Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΛΗΜΝΟΣ» ΕΞΑΡΘΡΩΝΕΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ

Νέα επιτυχία των ανδρών της Ελληνικής 
Φρεγάτας "ΛΗΜΝΟΣ"

Η ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ εναντίον της πειρατείας με την ονομασία «OCEAN SHIELD» επιτυχώς αναχαίτισε και εξάρθρωσε συμμορία πειρατών, στον Ινδικό Ωκεανό στις 07 Απρ 2010. Το Νατοϊκο πλοίο περιπολούσε βόρεια των Σεϋχέλλων, όταν ένα φαλαινοθηρικό (whaler) που ρυμουλκούσε δύο λέμβους (skiff) εντοπίστηκαν από σουηδικό περιπολικό αεροσκάφος. Καθώς η Φ/Γ «Λήμνος» προσέγγισε τα σκάφη, απογειώθηκε το Ε/Π της φρεγάτας και παρατήρησε τους πειρατές να πετούν στη θάλασσα όπλα, σκάλες και άλλο εξοπλισμό για πειρατεία.
Με την άφιξη, η ομάδα ΟΥΚ της φρεγάτας γρήγορα έθεσε υπό έλεγχο τους 10 πειρατές. Μια λεπτομερής έρευνα πραγματοποιήθηκε για να εξασφαλισθεί ότι οι πειρατές δεν αποτελούν πλέον απειλή για τα εμπορικά πλοία της περιοχής.
Ο αξιωματικός επιχειρήσεων της Φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» υποπλοίαρχος Σαραντινός είπε « η επαγρύπνηση, η αποφασιστικότητα και η προσαρμοστικότητα είναι οι οι κύριοι πυλώνες των επιχειρήσεων μας στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει και να εξαρθρώσει την πειρατεία και η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» είναι έτοιμη να αποδείξει αυτό, οπουδήποτε και οποτεδήποτε αυτό απαιτηθεί.”
4. Η ανακοίνωση από το ΝΑΤΟ είναι αναρτημένη στη διεύθυνση http://www.manw.nato.int/


Δεν υπάρχουν σχόλια: