Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ τη μείωση του ύψους των γυναικών για την είσοδό τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ. αριθμ. 59/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με το οποίο μειώθηκε από 1,65 σε 1,60 το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος των γυναικών για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές.

Παράλληλα, με το ίδιο σχέδιο ΠΔ ανακαθορίστηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των υποψηφίων για μεν τους άνδρες μεταξύ των ορίων 19 - 27, για δε τις γυναίκες εντός των ορίων 18 - 25. ΔΜΣ είναι το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου ή της υποψηφίας σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα.

Όπως αναφέρεται στην γνωμοδότηση του ΣτΕ, από έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ειδική μελέτη, προκύπτει ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου ΠΔ η διάκριση ως προς το ύψος μεταξύ των δύο φύλων εξομαλύνεται, κατόπιν και των σχετικών παρατηρήσεων του Συνήγοροι του Πολίτη και διευρύνεται η κλίμακα του ΔΜΣ, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μειώσεως των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι το ύψος των γυναικών ή αν αξίζουν να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές? δείτε τί έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα και μετά αναρωτηθείτε αν σημασία έχει το ύψος ή ότι άλλο σας περνά από το κεφάλι....!!! αχ αυτή η ισότητα, μόνο ίση δεν είναι...στο βωμό του συμφέροντος όλα!!!!