Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Πονάει η… υφαλοκρηπίδα μας!

Ο Παπανδρέου, τα «αποκυήματα φαντασίας» και η σκληρή πραγματικότητα στα… τουρκικά Ψαρά!

«Τα δημοσιεύματα που μιλούν για διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό ή για ελληνικές δεσμεύσεις περί στήριξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και χρήσης της FYROM ως αμερικανικού προτεκτοράτου, αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Αν θέλετε να τα πιστέψετε, κάνετε πολιτική πάνω σε λαθεμένες πληροφορίες και ψευδείς ειδήσεις. Καλλιεργείτε ανησυχίες και τα συνδέετε όλα, με τρόπο που μόνον μια λογική συνωμοσιολογίας θα μπορούσε να τα συνδέσει και βεβαίως αυτά είναι τα στερεότυπα με τα οποία αντιμετωπίζετε συχνά την εξωτερική πολιτική» είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γγ του ΚΚΕ.

Και ενώ ο Παπανδρέου έψαχνε τους… συνωμότες στη βουλή, η Άγκυρα «απαγόρευσε» στις ελληνικές Αρχές να σώσουν Έλληνα αλιέα στα Ψαρά, ισχυριζόμενη ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, πέραν του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία! Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρεται σε ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε η Τουρκία στις 12:34, χθες το μεσημέρι.

Ποια ήταν η αντίδραση του Παπανδρέου; Πήρε τηλέφωνο τον Ερντογάν και τον κάλεσε στα μέσα Μαϊου να επισκεφθεί την Αθήνα! Τέτοια πρεμούρα…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων, δεν δέχθηκε τη συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα και πλέον η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον ως χώρα προβληματική επί των σχέσεών της με τις γειτονικές Αλβανία και Τουρκία, στο θέμα των συμφωνιών επί υφαλοκρηπίδας. Κι αυτή συνωμοσία Γιώργο; Πάλι καλά που δεν έχουμε και με τους Σκοπιανούς υφαλοκρηπίδα!
elora

Δεν υπάρχουν σχόλια: