Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Σύλληψη διαχειριστών του gamato.info για πειρατεία ψηφιακού υλικού

Συνελήφθησαν έξι διαχειριστές της ιστοσελίδας gamato.info για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας αφού η ιστοσελίδα παρείχε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δωρεάν πρόσβαση σε κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω του Ίντερνετ.


Στο πλαίσιο της στρατηγικής πάταξης της ηλεκτρονικής πειρατείας, η οποία ευθύνεται για την απώλεια σχεδόν 1 δισ. ευρώ για την εθνική οικονομία τα τελευταία επτά χρόνια, και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πέλλα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν έξι άτομα, τρία στην Αθήνα και άλλα τρία στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες συνολικά για 11 ανθρώπους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, ένας μουσικός αλλά και ένας στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βόρεια Ελλάδα. Οι «11» ανήκουν είτε στους διαχειριστές του συγκεκριμένου ιστοχώρου είτε στα VΙΡ μέλη του, ενώ δύο εξ αυτών, οι οποίοι διαμένουν στην Ολλανδία, αναζητούνται από την Ιnterpol.
Η επιχείρηση προέκυψε έπειτα από υποβολή μηνύσεως εκ μέρους της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ) κατά των διαχειριστών του gamato. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής: "η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών, Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.ά. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με τη φοροδιαφυγή". Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ροζ DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου είχε κατέβει 900.000 φορές μέσα σε λίγα 24ώρα!!!
Αναμφίβολα, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη στην πειρατεία, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
iKypros



Η είδηση δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον και μάλιστα όταν κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο και αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου εάν οι διωκτικές αρχές είχαν επέμβει και είχαν συλλάβει όλους αυτούς τους υπαίθριους μικροπωλητές των παράνομων cd, dvd που αντικρύζεις πλέον σε κάθε κεντρικό δρόμο, σε ενοχλούν σε κάθε καφετέρια όπου και αν σταθείς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; 
Είναι η δικαιοσύνη τυφλή ή κάνουμε λάθος;
Οι νόμοι στην Ελλάδα εφαρμόζονται μόνο για τους Έλληνες και εξαιρούν τους λαθρομετανάστες διακινητές των παράνομων cd's-dvd's?

Δεν υπάρχουν σχόλια: