Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ

Επιλογή από τα δικά σας σχόλια

Το πρόβλημα, στρατηγέ μου, είναι ότι και αν ακόμη οδηγηθούν στην «σέντρα» τη φυλακή ή δημευθεί η περιουσία των λαμόγιων το σύστημα δεν θα αλλάξει.
Αντίθετα, το σύστημα που έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο αυτοσυντήρησης, μπορεί κάλλιστα να θυσιάσει κάποιους «αδύναμους κρίκους», για το καλό της ευρύτερης παράταξης.
Έτσι για εκτόνωση μέχρι να περάσει η μπόρα (και τα μέτρα φυσικά).
Το ίδιο όμως θα παραμείνει στη θέση του αλώβητο και θα εξακολουθεί να παράγει κοινωνική αδικία, πλούτο στους λίγους, αθλιότητα στους πολλούς, απάτη και διαφθορά.
Μπορεί ακόμη να έχουμε και πολιτικό – κομματικό λίφτινγκ
Άλλωστε είδαμε και τον ΣΕΒ, να ανησυχεί για την …αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης και να προειδοποιεί, ότι προτίθεται να εισβάλει εμφανώς, με κόμμα βιομηχάνων πλέον, στο πολιτικό σκηνικό.(Γιατί αφανώς τα δύο κόμματα εξουσίας είναι άβουλα όργανα του από ιδρύσεως τους).
Συγχρόνως τα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που έχουν την αποκλειστική ευθύνη της κατάστασης, αναγεννώνται σιγά σιγά, άσπιλα και αμόλυντα, με «αυτοκάθαρση», αποστασιοποίηση από το παρελθόν, συγνώμες, διαγραφές, αποχωρίσεις κλπ
Μπορεί δηλαδή να ηρεμήσει προσωρινά η ψυχή σου αλλά σε λιγάκι θα αναταραχτεί πάλι από το δεύτερο αναπόφευκτο γύρο λεηλασίας.
Η διαφθορά οφείλεται στην παθολογία του ίδιου του συστήματος και όχι το αντίθετο.
Δηλαδή όταν τη ζωή μας καθορίζουν οι αγορές ,το κέρδος, οι τράπεζες, το κεφάλαιο, που ευρίσκονται υπεράνω των κυβερνήσεων, μη περιμένεις πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες πουθενά.
Δεν μπορεί κανένα κόμμα ή θεσμός να υπηρετήσει το συμφέρον του πολίτη.
Το κακό δε βρίσκεται μόνο στη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα. Υπάρχει απόλυτη κρίση εκπροσώπησης. Τα κόμματα (τουλάχιστον αυτά που ασκούν εξουσία) δεν εκπροσωπούν τους πολίτες. Απλώς ψηφίζονται από αυτούς κάθε τέσσερα χρόνια με βάση πελατειακές σχέσεις. Η κοινωνία έχει τεθεί προ πολλού εκτός πολιτικής. Στο περιθώριο. Όλες οι σοβαρές αποφάσεις παίρνονται ερήμην της. Ουσιαστικά δεν έχει ούτε επιρροή, ούτε λόγο στο πολιτικό μας σύστημα.
Η διαφθορά είναι δομική και διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Όχι μόνο την Ελληνική…
Το ίδιο παιγνίδι χρηματισμό, δωροδοκίες, εκβιασμούς παίζεται παγκοσμίως…
Εδώ χρησιμοποιήθηκε βάσει σχεδίου, ως μέσο για τη χρέωση της χώρας, και λόγω αυτής, την απαξίωση της εργασίας, την εξαθλίωση του λαού και την απόλυτη εξάρτηση μας για πολλές δεκαετίες.
Δεν είναι τυχαίο που παράλληλα με το… «οικονομικό νοικοκύρεμα» της χώρας δρομολογείται και «επίλυση» των εθνικών θεμάτων με συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο κλπ.
Τώρα για την επανάσταση που λες, αν το πάρουμε τοις μετρητοίς, είναι μεγάλη κουβέντα.
Άστη καλύτερα …

Δεν υπάρχουν σχόλια: