Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Συνεδρίασε το ΣΑΜ


Συνεδρίασε χθές, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009, το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ), υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την σύνταξη της Μελλοντικής Δομής και Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2011 - 2025.
Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΑΜ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το πώς θα είναι δομημένες οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να ανταποκριθούν στο θεσμικό τους ρόλο αφορά εσάς που είστε η Στρατιωτική Ηγεσία και καλείστε να υλοποιήσετε με επιτυχία σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο εκείνα τα έργα που διασφαλίζουν την Εθνική Ακεραιότητα, τα Εθνικά Συμφέροντα και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της Χώρας μας».
«Θεωρώ», συνέχισε, «ότι ο μελλοντικός σχεδιασμός των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να πραγματοποιείται κατά τρόπο που θα τις καθιστά ελκυστικές στους νέους πολίτες, ώστε να θεωρούν την στρατιωτική θητεία “σχολείο” και χρήσιμη εκπαιδευτική και γιατί όχι και επαγγελματική εμπειρία προσφέροντάς τους έτσι το καλύτερο κίνητρο».
Δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη για «απαρέγκλιτη εφαρμογή των καθοριζομένων στην κείμενη νομοθεσία περί ΥΠΕΘΑ, στα θεσμικά κείμενα και στις παρούσες Κατευθυντήριες Οδηγίες για τον ορθολογικότερο σχεδιασμό της ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων, προς επίτευξη των Εθνικών Σκοπών Ασφάλειας και Άμυνας, όπως αυτοί καθορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ)».
«Σε κάθε περίπτωση και με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών για την υλοποίηση της δέσμευσής μας για διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, «θεωρώ ότι η πρόταση για την σύνταξη της Μελλοντικής Δομής και Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων 2011 - 2025 επιβάλλεται να είναι απολύτως τεκμηριωμένη, με την περίληψη της απαιτούμενης τεχνοοικονομικής μελέτης που θα στηρίζεται στην αντίστοιχη επιχειρησιακή ανάγκη - θεώρηση».
Κατέληξε λέγοντας ότι «η Μελλοντική Δομή και Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων επιβάλλεται να τις καθιστά ικανές να εκτελούν με επιτυχία τα έργα που απορρέουν από την αποστολή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: