Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οι φωτιές και τα Σινούκ


Επειδή πολύς λόγος έγινε για την χρησιμοποίηση ή μη των ελικοπτέρων Σινούκ στην δασοπυρόσβεση, σας μεταφέρω την άποψη εν ενεργεία στελεχών από την ιστοσελίδα της Α.Σ. Με αφορμή την ανάρτηση άρθρου σε γνωστό blog το οποίο μάλιστα διαχειρίζεται πρώην στρατιωτικός αναφέρει την άποψή του από την οποία δεν απέχει η δική μου άποψη, μάλιστα αναρωτιόμουν αν γράψουν ώρες πτήσεων με τις φωτιές σε ποια κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητος θα βρίσκονται τα Σινούκ για άμεση χρήση;



Το να αναρτάτε αυτούσιο το άρθρο του κ. Βερύκιου στην εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ χωρίς να το σχολιάζετε, για μένα ,το ενεργό στέλεχος της Αεροπορίας Στρατού, μπορεί να σημαίνει ένα από τα παρακάτω ή και όλα μαζί:
1. Δεν είχατε κάτι άλλο να ανεβάσετε.
2. Προμοτάρετε ένα θέμα που είναι καθαρά πολιτικό και καθόλου επιχειρησιακό. Η αντιπαλότητα των κομμάτων αναδύεται με κάθε ευκαιρία, όπως και μετά από κάθε μεγάλη συμφορά στο τόπο μας. Το να προμοτάρετε μια ερώτηση Βουλευτών, που βέβαια υποστηρίχθηκε από πληθώρα δημοσιογραφικών περσόνων, αφήνει ερωτηματικά (σε μένα τουλάχιστον), ως προς τον σκοπό..
3. Εμφανίζεσθε, στη πληθώρα των αναγνωστών σας, ως ένα ”φερέφωνο” συγκεκριμένου κόμματος. Το αν ήταν επιδίωξη σας αυτό, ή προέκυψε από λάθος εκτιμήσεις, αυτό, δυστυχώς, δεν αλλάζει την τελική εντύπωση.
4. Με το δεδομένο ότι ξέρατε ότι το σημερινό κόμμα της αντιπολίτευσης, ήταν εκείνο που ως κυβέρνηση δέχθηκε μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων τεχνοκρατικών οργάνων, την παύση συμμετοχής των αεροπορικών μέσων της Α.Σ, στην δασοπυρόσβεση, ενώ σήμερα κατηγορεί τους κρατούντες, γιατί δεν κάνουν όσα αυτοί πείσθηκαν ότι δεν θα πρέπει να κάνουν, οδηγεί τους ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για τις Ε.Δ (όπως πιστεύω είσαστε και σεις), σε σκέψεις όπως όσων σας έχουν σχολιάσει στο ποστ αυτό.
Τέλος, μια και δεν πρέπει να τα λέμε και όλα στη ανοικτή πηγή πληροφοριών, το διαδίκτυο, σας προσκαλώ να ρίξτε μια ματιά σε αντίστοιχα ποστ που κάναμε για το ίδιο θέμα, στα οποία με πολύ σεβασμό για τη σωστή πληροφόρηση, όσων μας διαβάζουν, προσπαθήσαμε να δώσουμε διακριτικά τη πραγματική διάσταση του γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα επιχειρησιακά αεροπορικά μέσα των Ε.Δ στην δασοπυρόσβεση από αέρος, πιστεύοντας βέβαια ότι είσαστε γνώσης του καθεστώτος λειτουργίας της ΜΑΕΔΥ.
Ναι οι Ένοπλες Δυνάμεις (προσωπικό και υλικό), είναι μια επένδυση με μη άμεσα ανταποδοτικά οφέλη, για τους κοντόφθαλμους (μέσα στους οποίους ΔΕΝ σας συγκαταλέγουμε).
Είναι όμως μια επένδυση αναγκαία και επιβαλλόμενη από την αυτή την ίδια της έννοια του Κράτους.
Με όλα αυτά δεν θέλουμε να κάνουμε καμία κριτική στο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ.
Το ερώτημα για μας παραμένει :
Αγαπητέ κ sub92 γιατί το ανεβάσατε;
Army Aviator

Δεν υπάρχουν σχόλια: