Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τραγικό ατύχημα με 1 νεκρό στην ΠΑ από πτώση πυροσβεστικού Α/Φ.


Πτώση αεροσκάφους PZL (27/8/2009)
Δύο οι νεκροί στρατιωτικοί αυτή την εβδομάδα,κατά την διάρκεια εκτελέσεως της υπηρεσίας των.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009 και ώρα 12:54, κατέπεσε αεροσκάφος τύπου PZL, στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης.
Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο 55 ετών Σμήναρχος (Ι) Κωτούλας Στέργιος, έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.
Σε καλώδιο υψηλής τάσης προσέκρουσε η αριστερή πτέρυγα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Πετζετέλ, λίγο πριν τα όρια της φωτιάς που επιχειρούσε να κατασβήσει, όπως εκτιμούν, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος. Για την διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου πιλότου εξέφρασε το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: