Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μαραθώνια συνάντηση Βενιζέλου με Σαμαρά



Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Πεντάγωνο σήμερα το πρωί. Η συνάντηση συνέπεσε και με τη γνωστοποίηση του τραγικού αποτελέσματος της επιδρομής Ισραηλινών στρατιωτών σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα και έλαβε τον χαρακτήρα ενημέρωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Δεν είναι καλή ημέρα η σημερινή» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο γραφείο του, σχετικά με τις εξελίξεις.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον αρμόδιο υπουργό ήταν εφ’ όλης της ύλης πάντως για τα θέματα εθνικής άμυνας και αφορούσε από την αμυντική πολιτική και τα εξοπλιστικά προγράμματα μέχρι το μισθολογικό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αλλάξει τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας. Με τη θέση αυτή συμφώνησε ο Α. Σαμαράς αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καμφθεί το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων», σχετικά με τις επιπτώσεις των αλλαγών σε μισθούς και συντάξεις.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: