται μάλλον ως «λαγός») η εφημερίδα όμως είναι από τις πλέον έγκυρες. Μη μας πούνε ότι «σέβονται την ελευθερία της γνώμης του δημοσιογράφου» διότι θα γελάσουμε… Μάλιστα εδώ πρόκειται για «ελευθερία στην ύβρη», αλλά ταυτόχρονα και για διαφαινόμενη προσπάθεια απαξίωσης και αποδόμησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενός από τους κύριους πυλώνες της εθνικής μας υπόστασης.

Ø Θα πάω τη σκέψη μου λίγο παραπέρα: τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την προσπάθεια αποδόμησης της Ιστορίας που επιχειρείται εδώ και καιρό από ένα άλλο σκέλος του ίδιου συγκροτήματος, το ΣΚΑΪ; Υπερβολικό; Ίσως. Έχω όμως το δικαίωμα να σκέπτομαι, να προβληματίζομαι και να αξιολογώ τις ενδείξεις.

Ø Μια άλλη διαπίστωση, ίσως πιο θλιβερή, είναι ότι ως κλάδος στερούμεθα ηγεσίας. Φυσικά δεν εννοώ τις Ενώσεις, τα Δ.Σ. κ.ά. αλλά μια ηγεσία υψηλού επιπέδου που θα είχε δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε παρόμοιες καταστάσεις που προσβάλλουν τον Στρατό και το Έθνος. Μια ηγεσία που ΣΗΜΕΡΑ θα είχε ζητήσει ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είχε συνεγείρει τον Ελληνικό Λαό. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ζητάω πολλά ή ότι είμαι εκτός πραγματικότητας, μάλλον σημαίνει ότι έχουν επιτύχει οι αποδομητές τους στόχους τους.

Ø Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, σκληρή και δυναμική. Δεν αρκεί να πάψουμε να παίρνουμε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπως προτείνουν πολύ συνάδελφοι που είχαν την καλοσύνη να μου απαντήσουν. Πέραν αυτών, ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αποδείξει ότι ΕΝΝΟΟΥΣΕ τα όσα είπε προχθές προς την ανωτάτη ηγεσία των ΕΔ. Ανάλογη πρέπει να είναι και η αντίδραση του Κυρίου ΥΠΕΘΑ.

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άλλη άποψη ή γνώμη προκειμένου να γίνει κάτι.

Με εκτίμηση

Δρ. Ιωάννης Παρίσης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά πολλά από αυτά που λέει το άρθρο ισχύουν. Εγώ υπηρέτησα τη θητεία μου σε μάχιμη μονάδα, αλλά έχω ακούσει τα σκηνικά που περιγράφονται από πολλούς γνωστούς και φίλους. Ακραίο και άδικο να βάζουμε όλους τους στρατιωτικούς στο ίδιο τσουβάλι, αλλά ουτοπικό να λέμε και ότι τίποτα από αυτά που αναφέρει το άρθρο δεν συμβαίνει. Δεν πάει το γλείψιμο και το βύσμα σύννεφο στις Ένοπλες Δυνάμεις για το ποιός θα αποφύγει στα σύνορα και θα πιάσει τις θέσεις-φιλέτα στις μεγάλες πόλεις; Δεν παρακαλάνε κάποιοι να βολευτούν σε θέσεις σε μη μάχιμες μονάδες; Δεν υπάρχουν ένστολοι που αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους σαν μία απλή δουλειά δημοσίου υπαλλήλου; Εσείς οι ίδιοι πρώτα από όλα (οι στρατιωτικοί) δεν καταγγέλλετε, ακόμα και εδώ, συναδέλφους σας που έστησαν ολόκληρες καριέρες με τις πλάτες και το σπρώξιμο άλλων παραγόντων;

Όλοι έχουμε πάει στρατό και έχουμε δει και τα παράλογα και τα στρεβλά και τα προκλητικά του χώρου των Ενόπλεων Δυνάμεων. Και εξάλλου ως τομέας του ελληνικού δημοσίου, πως θα μπορούσε ο στρατός να ξεφύγει από τις πελατειακές σχέσεις , τη ρεμούλα και το φάγωμα χρήματος, τα οποία χαρακτηρίζουν όλο το ελληνικό Δημόσιο; Είπαμε δεν είναι όλοι έτσι, αλλά δεν σημαίνει ότι και κάποιοι δεν είναι έτσι.

Και σε τελική ο κ. Ζούλας δεν επικαλείται κανένα ρεπορτάζ ή δημοσιογραφική έρευνα. Την εμπειρία του από τη θητεία του καταθέτει ο άνθρωπος. Και, επειδή αναφερθήκατε στη γνώμη του κόσμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, να ξέρετε ότι τα ίδια λένε και πάρα πολλοί πολίτες καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από τη θητεία τους στο στρατό. Άτοπα λοιπόν όλα αυτά τα σενάρια περί σκοτεινών συνομωσιών και μοχθηρών σχεδίων κατά των ένστολων. Εκτός αν πιστευτέ ότι δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Apostolos είπε...

Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται (στοιχεία από διαδίκτυο που ουδέποτε διαψεύστηκαν): Ζούλας Κ. - δημοσιογράφος [ΕΡΤ με ετήσιο μισθό 58.428 ευρώ, από Δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνας με μηνιαίο μισθό 3.200 ευρώ και από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (?).

Επίσης στην ΕΡΤ εργάζονται ή εργάζονταν επίσης οι παρακάτω με το ίδιο επίθετο:
Ζούλας Ο. – τηλεπαρουσιαστής με ετήσιο μισθό 120.000 ευρώ.
Ζούλας Α. – συντηρητής & ανατυπωτής φωτογραφικού αρχείου με ετήσιο μισθό 68.985 ευρώ.
Ζούλας Σ. – ειδικός σύμβουλος με ετήσιο μισθό 122.066 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

H φράση που έχει επικρατήσει στην κοινωνία "εκεί που αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογικής" είναι άραγε τυχαία; Πόσες φορές παιδιά που πήγαν να υπηρετησουν τη θητεία τους δεν έγιναν οι φιλιπινέζες κάποιων καραβανάδων; Εγώ ως ταχυδρόμος έτρεχα σαν τρελός να προλάβω εκτός από την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας, να κάνω και τα θελήματα που μου ανέθεταν οι αξιωματικοί του στρατοπέδου (από το να πληρώσω τους λογαριασμούς του κινητού τους, μέχρι να πάρω τα βιβλία για το μεταπτυχιακό ενός). Και πριν μιλήσει κάποιος για βίσμα, εκανα κανονικά και τις υπηρεσίες μου στο στρατόπεδο.
Φυσικά είδαμε και εμείς στρατιωτικούς να παίρνουν φαγώσιμα από τα ψυγεία των μαγειρίων ή γραφική ύλη από το γραφείο για το σπίτι τους. Φυσικά και καταλάβαμε ότι μας τάιζαν ότι σαβούρα υπήρχε γιατί με κομπίνα έβαζαν στην τσέπη τα χρήματα για τη σίτισή μας. Δεν συμβαίνουν αυτά στον στρατό; Τόσος κόσμος που τα έχει ζήσει έχει πάθει ομαδική παράκρουση; Διαφέρει ο στρατός από όλο το υπόλοιπο δημόσιο; Όποιος φοράει τη στολή αυτομάτως καθαγιάζεται; Δεν υπάρχουν λαμόγια και παρτάκηδες και στις ένοπλες δυνάμεις όπως σε όλη την ελληνική κοινωνία;

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα του Ζούλα. Κάποιος έπρεπε να τα πει αυτά για τα βίσματα στρατιωτικούς των μη μαχιμων μονάδων που τους πληρώνουμε από το υστέρημα μας για να μην κάνουν τίποτα. Γιατί δεν κάνουν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να καλύπτουμε τα βύσματα. Πρώτοι όσοι στρατιωτικοί είναι εντάξει στην δουλειά τους και προσφέρουν στην Πατρίδα, πρέπει να ξεμπροστιάσουν τα ζώα τους καραβανάδες που δίνουν κακό όνομα στο στράτευμα και που νομίζουν ότι τα στρατευμένα Ελληνόπουλα είναι οι φιλιππινέζες τους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι αμπελοφιλόσοφοι αντέχετε άραγε να πληρώσετε τους στρατιωτικούς όσο παίρνει ένας αληθινός στρατιωτικός και μετά να του απαιτήσετε να φερθεί στους φαντάρους σαν σε αληθινούς στρατιώτες??? Δεν νομίζω. Σφυχτίκατε όταν σας έστειλαν οι βάρβαροι να πληρώσετε την ΔΕΗ και εξαγριωθήκατε όταν σας ζήτησαν ένα φραπέ. Δεν νομίζω λοιπόν να αντέχετε ούτε εκπαίδευση μέσα στην βροχή ούτε καψώνι και φυλακή(αληθινή φυλακή όχι καμπανούλα) για τους απείθαρχους. Δεν αντέχετε να σας γυμνάσουν σαν άντρες ούτε να σας εκπαιδεύσουν σαν να πηγαίνατε να πολεμήσετε σαν άντρες. Πείτε μου λοιπόν ένα λόγο γιατί ο αξιωματικός που του έχουν πρήξει τα @@ για κάθε μαμάκια(που δεν σας τιμά αλλά δεν είναι οι λίγοι που ακούστηκαν τελικά) για κάθε φυγόπονο και κάθε μαλθακό που του πόνεσε το μαβλί του επειδή το καλοριφέρ έκλεισε στις 11 αντί στις 12, ένα λόγο αυτός ο άνθρωπος να σας φερθεί σαν στρατιώτες και να μην του στρίψει και διαολοστείλει όλους εσάς που καταντήσατε τον στρατό έτσι. Για τα 1300 € που παίρνει 700 χλμ από το σπίτι του με 25 διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, 40 υπηρεσίες και 25 νυχτερινες-καθολικές ενώ έχει γυναίκα και παιδί μόνους στο σπίτι μακρυά από οποιοδήποτε γνωστό και συγγενή χωρίς δυνατότητα εργασίας και ομαλής κοινωνικής ζωής???? Εντάξει παιδάκια. Αφού βαρεθήκαμε να το κάνουμε για την πατρίδα και να μας λέτε μαλάκες, να το κάνουμε για την θρησκεία και να μας λέτε μαλάκες να το κάνουμε για εσάς και να μας λέτε μαλάκες αποφασίσαμε λοιπόν να το κάνουμε για τους εαυτόυς μας και να σας ετοιμάσουμε για το επάγγελμα που προορίζονται να κάνουν όσοι απαξιώνουν τα αυτονόητα όπως ο στρατός. Το επάγγελμα της Φιλιπινέζας. Δώστε μας κίνητρο λοιπόν, και δεν εννοώ μόνο λεφτά, αλλά από αυτά που μάθατε να κοροϊδεύετε εσείς και τα κομματόσκυλα οι κομπλεξικοί πατεράδες σας.Δώστε μας κίνητρο και θα τρίβετε τα μάτια σας πως θα γίνει ο στρατός σε χρόνο μηδέν. Αλλά πρώτα αναλογιστείτε. Έχετε τα προσόντα μέσα στα παντελόνια σας να υπηρετήσετε σε αληθινό στρατο???(ω ναι εσείς που την κάνατε με 9-12 μήνες ΚΨΜθητείας να ξαναυπηρετήσετε για να κάνετε και συγκρίσεις.)

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκα 8:19 που μας κάνεις τον έξυπνο, τι έχεις να πεις σε μένα που αν και είχα ενδεχομένως βύσμα, δεν το έβαλα για λόγους αξιοπρέπειας (γιατί δεν θέλω να γλείφω το κώλο κανενός μαλάκα πολιτικού ούτε να χρωστάω υποχρέωση σε κανέναν) και κάτι ζώα καραβανάδες με έβαζαν να μαζεύω χόρτα και ελιές από το οικόπεδο δίπλα στο στρατόπεδο για να τις πάρουν σπίτι τους? Αυτοί είναι οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί? Που όταν το έμαθε ο διοικητής τους πήγε το σκατό στην κάλτσα.

Τέτοιοι θέλετε να είστε? Αυτήν την εκτίμηση έχετε για το Έθνος? Ότι δηλαδή τα Ελληνόπουλα είναι Φιλιππινέζες? Αν είναι έτσι τότε τι διαφορά έχετε από τους δημόσιους υπαλλήλους?

Δεν είναι θέμα κούρασης προφανώς, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την σκληρή εκπαίδευση (ίσα ίσα), έχω πρόβλημα να κάνω την φιλιππινέζα.

Μια πολύ μεγάλη μερίδα στρατιωτικών είναι πολύ εντάξει άτομα, άξιοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Ελλάδας, που τιμούν το εθνόσημο και τον όρκο που έδωσαν για την Πατρίδα. Και το σημαντικότερο, τους βλέπεις ότι είναι αξιοπρεπέστατοι, προτιμούν να μην ανέβουν στην ιεραρχία παρά να γίνουν οσφυοκάμπτες και κομματόσκυλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τιμή για την Ελλάδα.

Αλλά για κάτι ζώα, τους παίρνει η μπάλα όλους. Ρε φίλε, όσο και να έχει απαξιωθεί ο στρατός (και τι δεν έχει απαξιωθεί πια στο σύγχρονο Ελλαδιστάν) τα Ελληνόπουλα που έρχονται να υπηρετήσουν την Πατρίδα τι σου φταίνε? Παραδέχεσαι ότι φέρεσαι έτσι στους φαντάρους επειδή "δεν σου δίνουν κίνητρα". Συγχαρητήρια....

Αν δεν σου αρέσει η αντιμετώπιση των στρατιωτικών από την πολιτεία, μαζί σου, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να ξεσπάς στους φαντάρους (τουλάχιστον σε αυτούς που δεν έχουν βύσμα, αν έχεις τα α...α κάνε φιλιππινέζες τα βύσματα, αλλά δεν νομίζω να το τολμήσεις)

Ανώνυμος είπε...

10:14 προφανώς και δεν διάβασες ότι έγραψα ή δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις(λόγω εμπειριών και γνώσεων όχι λόγω ευφυίας). Δεν είπα ότι πρέπει να μαμήσουμε τον στρατιώτη έτσι απλά για να τον μαμήσουμε,αλλά να του φερθούμε σαν στρατιώτη που εκ των πραγμάτων δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο.... Ο μέσος Έλληνας βαριέται να τα περάσει όλα αυτά και νιώθει ότι δεν τον αφορούν κιόλας. Με την απαξίωση του στρατού χάνουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και εκ των πραγμάτων γινόμαστε φιλιπινέζες όλοι μας του κάθε "ισχυρού" έλληνα ή ξένου.

Και ναι δεν θα τρέξω το βύσμα γιατί δεν γουστάρω να πάρω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου για περισσότερα χρόνια στα κατσάβραχα όπου εκεί θα μου λες εσύ ο έξυπνος που κοιτάει απ'εξω: " καλά να πάθεις μαλάκα, ήξερες ότι θα πάρεις μεταθέσεις στον στρατό". Γιατί ΑΝ ήξερες, θα ήξερες ότι ικανοποιώντας τα βύσματα δεν πας εσύ πιο ψηλά αλλά τουλάχιστον δεν θα σου κάνουν αυτά κακό. Και αυτό γιατί εσείς οι "τίμιοι" και "γνωστικοί" ποτέ δεν νοιαστήκατε να προστατέψετε τον στρατιωτικό ούτε από τα βύσματα αλλά και ούτε από τον κάθε "περίεργο" δημοσιοκάφρο που επειδή του δώσαν την ανάλογη γραμμή με γελοιοποιεί και με λέει εμένα αργόσχολο την στιγμή που αυτός χωρίς να κάνει απολύτος τίποτα βγάζει τον χρόνο όσα θα βγάλω εγώ σε 10 χρόνια και ο μέσος Έλληνας σε 15.

Με την μεταπολίτευση με βάλατε επιτέλους στα όρια μου και μου ορίσατε πολύ σωστά ότι δουλειά μου είναι απλά να υπηρετώ και να υπακούω και να μην αντιλέγω στους εκλεγμένους πολιτικούς. Και πολύ καλά κάνατε. Αλλά αυτόματα οι ευθύνες για την διατήρηση του επιπέδου στο στράτευμα πέρασε σε εσάς καθώς ως πλειοψηφία εκλέγεται τους πολιτικούς. Όταν λοιπόν η θητεία από 24 μήνες έγινε σταδιακά 9 εσύ τί έκανες?? Χάρηκες που θα ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα??? Έκλεισες ερμητικά τα αυτιά στην φωνή της λογικής που έλεγε πως οι κίνδυνοι απ'έξω μένουν ίδιοι, οι Έλληνες δεν γεννάνε αλλά τα άτομα που θα έχουμε στον στρατό θα λιγοστεύουν. Και έτσι αντί να τον μαυρίσεις και να τον στείλεις σπίτι του τον κάθε πολιτικάντι ανέβαζες τα ποσοστά του.

Δηλαδή τί νόμιζες?? ότι με 20 % επανδρώσεις θα μπορεί ο στρατός να εξασφαλίζει την αυτοπροστασία του (υπηρεσίες), την συντήρηση του(αγγαρείες), την λειτουργία του (γραφειοκρετεία), την εκπαίδευση του(γυμναστική-ασκήσεις) και την "άνεση" των στελεχών του να μπορούν ΈΣΤΩ να πληρώνουν μόνοι τους τους λογαριασμούς τους χωρίς να χώνουν τον ταχυδρόμο? Δηλαδή όταν όλα δουλεύουν στο 20% πώς θα έχεις υψηλού επιπέδου στελέχη που θα λιώνουν την πέτρα φερόμενοι και σκληρά αλλά και δίκαια σε όλους??? Ο στρατός λειτουργεί σε αυτές τις συνθήκες πάρα πολλά χρόνια και αυτοί που πολεμάνε για το καλύτερο αποστρατεύονται ή απαξιώνονται ενώ η αναξιοκρατεία αποτελειώνει τα τελευταία ίχνη ηθικού. Όταν ένας διοικητής χέζεται στα βύσματα σκέψου το μέγεθος της αποτυχίας σας να προστατεύσετε τον στρατό. Οι "ήρωες¨κουράστηκαν να πολεμάε εναντίον όλων των Ελλήνων σε απίστευτες συνθήκες για οποιοδήποτε εργαζόμενο. Κουράστηκαν να κολυμπάνε κόντρα στο ρέμα ενώ τα σκατά .. απλά επιπλέουν. Και το χειρότερο έίναι ότι αυτή η κούραση περνάει και στους νεώτερους και όλο πιο γρήγορα εγκαταλείπουν τον αγώνα με το "μάταιο". Αν φίλε μου δεν γίνει κάτι από εσάς τους πολίτες που βλέπετε την κατάντια και δεν αντιδράτε κατά των αληθινών υπαιτίων δεν θα γίνει τίποτα.Αφήστε τα εύκολα θύματα. Το 99%του κόσμου είναι έτοιμο να τα δώσει όλα στην πρώτη ευκαιρία. Το 1% θα αυτοτιμωρηθεί γρήγορα.

ΥΓ1 την περασμένη βδομάδα δούλεψα σερί 40 ώρες (υπηρεσία+καθολική) για 0 €. Ποιος εςίναι λοιπόν αργόσχολος???

ΥΓ2 αν κούφια η ώρα γίνει κάτι κακό ο γραφών , ο βλάκας όπως εύκολα διέκρινες, θα είναι δίπλα σου και μαζί θα αφήσετε χήρες και ορφανά ενώ οι συκοφάντες των ΜΜΕ(που με μένος υπερασπίζεστε στην συγκεκριμένη περίπτωση) θα τρώνε κρουασάν στο κυλικείο της ΕΡΤ και θα σκέφτονται να βρουν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τον όλεθρο και θα τηλεφωνούν στις οικογένειες τους στις Γαλλίες να ρωτήσουν αν πήραν τα εκατομύρια που τους έστειλαν.

με τις υγείες μας

Ανώνυμος είπε...

Το τραγικό είναι ότι λέμε το ίδιο πράγμα αλλά δεν συνεννοούμαστε! Δεν γίνεται να βάζει κανείς τους στρατιωτικούς όλους μαζί στο ίδιο τσουβάλι και να τους κατηγορεί (ακόμα περισσότερο αυτό δεν γίνεται με τους πολίτες, οι οποίοι είναι πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο ετερόκλητη ομάδα).

Αυτό που λες για τον μέσο Έλληνα δυστυχώς ισχύει, αυτή είναι η συνέπεια της ηθικής παρακμής της εποχής μας. Όμως τι είναι το Έθνος? Ο μέσος Έλληνας δεν είναι? Αυτό είναι ευρύτερο πρόβλημα, να ξυπνήσουμε τα Ελληνόπουλα από τον λήθαργο και την μαζική πλύση εγκεφάλου.

Κατανοώ την αγανάκτησή σου και αυτά που λες είναι σωστά, προφανώς όμως φταίνε όλοι, πολίτες και στρατιωτικοί για τα ποσοστά των αθλίων που μας κυβερνούν.

Αυτό που είπα και πάνω όμως είναι το εξής: ότι υπάρχουν στρατιωτικοί που δεν πήγαν στο στρατό για να υπηρετήσουν την Πατρίδα, αλλά γιατί ήταν ο μόνος τρόπος που βρήκαν να μπουν στο δημόσιο με αποτέλεσμα να είναι κακώς νοούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Υπάρχουν στρατιωτικοί που φτάνουν στην υπέρτατη ξεφτίλα να βάζουν τους φαντάρους να μαζεύουν χόρτα και ελιές. Υπάρχουν στρατιωτικοί που ξεφτιλίζονται μόνοι τους τόσο, ώστε η απαξίωση από την πολιτεία δεν είναι τίποτα. (βλ. χαρακτηριστικό παράδειγμα η ηγεσία). Αυτά τα άτομα πρέπει να τα κατακρίνουμε όλοι, πολίτες και ευσυνείδητοι στρατιωτικοί, γιατί αυτοί είναι που ευθύνονται για την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο αν διαχωρίσουμε τους μεν από τους δε, θα σταματήσει η απαξίωση. Και για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια όταν βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις, αντίθετα πρέπει να τους ξεμπροστιάζουμε.