Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Κλοπή εκρηκτικών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς


Την κλοπή εκρηκτικής ύλης κατήγγειλε στην Αστυνομία Διοικητής Στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς.

Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός στο ΚΥΠΕ, μετά από έλεγχο στην αποθήκη συγκεκριμένου στρατοπέδου, διαπιστώθηκε ότι κλάπηκε εκρηκτική ύλη.

Η σκηνή αποκλείστηκε και τέθηκε υπό φρούρηση. Κλήθηκε η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών, η οποία προέβη σε επιστημονικές εξετάσεις και η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες και ανακρίσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση, είπε ο κ. Κατσουνωτός.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι το Υπουργείο «έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης επειδή τέτοια περιστατικά θεωρούνται απαράδεκτα, καταδικαστέα και αξιόποινα».

Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.

Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Αμυνας,«έδωσε σαφέστατες οδηγίες να μην επιδειχθεί καμιά επιείκεια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη των ανακρίσεων».
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: