Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Παρουσία του υπουργού Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής αρχηγού ΓΕΕΘΑ


Από την τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Σχολή Ευελπίδων με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τη Δευτέρα ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.
Στην τελετή που έγινε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο Ευ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «γόνιμη και αποτελεσματική» την περίοδο αρχηγίας του απερχόμενου Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημητρίου Γράψα, χαρακτηρίζοντας στενή και αγαστή τη συνεργασία του υπουργείου μαζί του.
Ο υπουργός ανέφερε ότι επί στρατηγού Δ.Γράψα, το υπουργείο προχώρησε σε αναμόρφωση του βασικού μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη μείωση της θητείας σε 9 μήνες, και στην «ουσιαστική αξιοποίηση της στρατιωτικής διπλωματίας».
Στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση των ετήσιων οροφών για τις αμυντικές δαπάνες μέχρι το 2015, ώστε να «αυξηθεί το κοινωνικό μέρισμα του κρατικού προϋπολογισμού». Τόνισε, ωστόσο, ότι η επένδυση στον τομέα της άμυνας «είναι επένδυση στην ειρήνη».
Ο Ευ.Μεϊμαράκης ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον καινούριο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Ι.Γιάγκο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε ο ρεζίλης που το στράτευμα βοά για το πως έφτασε εκεί που έφτασε ο αγράμματος....εχει και "περγαμηνές" να δείξει....ο ξευτήλας με την απέραντη γλώσσα και το ύφος Παπάγου !!!!! Συγνώμη, αλλά όταν το πρόσωπο το ξέρεις από πολύ κοντά ...δεν αντέχεις τη κοροιδία !