Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΝΕΑΡΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑΤΑ (Μεγάλη Ελλάδα)



Καλησπέρα σας,
Σας στέλνω ένα blog που ανακάλυψα στο διαδίκτυο και αναφέρεται στην Μεγάλη Ελλάδα. Αυτό το blog το έφτιαξε μία ομάδα νέων από τα Βασιλικάτα (Νότιος Ιταλία) που πιστεύουν ότι θα πρέπει να γυρίσουμε στις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να ανακαλύψουμε τις χαμένες ρίζες μας.
Στην ιστοσελίδα τους έχουν βάλει την ελληνική σημαία και στην επικεφαλίδα του blog έχουν γράψει "MOVIMENTO GIOVANI LUCANI - SEZIONE SIRITIDE ", ΔΗΛΑΔΗ "Κίνηση Νέων από την Λευκανία (τομέας Σίριδας --ΣΙΡΙΣ. Αρχαία ελληνική αποικία που ιδρύθηκε από τους Αχαιούς στην περιοχή της Λευκανίας (ΣΗΜ.ΒΑΣΙΛΙΚΑΤΑ) κατά τον 7ο αι. π.Χ)".
Αυτός ο σύλλογος επιθυμεί να επανέλθουν τα ελληνικά τοπωνύμια στην Μεγάλη Ελλάδα και μέσω του blog τους διακηρύττουν ότι θα πρέπει να γίνει μία ελληνική επαρχία, με ελληνικά σύμβολα, στην περιοχή των Βασιλικάτων που να ονομάζεται ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟΝ.
Ουσιαστικά, επιθυμούν να ξαναγίνει η σύγχρονη πόλη του Μεταποντίου διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της Νοτίου Ιταλίας που θα περιλαμβάνει, όπως ήταν και στην αρχαιότητα, τα γύρω ελληνικά χωριά των Βασιλικάτων. Σήμερα το διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής είναι η πόλη ΜΑΤΕΡΑ, η οποία απέχει από το Μεταπόντιο 56 χλμ και βρίσκεται χτισμένη στα βουνά της Απουλίας και των Βασιλικάτων, δηλαδή ανάμεσα στο όριο αυτών των δύο γεωγραφικών περιφερειών της Νοτίου Ιταλίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν βάλει σαν έμβλημά τους την ελληνική σημαία, στην οποία όμως έχουν βάλει ένα αρχαιοελληνικό κράνος.Επίσης, πάνω στο blog τους παρουσιάζουν τον Λεωνίδα να κρατά ένα ξίφος και μία σημαία.
Να είστε καλά!καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να'χουμε!
Πολλούς χαιρετισμούς,
Σωτήρης Μ......ς
ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ>>http://mgl-siritide.blogspot.com/
ΠΗΓΗ: www.skeftomasteellhnika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: