Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Οι πολίτες αμφισβητούν έντονα την αξιοπιστία των ΜΜΕ

ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έχει το 95,9% (!) των Ελλήνων παρά το γεγονός ότι οι πολίτες αμφισβητούν έντονα την αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης.


Αυτό προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας Τothepoint για «ΤΑ ΝΕΑ» που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Σύμφωνα μες την έρευνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι από τους θεσμούς που εμπνέουν τη λιγότερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τη μέτρησή της μολονότι τα πολιτικά κόμματα, για παράδειγμα, χαίρουν ακόμη μικρότερης εμπιστοσύνης, σε αντίθεση με τον στρατό και την κυβέρνηση, που βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα αξιοπιστίας. Ωστόσο, όταν τα ερωτήματα εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες Μέσων Ενημέρωσης, οι απαντήσεις ποικίλλουν.

Έτσι, σε όλες σχεδόν τις ερωτήσεις το ραδιόφωνο προηγείται ως το πλέον αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης, ακολουθούμενο με μικρή διαφορά από τις εφημερίδες. Κοινός τόπος είναι επίσης η χαμηλή αξιοπιστία της τηλεόρασης, ενώ η μέτρηση για πρώτη φορά περιλαμβάνει στις ερωτήσεις της και το Διαδίκτυο. Εδώ παρατηρείται σαφής διαφοροποίηση μεταξύ των ενημερωτικών sites, που εμφανίζονται υψηλά στην εμπιστοσύνη του κοινού συγκριτικά με άλλα μέσα, και στα περίφημα blogs, τα οποία είναι ανώνυμα και κατατάσσονται στις πλέον αναξιόπιστες πηγές πληροφόρησης.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: