Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οι «Ζαν Πρεμιέρ» Υπασπιστές του Βενιζέλου με έξοδα του Ελληνικού Λαού

30.000 ευρώ έξοδα μετακίνησης των υπασπιστών του ΥΕΘΑ, 
χρήση υπηρεσιακών οχημάτων ενώ οι Ταξίαρχοι παίρνουν λεωφορείο και οι Υποστράτηγοι δύο-δύο!

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε υπουργού να διαλέγει τους επιτελείς και συμβούλους του. Η παραδοχή όμως αυτή σημαίνει ότι ο κάθε υπουργός είναι και υπεύθυνος για τις επιλογές των συνεργατών του. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αναφέρομαι στον κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για τους στενούς επιτελείς του οποίου έχουν γραφεί σε διάφορα blogs, σχόλια τα οποία αν αληθεύουν είναι απορροίας άξιον η παθητική στάση του κ. Υπουργού.
Για να γίνουμε πιο σαφείς, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το Διευθυντή του Στρατιωτικού του Γραφείου Ταξίαρχο Παπανικολάου Αθανάσιο, τον Υπασπιστή της Αεροπορίας Σμήναρχο Λεωνίδα Ευαγγέλου και τον Υπασπιστή του Στρατού Ξηράς Συνταγματάρχη Κοσμίδη Στέφανο.
Θέλοντας να παρέχουμε την οποιαδήποτε διευκόλυνση στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για να έχει άμεση ενημέρωση επί του θέματος, προβήκαμε σε ενδελεχή έρευνα, μετά την οποία μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κ. ΥΕΘΑ ότι, ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΘΗΚΑΝ για το Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου και τους Υπασπιστές σας είναι αληθή!!

Η στήλη σας παραθέτει τις αποφάσεις του τότε ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου, με τις οποίες τοποθετήθηκε η σύζυγος Μ.Α του κ.Ταξίαρχου αρχικά στην Πρεσβεία και στη συνέχεια στο γραφείο του συζύγου της!!!


Τόσο ο κ.Ταξίαρχος, όσο και οι Υπασπιστές Κοσμίδης και Ευαγγέλου δεν έχουν καμία φειδώ στη χρήση αεροπορικών εισιτηρίων με έξοδα του ελληνικού λαού για βόλτες τα Σαββατοκύριακα στη Συμπρωτεύουσα. Με την Φ.826/36/128910/Σ.780/18 Μαϊ 2010 – την οποία η στήλη σας παραθέτει - η διεύθυνση οικονομικού του Υπουργείου σας, ενέκρινε τη διάθεση 30.000€ για τις μετακινήσεις της «Ζαν Πρεμιέρ» συνοδείας σας. 

Εάν κ Υπουργέ, θέλατε να μετακινούνται οι συνεργάτες σας στη συμπρωτεύουσα για να βλέπουν τις οικογένειές τους, θα μπορούσαν να το κάνουν και με άλλα πιο οικονομικά μεταφορικά μέσα και φυσικά με δικά τους έξοδα. Οι κύριοι όμως αυτοί, τυγχάνουν και άλλων δωρεάν υπηρεσιών, όπως της μετακίνησής τους με οχήματα της Υπηρεσίας.  
Στο πλαίσιο περικοπής των δαπανών, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε απόφαση με την οποία περιόριζε τις διαθέσεις υπηρεσιακών οχημάτων. 
Το ΥΠΕΘΑ εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της Κυβερνήσεως αποφάσισε την περικοπή στη διάθεση υπηρεσιακών οχημάτων και συγκεκριμένα, μόνο για τους ανώτατους Αξιωματικούς από βαθμού Υποστρατήγου και άνω. Εσείς κ. Βενιζέλο, διαθέσατε υπηρεσιακά οχήματα και με οδηγό μάλιστα για να κάνουν βόλτες ο Ταξίαρχος και οι Συνταγματάρχες σας; Δεν έχουν δικά τους οχήματα; Ποια πιστεύετε ότι, είναι η άποψη που έχουν οι υπόλοιποι Ταξίαρχοι και Συνταγματάρχες των ΕΔ, που κινούνται με τα προσωπικά τους ΙΧ; Πως αντιλαμβάνεστε και προσδιορίζετε την έννοια της αξιοκρατίας και πως εσείς ένας Συνταγματολόγος αντιλαμβάνεστε την εφαρμογή των Νόμων;
Το τραγικό στην όλη κατάσταση με την «παρέα» σας από την συμπρωτεύουσα κ. Υπουργέ είναι ότι, έχουν δημιουργήσει διαδικασίες και σχέσεις «Παρακράτους» στο ίδιο σας το Υπουργείο. Μπορείτε να μας πείτε, γιατί όσοι ενεπλάκησαν στην ΕΔΕ του κ. Ταξίαρχου στις ΗΠΑ είτε αποστρατεύθηκαν, είτε «διώχθηκαν» με δυσμενείς μεταθέσεις; Μπορείτε να μας πείτε, από πού πηγάζει η «στενή» σχέση του Συνταγματάρχη σας με τον Αρχηγό του ΓΕΣ; Προς τι σπαταλά, τόσες ώρες στο γραφείο του Αρχηγού; Είναι κατ’ εντολή σας ή ακολουθεί δικές του πρακτικές ο Συνταγματάρχης;

Μήπως οι μετατάξεις Στρατιωτών - γνωστού Δημοσιογράφου και Στρατηγού - έχουν να κάνουν με το σύστημα του Συνταγματάρχη και του Αρχηγού;
Εσείς που είστε ευφυής πολιτικός και έγκριτος συνταγματολόγος δεν έχετε αντιληφθεί τίποτε τόσο καιρό; Ή τελούν όλα υπό την έγκρισή σας; Είναι δικαίωμά σας να έχετε τους συνεργάτες που επιθυμείται, αλλά οι αρχηγικές σας επιθυμίες συνάδουν μόνο με καθαρούς συνεργάτες και υψηλών ικανοτήτων!!!! Εάν δεν έχετε λάβει γνώση όλων αυτών που έχουν γραφεί τον τελευταίο καιρό, μερικές πρωτοβουλίες σας θα αποκαταστήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το ηθικό των στελεχών των ΕΔ. 

Εάν εσείς κ.ΥΕΘΑ δεν θέλετε να ακούσετε ή κυριολεκτικά δεν ακούτε, μήπως θα έπρεπε να λάβει πρωτοβουλίες το Μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ; Η αλαζονεία, η υστεροβουλία και υπέρμετρη φιλοδοξία των συνεργατών του κ.ΥΕΘΑ εκθέτει την κυβέρνηση και φέρνει στις μνήμες μας τις αλαζονικές εποχές της 2ης τετραετίας της κυβέρνησης Σημίτη!!! Αυτό επιθυμεί το ΜΑΞΙΜΟΥ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: