Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Περικοπών συνέχεια...

Παραιτήσου από τα έξοδα μετακίνησης για να τοποθετηθείς σε περιοχή της επιλογής σου!

Διόλου ευκαταφρόνητο δεν είναι το ποσό των 40.000.000 ευρώ, που εκτιμά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι θα εξοικονομήσει ετησίως από τη μείωση του λειτουργικού κόστους των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, με θέμα τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.
Σύμφωνα με την... απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλαίσιο της νέας δομής Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς 2011- 2025, προτείνεται η κατάργηση αριθμού Κέντρου Νεοσυλλέκτων, ύστερα από εξέταση πλήθους παραγόντων και παραμέτρων, σημειώνοντας πως «έχει προταθεί η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό τη δημιουργία πολυδύναμων στρατοπέδων σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των χωροταξικών του αναγκών». Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρει ότι με την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης αναμένεται να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η εξοικονόμηση 40.000.000 ευρώ ετησίως, λόγω της μείωσης του λειτουργικού κόστους των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Βέβαια η ερώτηση του Θ. Λεονταρίδη δεν ήταν «αθώα», αφού πολλά τοπικά συμφέροντα πιέζουν ώστε να παραμείνει η σαθρή σημερινή κατάσταση στο πλαίσιο της μεγάλης διασποράς στρατοπέδων, πανεπιστημίων, σχολείων, νοσοκομείων για τάχα μου οικονομικούς λόγους, όπου απίστευτα ποσά σπαταλώνται στο πλαίσιο της τοπικής ανάπτυξης, αλλά ουσιαστικά επωφελούνται τα πάσης φύσεως λαμόγια. Ο Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε κάποια στρατόπεδα που εγκαταλείπονται, να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών.

Χτες εξ άλλου δημοσιοποιήθηκε ότι αλλάζει πλήρως το καθεστώς μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να γίνουν και εκεί οικονομίες κλίμακος, αφού μπορεί κάποιος να παραιτηθεί από τα έξοδα μετακίνησης αν τοποθετείται σε περιοχή της επιλογής του. Στόχος του υπουργείου, μια πιο ορθολογική διαχείριση των μεταθέσεων. Μπορεί η κρίση να μας έχει γονατίσει όλους, αλλά είναι και μια ευκαιρία εξορθολογισμού και μείωσης άσκοπων δαπανών.

(ΠΟΝΤΙΚΙ 05/05/2011 – Σ.Λ.)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ?

ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ MIA ΕΠΙΤΑΓΗ 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ?

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑI ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΔ!

Ανώνυμος είπε...

από πέρυσι γίνεται αυτό....ήμουν παρόν σε τηλεφώνημα από επιτελή Δνσης του ΓΕΣ που έλεγε σε ΕΜΘ να κάνει αναφορά ότι δεν επιθυμεί να πάρει τα έξοδα μεταθέσεως προκειμένου να τον μεταθέσουν.....είχε πανω από 3 χρόνια στον Εβρο....

Ανώνυμος είπε...

Άρα δεν έχουν ισχύ τα μόρια και τα υπόλοιπα του καινούργιου νόμου,

και υπεράνω όλων είναι το χρήμα.

Γιατί ο ¨ δίκαιος ¨ Βενιζέλος δεν το πέρασε αυτό στο νόμο με διάταξη?

Επομένως καταλήγουμε πάλι θέλουμε δε θέλουμε, να μας κατευθύνουν στα "πλάγια μέσα"!